Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai bună. În zilele noastre, datorită evoluției tehnologiei și concurenței tot mai accentuate din spațiul virtual, aceasta se obține atât prin design, structură și conținut de calitate, cât și prin publicitate plătită. Una dintre cele mai accesibile, eficiente și mai interesante forme de publicitate plătită este reprezentată de advertoriale.

Ce este un advertorial?

Cu toții știm cât de neplăcut este să dorim să accesăm o publicație sau un articol online și să fim bombardați din toate părțile de articole publicitare, care nu ne lasă în pace până nu le vedem până la capăt sau până nu le închidem, dintr-un buton care de multe ori este sesizabil după câteva secunde bune.

Încercând să evite tocmai acest tip de publicitate de tip banner sau pop-up, advertorialul este cea mai elegantă și mai utilă formă de a prezenta frumos un produs, un servciu, un brand sau un site.

Având forma unui articol, care trebuie să se integreze perfect în cadrul editorial al unei publicații, un advertorial este o fomă specială de publicitate care, pe lângă componenta informativă, conține și elemente de promovare. De cele mai multe ori acesta apare însoțit de simbolul (P).

Publicat pe bloguri, reviste și ziare online centrale sau locale, advertorialul este poate cea mai interesantă metodă pentru a ajunge la publicul țintă și de a-l aduce în site.

Ce avantaje SEO aduce publicarea de advertoriale?

Facând parte din procesul de link building, de optimizare off page, advertorielele publicate pe site-uri, bloguri, publicații cu autoritate, sunt instrumente indispensabile pentru a garanta o poziționare cât mai bună pentru site-ul vostru.

În funcție de calitatea și de valoarea site-urilor pe care alegeți să publicați, poate crește și autoritatea site-ului vostru. Cu cât veți avea mai multe link-uri de de acest gen care fac trimitere la site-ul vostru cu atât puteți obține o poziționare mai bună în motoarele de căutare și aveți mai mute avantaje din punct de vedere SEO.

Află mai multe despre ce este un advertorial? pe blogul Edcora.

Edcora IT Services SRL

0756.16.16.01