

Producatorii de televizoare se lupta de ceva vreme sa impuna pe piata tehnologia 4k si intr-o foarte mare masura reusesc. Din ce in ce mai multe modele cu rezolutie 4K sunt prezente in magazine iar cumparatorii au tendinta de a trece pe lista cu specificatiile pe care si le doresc si o astfel de rezolutie, pe langa functiile smart si un ecran cat mai mare.
Merita investitia intr-un televizor 4K?
De foarte multe ori achizitiile de electronice se fac impulsiv. Cei care au nevoie de un televizor, spre exemplu, au tendinta de a achizitiona acel model care are cele mai multe functii si se incadreaza in buget, fara a avea nevoie de toate acele functii.
Atunci cand vine vorba despre televizoare 4K insa, majoritatea utilizatorilor care le-au incercat spun ca merita. 4K nu este o functie, ci o dotare care contribuie in mod semnificativ la calitatea imaginii.
Pentru a putea concluziona ca merita insa, fiecare trebuie sa inteleaga ce este rezolutia 4K si sa testeze un televizor cu o astfel de rezolutie.
Informatii de baza despre tehnologia 4K
Un prim lucru pe care trebuie sa il stie oricine este faptul ca 4K este acelasi lucru cu UltraHD. De fapt, terminologia corecta pentru a defini televizoarele cu o rezolutie de 4 ori mai mare decat Full HD este Ultra HD, nu 4K.
Termenul de 4K a fost introdus pe piata de studiourile de productie cinematografica si este standardul pentru filmarile profesionale in cinematografie. Tocmai de aceea, termenul de 4K ar trebui sa se foloseasca doar in cinematografie, televizoarelor fiindu-le atribuit termenul de UltraHD.
In ceea ce priveste datele tehnice, sunt cateva lucruri de mentionat:
Unde poate fi folosit continut pentru aceasta rezolutie?
Cea mai mare problema a rezolutiei 4K este faptul ca nu exista suficient de mult continut care sa ii testeze performantele. Televiziunile din Romania, spre exemplu, nu emit la rezolutii mai mari decat HD. Asta nu inseamna ca nu se poate folosi la maxim tehnologia 4k.
Televizorul nu trebuie sa se limiteze la televiziune, existand extrem de mult continut online care poate fi valorificat. Este motivul pentru care televizorul trebuie sa fie si smart. Se pot urmari productii cinematografice filmate 4K care ofera o experienta incredibila si se pot juca jocuri gandite pentru a oferi o experienta cat mai buna.
Conform celor de la televizoare-ultrahd.com, viitorul este, fara doar si poate, al rezolutiei 4K deoarece tehnologia de filmare este mai ieftina si accesibila unui numar mai mare de creatori de continut, indiferent ce tip de continut creaza.
Raspunsul la intrebarea daca merita achizitionat un televizor 4K este simplu: Da. Este adevarat ca merita mai mult pentru alt continut decat pentru televiziune, insa este cat se poate de atractiv pentru cei ce vor sa ramana in trend cu tehnologia.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.