In luna aprilie, cunoscutul actor Leonardo DiCaprio semnala - pe contul personal de Facebook - că oceanele pământului „se îneacă în plastic”. Actorul cvintuplu nominalizat la Oscar, un sustinator activ al mediului, cita un articol recent, invitandu-ne pe fiecare dintre noi la actiune.

Total   Gama   Prod   SRL.  este printre cei care iau atitudine in problemele de mediu in Romania, introducând pe piața romanească ambalajele făcute din plante: si anume noile pungi biodegradabile. Aceste pungi biodegradabile nu au efecte toxice asupra mediului, pentru că nu conțin plastic. Mai multe detalii pe Pungi-biodegradabile.com.

Publicat pe 3 aprilie 2019 de revista americană Pacific Standard, articolul citat de Leonardo DiCaprio anunța lansarea atlasului cu imagini șocante și grafice informative „Plastic Soup: An Atlas of Ocean Pollution”. Cartea-atlas documentează criza poluării cu plastic a mărilor și oceanelor planetei, impactul pe care această poluare o are asupra vieții sălbatice și oamenilor, plus initiativele care au fost luate pentru abordarea problemei.

Un mesaj optimist: inlocuirea plasticului cu pungi biodegradabile ne poate salva planeta

Cartea „Supa de plastic” prezinta  o gama larga de surse de poluare si raul pe care il cauzeaza acesta, de la microplasticele din cosmetice - care atat de frecvent se scurg in ecosisteme

fragile - pana la impactul pe care il are lansarea de baloane cu aer cald in natura. Dar cartea are si

un mesaj optimist, prezentand in culori luminoase un numar de proiecte care au fost create si

activitati care pot fi la indemana oamenilor pentru a sprijini si ajuta la reducerea deseurilor de plastic.

Noile pungi biodegradabile Total Gama se raliaza intereselor globale de salvare a mediului pentru ca sunt fabricate integral din plante cu un conținut crescut de amidon, fiind inofensive pentru om și pentru mediul inconjurător. Odată utilizate, aceste pungi biodegradabile se vor descompune sub acțiunea microorganismelor din sol sau aer.

Cartea „Plastic Soup: An Atlas of Ocean Pollution”, publicata de Island Press, a fost scrisa de Michiel Roscam Abbing, om de stiinta si politician, care prezinta rapoarte asupra ultimelor cercetari stiintifice legate de materialele plastice pentru organizatia non-guvernamentala olandeza Plastic Soup Foundation. Michiel Roscam Abbing atrage atentia ca oamenii inhaleaza particule de plastic, fara sa se stie clar cum acest lucru ne va afecta sanatatea, pe termen lung.

Mai mult, numai 5% din plasticul aruncat în mediu a fost reciclat, din 1950 încoace, se mai vede în cartea lui Roscam Abbing. Oamenii au produs 311 milioane de tone de plastic numai în 2014 și se așteaptă ca cifra să se mărească de patru ori până în 2050. Se mai estimează că opt milioane de tone de plastic, echivalentul a ceea ce intra intr-un camion, se arunca la fiecare minut in oceanele noastre.

Fragmente de plastic au fost gasite in intestinele mamiferelor marine, a puilor de testoase

si ale oamenilor de pe tot Globul. Sticle din plastic si pungi din plastic de ambalat gustari au fost gasite in cele mai adanci parti ale oceanelor, la adancime de aproape 11. 000 metri.

Întrebat despre căile prin care am putea renunța la plastic, Roscam Abbing a vorbit despre initiativele de tip „Plastic Free July”.

Totul despre noile pungi biodegradabile

Acestor initiative se raliaza si producatorul de pungi biodegradabile Total   Gama   Prod   SRL. Care ii invita  pe  sustinatorii mediului la un simplu gest: înlocuirea sacoșelor de plastic cu pungi biodegradabile și compostabile. Firește, efectul se va vedea în mai multe decenii, dar primul pas trebuie făcut cât de repede.

Pungi-biodegradabile.com respectă mediului inconjurător cu noile pungi biodegradabile și compostabile. Acestea nu conțin plastic și sunt fabricate integral din resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr. Dacă particule de pungi biodegradabile ajung din greșeală în corpul uman sau animal, nu vor produce ravagii, fiind făcute din plante.

În urma procesului de compostare rezultă compostul, un îngrășământ cu eliberare prelungită, ce poate fi folosit în agricultură. Compostul este mult mai ieftin decât orice îngrășământ de pe piață, fiind – în primul rând – natural. Mai multe detalii în acest sens găsiți pe Pungi-biodegradabile.com.

În 1998, Leonardo DiCaprio a înfiinţat fundaţia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) ce implementează soluţii care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor ameninţate, asigurând bunăstarea şi sănătatea locuitorilor planetei. Fundaţia Leonardo DiCaprio contribuie cu soluţii la cele mai presante chestiuni ce ţin de mediu.