Conferinţa Ziua Comunicaţiilor 2019 va avea loc miercuri 3 Aprilie, Bucuresti, la Crowne Plaza Hotel, în prezenţa ministrului Alexandru Petrescu de la Comunicaţii şi Societatea Informaţională şi a preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu. Evenimentul va dezbate agenda digitală a României la Preşedinţia Consiliului UE, premisele organizării licitaţiei 5G, precum şi efectele aplicării OUG 114 asupra industriei de telecomunicaţii. Alături de oficiali, la dezbateri vor participa reprezentaţi ai principalilor operatori şi furnizori de servicii şi echipamente activi pe piaţa locală. Complementar, conferinţa găzduieşte un eveniment dedicat soluţiilor din domeniul IoT (Internet of Things) precum şi o zonă expoziţională. La eveniment va fi prezentă şi echipa de robotică „Quantum Robotics” din cadrul Liceului Teoretic Internaţional de Informatică, formată din 15 elevi olimpici şi câştigătoarea ultimilor 2 ediţii a concursului naţional First Tech Challenge România, şi calificată de 2 ori la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, SUA.

Dacă în urmă cu 20-25 de ani, Comunicaţiile vizau cu precădere oamenii, astăzi acoperă majoritatea obiectelor inteligente din jurul nostru. Prin urmare, extinderea către IoT/Internet of Things este o continuare firească a misiunii iniţiale a conferinţei, trasate de Eugen Preotu în 1996. Conferinţa se bucură de acelaşi nivel de interes din partea autorităţilor şi principalilor jucători din piaţă şi rămâne un loc de dezbatere a direcţiei în care merge piaţa şi a principalelor tehnologii disponibile. Mulţumim partenerilor care ne susţin şi audienţei care ne validează abordarea”, afirmă Liliana Balici, director general ITS Events Management, organizatoarea conferinţei.

Alături de discuţiile asupra strategiilor de piaţă, a noilor reglementări conturate de autorităţi şi de contextul derulării licitaţiei 5G, Ziua Comunicaţiilor aduce în prim plan subiecte noi legate de:

• Aplicarea Inteligenţei Artificiale în industria de Telecomunicaţii
  • Care este relaţia dintre tehnologie şi Asigurări
  • Provocări de cybersecurity generate de trecerea la 5G, ANSSI
  • “Studiu cantitativ privind utilizarea IoT de catre utilizatorii finali persoane fizice”, ANCOM

Ziua Comunicaţiilor va avea loc miercuri, 3 Aprilie la Crowne Plaza, București. Printre companiile participante se afla: RCS&RDS, Orange România, Telekom România, Vodafone România, Ericsson, Huawei, Romkatel, Groupama Asigurări, FAIR-Forum for Artificial Intelligence and Robotics, DAHUA etc. Ziua Comunicaţiilor este cea mai longevivă conferinţă dedicată industriei de telecomunicaţii din România, iniţiată în 1996 de Eugen Preotu. Pentru detalii suplimentare legate de agendă şi înregistrare accesaţi http://ziuacomunicatiilor.ro/. Participarea este libera, în limita locurilor disponibile.

ITS EVENTS

Calea 13 Septembrie, nr. 90, JW Marriott, Grand Offices,