Huawei transmite un mesaj prin care incurajează discuția pe argumente și declarații fondate, referitor la declarațiile dlui Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, cu ocazia vizitei din data de 5 septembrie în București, prin care acesta incurajează România să devină o țară "liberă de Huawei". Acesta a făcut anumite declarații referitoare la Huawei și presupusele intenții ale companiei, ce au nevoie de clarificări și care cer un drept la replică din partea companiei.

Huawei se opune acuzațiilor nefondate făcute de dl Sondland în România. Aceasta este, în mod evident, o acțiune motivată politic impotriva Huawei și o interferare în zona mediului de afaceri al României. Guvernul SUA atacă Huawei de foarte multă vreme, însă fără a oferi dovezi solide care să justifice acest comportament. Fără implicarea Huawei, rețelele SUA vor continua să fie de o calitate inferioară comparativ cu cele europene, deși sunt de 3 ori mai costisitoare. În plus, rețelele Statelor Unite nu oferă securitate sporită. În aceste condiții, este ridicolă încercarea guvernului SUA de a forța propagarea unei experiențe de calitate scăzută, către alte țări.

Huawei a apreciat întotdeauna inițiativa UE de a gestiona capitolul siguranței cibernetice pe bază de standarde și mecanisme de securitate și cunoaște faptul că România ia, de asemenea, parte în mod activ la acest proces, ajutând la dezvoltarea acestuia. Compania consideră că aceasta este modalitatea potrivită de a face față provocărilor de securitate cibernetică.

Huawei este o companie privată, deținută integral de angajații săi, cu structuri de guvernare și de acționariat foarte bine definite. Nicio agenție guvernamentală sau organizație externă nu deține acțiuni în cadrul companiei și nici nu controlează Huawei în vreun fel. În ultimele 3 decenii, Huawei a deservit 3 miliarde de clienți la nivel global, inclusiv în România. Huawei deține un sistem de asigurare a securității cibernetice robust și are un istoric bun în ceea ce privește acest capitol. De fiecare dată, compania a fost deschisă și chiar i-a incurajat pe toți cei interesați să ia legătura cu reprezentanții săi pentru a programa o vizită la sediul Huawei, vizită care, cu siguranță îi va ajuta să înțeleagă mai bine modul in care compania funcționează. Huawei este  increzătoare că guvernul României va lua, în mod independent, decizia care va avantaja cel mai bine cetățenii români.

Mulțumită deschiderii României, precum și mediului investițional echitabil, compania Huawei este prezentă în România de 17 ani, contribuind la dezvoltarea economiei și mediului digital. Huawei este pregătită și dorește să ofere în continuare României produse și soluții sigure și pe care se poate baza. Compania este, de asemenea, pregătită să îți folosească experiza internațională și avantajele în ceea ce privește inovația, pentru a susține creșterea economică a României.

Despre HUAWEI

HUAWEI este un furnizor global de vârf al dispozitivelor inteligente și de infrastructură pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ITC). Prin soluțiile integrate în patru domenii-cheie – rețele telecom, IT, dispozitive inteligente și servicii de cloud – ne angajăm să aducem digitalul fiecărei persoane, case și organizații, pentru o lume pe deplin conectată și inteligentă.

Portofoliul HUAWEI cuprinde produse, soluții și servicii end-to-end competitive și securizate. Prin colaborarea deschisă cu partenerii de ecosistem, noi creăm valoare de durată pentru clienții noștri, lucrând pentru a emancipa oamenii, a îmbogăți viața din cămin și a inspira inovația din organizații de orice dimensiuni și forme.

La HUAWEI, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Noi investim mult în cercetarea fundamentală, concentrân La HUAWEI, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Noi investim mult în cercetarea fundamentală, concentrându-ne pe inovațiile tehnologice care ajută la progresul omenirii. Avem peste 180.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, HUAWEI este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

Pentru mai multe informații, vizitați HUAWEI online pe www.HUAWEI.com sau urmăriți-ne pe:

www.huawei.com