COD GALBEN: 24-08-2019 ora 18 Intre 18:55 si 20:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, averse care pot cumula 25 l/mp, intensificări ale vântului, posibil grindină de dimensiuni mici in Județul Timiş; COD GALBEN: 24-08-2019 ora 18 Intre 18:35 si 19:30 se va semnala descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni,intensificări ale vântului, in Județul Suceava;

Conform datelor statistice prezentate de I.G.P.R. pentru anul 2018, corelate cu comunicările din anii anteriori, personalul de pază angajat din România număra 98.849 de persoane, indicând o stabilizare după scăderea cu 11% înregistrată în anul anterior de la 110.576 în 2016 la 98.451 de persoane în 2017. Dintre aceștia 1.503 sunt angrenați în misiuni comune cu poliția națională, valoare apropiată de cea din 2016 (1.595) dar superioară celei din anul precedent – 1.384 de persoane.

Totodată în sectorul securității private activează 7.198 de specialiști în tehnologie de securitate,  din care 3.822 de ingineri, acest sector înregistrând o creștere netă a personalului, depășindu-se deja nu numai cel existent în 2017  - 5.951 (din care 3.641 ingineri), dar și pe cel din 2016 (6.830 din care 3.573 de ingineri).

Numărul furturilor depistate de agenții de securitate au scăzut anul trecut la 19.135 față de un total de 23.201 de furturi în 2017, rămânând totuși la un nivel superior celui din 2016 – 14.833. Dintre acestea, 17.655 s-au soldat cu prinderea autorilor (92%), față 19.962 (86%) și 12.936 (87%) în 2017 și 2016. În urma acestor acțiuni agenții de securitate au predat organelor competente un număr de 2.304 răufăcători, față de 2.296 în 2017 și 3.837 în 2016. Valoarea bunurilor recuperate a scăzut la 18.566.400 lei în 2018, după creșterea dramatică, de aproape 4 ori în anul precedent, la 29.175.140 lei de la 7.773.510 lei în 2016.

În Centrele de Monitorizare și Recepție a Alarmelor au fost transmise 4.528.872 de alerte, valoare în continuă creștere din anul 2016 - 3.449.893 - și apoi 4.054.033 în 2017. A scăzut însă numărul alarmelor confirmate la 1.986.429 față de 2.070.526 în 2017, rămânând totuși net superior celui din 2016 (1.254.498). Și numărul faptelor sesizate poliției prin sistemul SNAU 112 de către angajații companiilor de securitate privată a crescut la 5.839 în 2018, față de 5.504 în 2017 și 5.117 în 2016.

În concluzie, industria de securitate privată din România a fost și rămâne un factor important în protecția patrimoniului privat și public și prin extensie își aduce o contributie mai mult decât semnificativă la menținerea ordinii și siguranței publice.

Federația Serviciilor de Securitate (FSS) este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care cuprinde asociații profesionale și patronale din domeniul securității private – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociația Română pentru Industria de Securitate (ARIS) și Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS). Aceste asociații reprezintă atât domeniul tehnologiilor de securitate cât și pe cel al securității fizice și le sunt afiliate 254 de societăți de specialitate în care activează aproximativ 34.000 de angajați. Federația Serviciilor de Securitate promovează și protejează interesele membrilor săi, asigurându-le reprezentarea în discuțiile cu autoritățile publice, alte asociații, diferite instituții, organisme naționale și internaționale. FSS este membră a Confederației Patronale din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din Romania (COMPIROM) și organizează anual, în luna Noiembrie, Ziua Securității Private și Gala Premiilor OSPA, evenimente de bilanț și referință pentru piața de securitate din România.

Federația Serviciilor de Securitate