Astăzi, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, împreună cu Reciclad`OR,  Asociatia Alucro si Aqua Sport, au desfășurat acțiunea „Garda de Mediu GhiDonează Aer Curat!”, prin care dăm verde reducerii amprentei de carbon, pentru a atrage atenţia asupra problemei mondiale a poluării aerului.

Tema Zilei Mondiale a Mediului din 2019 ne invită pe toți să analizăm modul în care putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi pentru a reduce cantitatea de poluare a aerului pe care o producem și pentru a cotracara contribuția la încălzirea globală și efectele acesteia asupra propriei noastre sănătăți.

În cadrul acțiunii, elevi ai școlilor din Capitală au concurat pe trotinete, skateboard-uri și role într-o competiție care a cuprins probe de viteză și îndemânare, dar și activități interactive pe teme ecologice.
La final, copiii au primit diplome de participare și puieți pe care să-i planteze pentru reducerea amprentei de carbon.
Acțiunea, care a avut loc pe Esplanada Arenei Naționale, se înscrie în seria evenimentelor organizate în cadrul proiectului „Comisar în devenire”, inițiat de Garda Națională de Mediu, în scopul formării unei atitudini responsabile a tinerilor față de mediului înconjurător.

RECICLAD`OR este un OIREP (Organizație care Implementează Răspunderea Extinsă a Producatorului) care inițiază și implementează campanii de conștientizare și informare, menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă față de mediul înconjurător,. RECICLAD`OR preia responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor și obligațiilor anuale de reciclare a deșeurilor, având un rol principal în acordarea de asistență companiilor pentru atingerea cotelor obligatorii de reciclare.

www.reciclador.green