In timpul desfasurarii ITU Telecom World 2019, Yang Chaobin, presedintele liniei de produse Huawei 5G, a publicat "Lucrarea de pozitionare privind aplicatiile 5G" in cadrul forumului "5G+Gigabit: Conectarea unui viitor inteligent".

In deschiderea forumului au vorbit dl Houlin Zhao, secretarul general al International Telecom Union (ITU – Uniunea Internationala Telecom) si dl László Palkovics, ministrul ungar al inovatiei si tehnologiei.

Lucrarea anticipeaza scenarii de utilizarea a aplicatiilor 5G in domeniile cresterii broadband, media si divertisment, productiei industriale si transportului inteligent. Aceasta face apel la organizatiile si reglementatorii industriei de profil la nivel global sa promoveze activ coordonarea standardelor si spectrului de emisie, alocarea de resurse suficiente si promovarea unui mediu bun de afaceri, pentru a garanta implementarea comerciala a tehnologiei 5G si aplicatiilor acesteia.

Yang Chaobin, presedintele liniei de produse Huawei 5G, publica "Lucrarea de pozitionare privind aplicatiile 5G"

La evenimentul organizat de Huawei Technologies in cadrul conferintei anuale ITU Telecom "5G+Gigabit: Conectarea unui viitor inteligent", atat dl Houlin Zhao, secretarul general al International Telecom Union (ITU – Uniunea Internationala Telecom) cat si dl László Palkovics, ministrul ungar al inovatiei si tehnologiei, au subliniat importanta retelor 5G.

Tehnologia 5G isi ia avant. Este in desfasurare implementarea comerciala 5G. La nivel mondial, 35 de operatori din 20 de tari au lansat 5G. In plus, 33 de tari au alocat spectrul pentru 5G, iar era 5G a sosit.

5G va deschide calea unei nise de piata de mii de miliarde si a unor oportunitati de investitie in viitor. In 2035, 5G va genera, la nivelul economiei mondiale, castiguri de 12.300.000.000.000 USD, din care 80% castiguri direct legate de 5G. Lucrarea detaliaza patru aspecte: aplicatii inovatoare, standarde, spectrul [de emisie] si ecosistemul industrial.

Odata cu avansurile procesului comercial 5G, aplicatiile 5G inovatoare apar intr-un sir nesfarsit, inclusiv imbunatatirea retelei mobile broadband, divertismentul bazat pe media, productia industriala, transportul inteligent etc. Reteaua 5G le poate aduce utilizatorilor acces la reteaua Gigabit, cu cea mai performanta retea si cea mai buna experienta de utilizare. Digtalizarea si inteligenta sunt semnale importante ale erei 5G, incurajand folosirea din plin a avantajelor tehnologiei 5G pentru a sprijini mii de ramuri ale industriei si a imbunatati eficienta sociala.

Standardul mondial unic incurajeaza eficientizarea 5G si folosirea acesteia la nivel comercial. Sandardizarea 5G este condusa de 3GPP. Primele standarde au fost publicate, odata cu implementarea comerciala a retelei la operatori si cu cele mai bune aplicatii de servicii eMBB bazate pe retele 5G]. Standardele mondiale unice 5G continua sa se dezvolte, inclusiv Editia 16 (2020) si Editia 17 (2021). Tehnologia 5G continua sa se imbunatateasca, incurajand dezvoltarea unei ecologii industriale sanatoase pentru 5G si aplicatii inovatoare.

Alocarea spectrului este o problema stringenta pentru autoritatile de reglementare. Sinergia spectrului la nivel mondial ajuta la reducerea complexitatii si costurilor de implementare 5G pentru furnizori, operatori, partenerii din industrie si chiar si utilizatorii finali. Distributia spectrului la nivel national ramane modelul preferat si de incredere al autoritatilor nationale de reglementare. Totodata, sincronizarea retelelor ar trebui luata in considerare pentru a imbunatati eficienta utilizarii spectrului si a reduce interferentele.

Tehnologia 5G necesita un ecosistem stabil si transparent pentru a functiona performant. Succesul comercial si economia cresterii la scara in era 5G, precum si maturitatea ecosistemului 5G depinde de o cooperare stransa intre operatori, vanzatori, partile interesate din industria de profil si autoritatile de reglementare care sustin inovatiile aplicatiilor.

Pentru mai mult informatii, va rugam accesati lucrarea aici:

-----

Despre HUAWEI

HUAWEI este un furnizor global de varf al dispozitivelor inteligente si de infrastructura pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor (ITC). Prin solutiile integrate in patru domenii-cheie – retele telecom, IT, dispozitive inteligente si servicii de cloud – ne angajam sa aducem digitalul fiecarei persoane, case si organizatii, pentru o lume pe deplin conectata si inteligenta.

Portofoliul HUAWEI cuprinde produse, solutii si servicii end-to-end competitive si securizate. Prin colaborarea deschisa cu partenerii de ecosistem, noi cream valoare de durata pentru clientii nostri, lucrand pentru a emancipa oamenii, a imbogati viata din camin si a inspira inovatia din organizatii de orice dimensiuni si forme.

La HUAWEI, inovatia se concentreaza pe nevoile clientilor. Noi investim mult in cercetarea fundamentala, concentran La HUAWEI, inovatia se concentreaza pe nevoile clientilor. Noi investim mult in cercetarea fundamentala, concentrandu-ne pe inovatiile tehnologice care ajuta la progresul omenirii. Avem peste 180.000 de angajati si operam in peste 170 de tari si regiuni. Fondata in 1987, HUAWEI este o companie privata, detinuta integral de catre angajatii sai.

Pentru mai multe informatii, vizitati HUAWEI online pe www.HUAWEI.com sau urmariti-ne pe: