Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Pentru a te bucura de o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, trebuie să acorzi atenţie consumului celor mai bune preparate, gătite corespunzător. Deşi majoritatea oamenilor consideră că cele mai bune uleiuri pentru gătit sunt cele de floarea soarelui, soia sau rapiţă, neglijează importanţa uleiului de cocos, care aduce numeroase beneficii sănătăţii. Uleiurile vegetale nu doar că sunt încărcate cu grăsimi polinesaturate, ci aduc şi o încărcătură toxică organismului, prin antioxidanţii prezenţi în compoziţie. În acest articol, îţi prezentăm care sunt beneficiile uleiului de cocos şi cum poate fi folosit în bucătarie, pentru reţete delicioase. Totodată, vom pune accent şi pe importanţa alegerii unui ulei de cocos pentru consum şi nu numai, care reprezintă unul dintre cele mai sănătoase alternative de pe pământ.

Cum alegi un ulei de cocos de calitate?

Pentru a alege cel mai bun ulei de cocos pentru consum, este indicat să îţi îndrepţi atenţia către brandurile care comercializează acest tip de produse, obţinute în condiţii igienice. Cele mai bune uleiuri de cocos sunt cele realizate din nuci proaspete, prelucrate la rece, întrucât lasă intacţi toţi nutrienţii din ulei. Primul criteriu de diferenţiere a unui ulei de cocos de calitate superioară pe care poţi să te bazezi, faţă de un ulei convenţional este să ştii dacă produsul ales este rafinat sau virgin. Uleiul virgin sau extravirgin de cocos va avea un preţ mai ridicat în comparaţie cu cel rafinat, deoarece reprezintă opţiunea mai bogată din punct de vedere nutritiv. Ca orice ulei neprocesat, uleiul de cocos natural este cea mai potrivită alternativă pentru consum. În momentul alegerii uleiului de cocos, chiar şi ambalajul contează! Un ulei de calitate va fi întotdeauna comercializat într-un recipient de sticlă, întrucât cel din plastic va afecta nu doar gustul uleiului de cocos, ci şi calităţile produsului. Te poţi îndrepta către alegerea uleiului de cocos ecologic, organic sau bio, care îşi va păstra aroma caracteristică şi toţi indicatorii unui ulei de calitate bun pentru gătit.

Care sunt beneficiile pe care le aduce uleiul de cocos, în comparaţie cu uleiurile vegetale?

Uleiul virgin de cocos aduce multe beneficii sănătăţii, atunci când este folosit cu grijă în alimentaţie. Fiind suficient de stabil pentru a rezista la temperaturi mari, uleiul de cocos poate fi folosit pentru prepararea celor mai gustoase omlete, fiind mai potrivit decât uleiul clasic de măsline, mai sensibil la deteriorările oxidative. Deoarece uleiul de cocos conţine şi acizi graşi sănătoşi, sunt uşor de digerat de către organism, ideali şi în cazul dietelor de slăbire, deoarece nu se depun sub formă de grăsime. În cazul uleiurilor vegetale pentru gătit, acizii graşi se găsesc în număr mult mai mare şi sunt mai greu de descompus, aducând elemente toxice în organism. Acidul lauric din uleiul de cocos este recunoscut pentru numeroasele proprietăţi antibacteriene şi antivirale, care ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor. Uleiul de cocos are şi un gust mai dulce decât uleiurile vegetale, oferind preparatelor pe care le găteşti un gust mai intens, fiind şi mai bogat din punct de vedere nutriţional.

Cum foloseşti uleiul de cocos în bucătărie?

Uleiul de cocos prezintă numeroase întrebuinţări în bucătărie iar folosirea sa te poate ajuta să te bucuri de grăsimile sănătoase pe care le conţine. Astfel, atunci când doreşti să faci prăjituri sau produse de patiserie, poţi înlocui untul cu uleiul de cocos. Acesta are rolul de a diminua nivelul colesterolului din sânge şi aduce un gust intens şi plăcintelor sau torturilor pe care le pregăteşti în casă. Totodată, este indicat să adaugi o cantitate mică de ulei de cocos în cafea sau orice băutură caldă pe care o preferi, întrucât băutura va deveni mult mai gustoasă şi mai cremoasă. Poţi folosi o lingură de ulei de cocos şi în cereale sau iaurt, deoarece îţi va oferi mult mai rapid senzaţia de saţietate. Pentru gătit şi prăjit, uleiul de cocos poate fi folosit întocmai ca uleiul de măsline sau de floarea soarelui, datorită conţinutului ridicat de grăsimi saturate.

 

Uleiul de cocos prezintă efecte extraordinare pentru sănătate, fiind recomandat pentru alimentaţie şi consum propriu. Fie că alegi sa îl adaugi în cafea sau să îl foloseşti la prepararea celor mai gustoase prăjituri, uleiul de cocos este o alternativă mult mai sănătoasă în comparaţie cu uleiurile vegetale. Alege întotdeauna uleiul de cocos virgin, care îşi păstrează calităţile nealterate şi te vei bucura de o sănătate de fier!

 

 

obio.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.