COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deși Bitcoin este criptomoneda cu cea mai mare notorietate și de care a auzit o mare parte a locuitorilor planetei, mai sunt și alte criptomonede cu potențial chiar dacă nu la fel de faimoase, cel puțin pentru moment. Ripple este una dintre acestea.

 

Ripple a fost lansată pe piață de un startup din San Francisco, care a proiectat un sistem de plăți asemănător cu blockchain. Sistemul de plată al Ripple funcționează în aceeași manieră ca un sistem de plăți clasic, împreună cu rețea de livrare și schimb valutar. Și acceptă monede fiduciare, cripto monede și mărfuri.

 

În funcție de capitalizarea bursieră, Ripple este a treia cea mai importantă cripto monedă la acest moment - în urma Bitcoin și Ether.

 

Ripple utilizează blockchain ca tehnologie, iar cripto moneda sa se numeste "Ripples".

 

Ripple are marele avantaj de a permite clienților săi să integreze protocolul său de plată inovativ în sisteme de plată existente. Rezultatul practic este că fondurile sunt transferate în timp real.

 

Banca Națională din Abu Dhabi a început recent o colaborare cu Ripple și folosește tehnologia Ripple pentru a executa unele dintre tranzacțiile transfrontaliere.

 

 

XRP este abrevierea pe bursă pentru Ripple.

Cum se diferențiază Ripple de Bitcoin?

Ripple este considerat un concurent direct pentru Bitcoin și prezintă anumite avantaje față de acesta. Pentru funcționarea bazei de date referitoare la tranzacțiile proprii, Ripple nu se bazează pe o singură societate. Ca urmare, nu există timpi de așteptare pentru a confirma blocurile în blockchain.

 

Există de asemenea diferențe referitoare la timpii de decontare. Timpul de decontare pentru Bitcoin este de aproximativ 168 minute în 2019, iar pentru Ripple 3,7 secunde.   

În ceea ce privește transferurile transfrontaliere, banca spaniolă BBVA a confirmat că cu ajutorul tehnologiei Ripple transferurile internaționale se efectuează în câteva secunde, pe când un transfer clasic se efectuează în aproximativ patru zile lucrătoare.

 

Ripple și Bitcoin sunt asemănătoare în privința multor caracteristici, dar există și câteva diferențe remarcabile:

  • Ripple este o rețea valutară și de tranzacții care deține și o criptomonedă Ripples, iar  Bitcoin este doar o cripto monedă descentralizată
  • Ripple decontează  mai repede, în interval de câteva secunde
  • Ripple are la bază un proces consensual iterativ, în vreme ce Bitcoin utilizează minarea.

 

Spre deosebire de Bitcoin, Ripple nu poate fi minat. De la început a fost creat un volum de 100 miliarde XRP, și nu există extensie incorporată, conform protocolului Ripple, deci nu se vor crea piese noi. Iar distribuția volumului existent este controlat de compania Ripple.

 

 

Ripple a informat va vinde lunar un miliard de XRP, și va îngheța 88% din activele XRP, pentru a asigura un soi de previzibilitate pentru oferta XRP. 

 

Cum Funcționează Ripple?

Ripple se evidențiază prin intermediul rolului său în "rețeaua globală de decontare", care permite reducerea costurilor tranzacțiilor pentru părțile implicate, ca de exemplu băncile. Plus, Ripple pune la dispoziție un serviciu ameliorat considerabil, cu tranzacții instantanee și fără intermediar.

 

Plățile realizate prin intermediul sistemului Ripple sunt securizate prin criptografie și au avantajul ca pot fi suficient de flexibile pentru a se potrivi în infrastructura deja existentă a unei instituții financiare.

 

Ripple se evidențiază prin intermediul a patru caracteristici principale: distribuție directă, securitate, evoluție și interoperabilitate. Mai precis Ripple execută plățile mult mai rapid, de cele mai multe ori instantaneu, mai ieftin, mai sigur și direct.

 

Ca atare nu este surprinzător că Ripple se bucură de un succes răsunător în industria bancară.

 

 

Cum arată evoluția viitoare a Ripple

 

Ei bine, are un potențial uriaș, și evoluția sa nu poate fi decât ascendentă. Rețeaua de plăți Ripple este mult mai rapidă comparativ cu cele existente, în ceea ce privește procesarea plăților, și deja are încheiate parteneriate cu o serie de companii importante, printre care:

  • Peste 60 de instituții financiare din întreaga lume, nume mari ale industriei financiar bancare precum RBC, UBS, Santander și UniCredit
  • BAML și RBS utilizează Ripple pentru servicii de retail și comerciale
  • 40% dintre băncile japoneze preconizează să utilizeze Ripple
  • Banca Națională din Abu Dhabi utilizează sistemul de plată Ripple pentru tranzacții transfrontaliere

 

Printre clienții RippleNet se numără în prezent 11 dintre cele mai mari 100 de bănci la nivel mondial în funcție de active. Aceștia preconizează adoptarea soluției de plată Ripple și se află în diverse stadii de implementare. Printre acestea se numară:

  • MUFG
  • Crédit Agricole
  • Grupul financiar Mizuho
  • Bank of America
  • Santander

 

 

Larisa Cristea

Marketing Specialist 

Admiral Markets UK Ltd

16 St Clare Street

EC3N 1LQ, London

United Kingdom

Numéro Téléphone: +33 09 75 18 03 38

E-mail: larisa.cristea@admiralmarkets.com

Web: https://admiralmarkets.fr/

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.