COD PORTOCALIU: 13-06-2021 ora 10 Intre 1 se va semnala 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00 Fenomene vizate COD ROSU: 13-06-2021 ora 18 Intre 18:20 si 19:10 se va semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80...90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35..40 l/mp in Județul Prahova, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD PORTOCALIU: 13-06-2021 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala averse torenţiale ce vor depăși 35...40 l/mp, grindină de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descărcări electrice in Județul Prahova, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 13-06-2021 ora 17 Intre 17:00 si 20:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55...70 km/h in Județul Mureş, Județul Sibiu;

Asociatia Suport Mastocitoza Romania eticheteaza ca fiind dramatic de mare numarul imbolnavirilor de gripa, din randul bolnavilor de mastocitoza. Practic peste 20 % dintre acestia au contactat virusul, iar optiunile terapeutice sunt limitate si implica riscuri mari.

Vaccinarea din schema obligatorie in randul copiilor cu mastocitoza a ajuns la 98%, dar sunt inca reticente mari din partea mai multor decidenti cu privire la vaccinarea optionala.

Asociatia Suport Mastocitoza Romania ii sfatuieste pe toti pacientii cu mastocitoza sa se vaccineze contra gripei, pentru ca sezonul acesteia este abia la debut.

” Tratamentul gripei implica riscuri majore din punctul de vedere al anafilaxiei in cazul mastocitozei si este mult mai simplu sa previi, decat sa tratezi. Le oferim sprijin financiar celor ce nu isi permit achizitionarea vaccinului impotriva gripei si facem toate demersurile pentru a le putea fi administrat acest vaccin pacientilor vulnerabili, afirma  Nicoleta Vaia, presedinta Asociatiei Suport Mastocitoza Romania”.