Știai că mulți turiști nu cumpără asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate decât cu foarte puțin timp înainte de a pleca? Totuși, acestea sunt cazurile fericite, dar din păcate la fel de mulți călătoresc fără ea și numai atunci când întâmpină probleme în străinătate, își doresc să fi avut o astfel de asigurare la îndemână. Dacă te regăsești în acestă categorie, iată mai jos câteva dintre riscurile la care te expui și problemele cu care te poți confrunta dacă nu îți iei asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate:

Facturi medicale scumpe

A te îmbolnăvi în timp ce călătorești în străinătate ar putea fi o problemă reală pentru bugetul tău de vacanță. O asigurare medicală pentru călătorii în străinătate îți oferă liniștea că poți accesa mai ușor resursele medicale atunci când ai nevoie. Trebuie doar să te asiguri că ai la îndemână numărul poliței și numărul de telefon al serviciului clienți daune, pentru a le anunța imediat problema medicală cu care te confrunți la destinație. Îți vor oferi asistență și te vor direcționa către cel mai apropiat spital sau, dacă ai găsit deja unul, nu uita să păstrezi toate documentele care atestă vizita ta la medic, facturi, recomandări medicale etc. (- în acest fel, cheltuielile tale pot fi verificate de către asigurător la întoarcerea în țară, respectiv vor face parte din dosarul de daună).

Pierderea bagajelor și a obiectelor personale

Deși responsabilitatea pentru bagajele pierdute atunci când călătorești cu avionul aparține companiei aeriene; acoperirea bagajelor, inclusă în asigurarea travel, te protejează în cazul pierderii/furtului bagajelor, ori dacă acestea ajung la tine cu o întârziere mai mare de 6 ore din vina transportatorului. Astfel, când te gândești că bagajele tale pot valora mii de euro, este foarte important să ai o astfel de acoperire când călătorești în străinătate.

Anularea vacanței

Există o serie de motive pentru care o vacanță poate ajunge să fie anulată, iar acest lucru nu numai că îți strică planurile, dar îți produce și dezamăgire. Mai mult, vine și cu implicații financiare: o vacanță anulată poate însemna că pierzi rezervările efectuate (zbor, cazare, închirere mașină etc.), dar și banii plătiți pentru acestea chiar dacă nu mai poți merge. Iată încă un motiv pentru care merită să optezi și pentru acoperirea STORNO care te protejează în cazul anulării plecării în călătorie, inclusiv dacă anulezi biletul de avion din motive care nu țin de tine.

Dacă călătorești frecvent în străinătate, timpul petrecut pentru toate aranjamentele necesare devine chiar și mai important. Acesta este motivul pentru care ar trebui să iei în considerare o poliță de asigurare medicală extinsa la un an, cu un număr nelimitat de călătorii și cu un preț mai avantajos decât dacă ai achiziționa polița de asigurare pentru fiecare călătorie în parte. În acest fel vei fi întotdeauna protejat în cazul în care ai nevoie de asistență medicală în timpul frecventelor tale călătorii în străinătate.

Prin urmare, înainte de a pleca în străinătate (în vacanță sau în interes de afaceri), cumpără asigurarea de călătorie potrivită nevoilor tale. Merită pe deplin, deoarece o astfel de asigurare pentru călătorii în străinătate are un preț convenabil, pentru care vei primi la schimb multă liniște sufletească. Vrei asigurare? Consultă oferta Gothaer și emite-ți singur polița, online.