Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Când cristalinul începe să îmbătrânească, odată cu înaintarea în vârstă, multe persoane se confruntă cu probleme precum dificultatea la citirea literelor mici sau distingerea obiectelor aflate la anumite distanțe. Disconfortul creat de purtarea a trei perechi de ochelari cu care să vezi de aproape, la semi-distanță și distanță este însă uriaș. Pentru a elimina orice inconveniente, specialiștii recomandă utilizarea lentilelor de contact progresive. Acestea integrează toate cele trei zone vizuale într-o singură lentilă, fiind complet adaptate fiecărei persoane în parte. Pentru o vedere naturală, de înaltă calitate, sunt disponibile lentile progresive pe Lentiamo.ro special concepute pentru o vedere stabilă și clară. Iată ce trebuie să știi despre aceste dispozitive medicale.

Utilitatea lentilelor de contact progresive

În ultima perioadă, optica s-a dezvoltat considerabil și astăzi se produc lentile personalizate pentru nevoile vizuale ale pacienților. Cu doar o singură lentilă este posibilă vederea la distanță, intermediară și de aproape. Deoarece tranzițiile între cele trei zone vizuale sunt foarte fine, aceste dispozitive medicale permit într-un mod natural un câmp de progresie larg, mediu sau îngust. Suprafața unei lentile progresive include o multitudine de dioptrii, dar care nu sunt delimitate cu un marcaj vizibil. În acest fel este facilitată atât focalizarea la depărtare, cât și pentru aproape. Dioptriile oferă o vedere clară indiferent de distanță sau chiar și atunci când persoana care le poartă se află în mișcare.

Lentilele de contact progresive sunt cea mai bună alegere pentru cei cu prezbiopie, pentru că oferă o vedere optimă la toate distanțele și confort în desfășurarea activităților zilnice. Prezbitismul este un fenomen care apare din cauza scăderii puterii de acomodare a ochiului, pe măsura îmbătrânirii. Prezbitismul nu este considerată o boală, iar pierderea abilității de focalizare se poate corecta cu ajutorul unor lentile de contact progresive, mai ales dacă persoana în cauză suferă și de deficiențe de refracție.

Avantajele lentilelor de contact progresive

Lentilele de contact progresive oferă numeroase beneficii persoanelor care le poartă. Pentru a se potrivi întocmai nevoilor vizuale personalizate, se creează o lentilă unică determinând parametrii specifici pentru fiecare ochi în parte. Aceste dispozitive medicale sunt ideale, deoarece nu dau senzația de valuri a imaginii sau de vedere încețoșată și permit utilizatorilor să depășească anumite probleme de vedere, care îi împiedică să se bucure de o bună vizibilitate. Lentilele de contact progresive oferă o adaptare ușoară, toleranță excelentă la purtare, confort vizual ridicat, vedere dinamică pentru orice mișcare și focalizare simplă. Indiferent unde privești, lentilele progresive îți furnizează imediat o vedere clară, făcând tranziția cât se poate de lină între distanțe.

 

Aceste accesorii medicale prezintă un confort vizual înalt în condiții de lumină artificială și combat oboseala. Sursele și dispozitivele pe care le folosim în prezent emit lumină albastră, ce poate fi periculoasă și stresantă pentru ochi. În acest caz, utilizarea unor lentile de contact progresive diminuează impactul cu iluminatul artificial și oferă o vedere confortabilă. Mai mult, ele protejează ochii și împotriva radiațiilor ultraviolete, aduc o senzație de prospețime și hidratare a ochiului pe tot parcursul zilei. Lentilele de contact progresive sunt fabricate dintr-un material flexibil și moale, care permite oxigenului să ajungă la suprafața ochilor. Se fixează foarte ușor, iar în funcție de produsul ales, se pot folosi în permanență pentru o perioadă mai îndelungată. Persoanele care le poartă nu trebuie să își schimbe aspectul fizic prin utilizarea ochelarilor sau să renunțe la anumite activități pe care le făceau înainte de apariția problemelor de vedere, cum ar putea fi sportul.

 

Folosirea unor lentile de contact progresive reprezintă cea mai bună soluție pentru cei care vor să obțină o focalizare excelentă la apropiere și la depărtare fără să utilizeze mai multe perechi de ochelari.

Contraindicații ale lentilelor de contact progresive

Pentru a beneficia de un maxim de performanță, este indicat să se utilizeze lentile de contact progresive la recomandarea medicului oftalmolog. De regulă, aceste dispozitive medicale pot fi utilizate de majoritatea pacienților, dar există și cazuri speciale care necesită o atenție deosebită. De exemplu, persoanele cu diferență de dioptrii între ochi ar trebui să evite purtarea lentilelor, dacă aceasta este mare sau există probleme de vedere binoculară.

 

Preexistența unor afecțiuni ale corneei sau ale sistemului lacrimal contraindică purtarea lentilelor de contact progresive. Nu se utilizează dispozitivele cu mâinile murdare, machiajul se aplică după punerea lentilelor, iar demachierea după îndepărtarea acestora. De asemenea, lentilele de contact progresive nu trebuie purtate mai mult decât perioada recomandată, deoarece crește riscul de infecții și nu se insistă de foarte multe ori cu aplicare lor pentru că fiecare încercare nereușită traumatizează suprafața oculară.

 

Utilizarea unor lentile de contact progresive oferă claritate, confort sporit și orientare vizuală maximă. Aceste dispozitive sunt ideale pentru a corecta vederea, în cazul în care ai probleme de focalizare la apropiere sau depărtare, oferind o tranziție lină și fără delimitări între câmpurile individuale de vizualizare.

 

 

Despre autor: Absolvent al Facultății de Inginerie Biomedicală CTU din Praga - Optică și Optometrie, Jakub Odcházel este specialistul Maternia în oftalmologie și lentile de contact. Jakub joacă un rol central în companie, o parte crucială a activității sale fiind cea sa de optician cu peste șase ani de experiență în domeniu. În această funcție, este responsabil pentru toate problemele legate de oftalmologie și tulburări vizuale. De-a lungul carierei sale, Jakub a realizat refracția clasică subiectivă și obiectivă a ochiului cu ajutorul celor mai noi tehnologii PasKal 3D.

 

 

 

Lentiamo

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.