

Jamila Cuisine este Food Vloggerul #1 în România. Orice rețetă culinară ai căuta, preparate delicioase pe care vrei să le pregătești pentru cei dragi ai tăi, Jamila Cuisine are primele afișări în Google, organic, fără publicitate plătită. De 6 ani, de când a lansat canalul de rețete video, poți alege să pregătești peste 550 de reţete testate deja de o comunitate de aproape 786.000 de fani pe Facebook, peste 700.000 de abonaţi pe canalul de YouTube şi peste 36.000 de urmăritori pe Instagram. De asemenea, blogul ei este cel mai vizitat, cu cele mai multe accesări, din categoria celor cu profil culinar, conform trafic.ro, iar 50,000 este media vizualizărilor pentru rețetele ei video în 2018.
În plus, acum 2 ani, a primit premiul “Online Personality of the Year” în cadrul festivalului anual de social media Webstock, când a avut cea mai spectaculoasă creștere.
O adevărată inspiraţie pentru milioane de iubitori ai artei culinare, Jamila a strâns milioane de vizualizări ale clipurilor în care prezintă modul de preparare al unora dintre cele mai gustoase rețete.
Cu așa cifre impresionante, ce și-ar mai putea dori așadar Jamila Cuisine de Sărbători?
“În afară de sănătate, putere de muncă și cât mai mult timp petrecut lângă familia mea, îmi doresc ca Jamila Cuisine să ajungă la un milion de abonați. Este acel nivel pe care vreau să îl atingem după 6 ani de activitate. Am o comunitate puternică, am Jamiluțele mele care îmi țin această pasiune vie, mă motivează în fiecare zi să am putere să muncesc mai mult, împreună cu echipa mea și cu soțul meu, Jamila Cuisine fiind un proiect de familie, inspirat de mai ales de el.”, ne mărturisește Geanina Staicu-Avram, a.k.a Jamila Cuisine.
Şi dacă ai întreba-o pe Geanina Staicu Avram de fapt cum îşi explică ea acest succes, ea spune că a venit la momentul potrivit într-o piaţă care avea nevoie de aceste tutoriale. O reţetă JamilaCuisine presupune foarte multă muncă, cu 6-12 ore de filmări, de exemplu pentru cozonac sau alte preparate de durată, trebuie calculat timpul de pregătire, timpul de dospire, timpul de coacere şi de răcire şi este nevoie de alte 12-16 ore pentru montaj şi editare.
“Este multă muncă în spatele celor 5-10 minute de rețetă”, ne mărturisește Jamila. “Ceea ce mă bucură însă absolut întotdeauna este entuziasmul comunității mele. În câteva minute de la publicarea unei rețete noi, publicul meu este acolo, respectiv postarea strânge peste 1000 de like-uri instant, asta îmi spune că am comunitatea aproape, cu mine, și pentru ei merge înainte Jamila Cuisine, pentru că știu că sunt acolo și mă așteaptă. Sper să nu îi dezamăgesc niciodată, oriunde ne-or purta drumurile vieții”, ne mărturisește Geanina.
Iubeşte bucătăria încă din copilărie. Se datorează faptului că părinţii pregăteau mereu cu drag dulciuri şi mâncăruri delicioase, astfel încât orice masă în familie devenea mereu o mică sărbătoare.
„Se spune că bucătăria este inima casei şi sunt de acord cu asta. În bucătărie ne creăm cele mai multe amintiri din copilărie, amintiri care rămân în sufletul nostru pentru tot restul vieţii. JamilaCuisine are exact acelaşi scop. Ne dorim să strângem cât mai mulţi oameni în jurul mesei. Ne dorim să vă dăm curaj să gătiţi pentru familiile voastre, pentru persoanele dragi, pentru copiii voştri. Milităm pentru mâncarea făcută în casă, cu ingrediente naturale, care atunci când sunt amestecate cu dragoste şi în reţeta potrivită, se transformă în cele mai bune şi mai gustoase preparate”, spune Geanina Staicu-Avram.
Dar copilăria nu este singurul „teritoriu” savuros din harta culinară care a inspirat-o pe Geanina Staicu Avram, Food Vloggerului #1 în România. Soţul ei este din Maroc, iar acest lucru i-a deschis poarta către bucătăria din această frumoasă ţară. S-a îndrăgostit iremediabil de condimentele şi de gastronomia marocană şi a vrut să împărtăşească şi oamenilor din România această bucătărie aparte. În 2012, la scurt timp după una dintre vacanţele Jamilei în Maroc, s-a născut şi proiectul JamilaCuisine, care urma să devină un adevărat fenomen.
„Numele „Jamila” vine de la familia soțului meu. Una dintre mătușile lui nu putea să-mi pronunțe numele, așa că mă tot striga „Jamila”. Atunci când a trebuit să dau un nume blogului, Jamila mi s-a părut potrivit, având în vedere că eu voiam să prezint mâncare marocană”, povesteşte talentatul blogger culinar.
Inspiraţia din bucătăria marocană nu a însemnat însă trădarea tradiţiei culinare româneşti, ci împletirea celor două. Stilul culinar al Jamilei îşi găseşte foarte mulţi fani în special datorită dedicării pentru a găsi cele mai naturale ingrediente, în contextul în care există o preocupare reală a consumatorilor privind provenienţa alimentelor şi rolul lor într-o alimentaţie echilibrată. Crede că este esenţial să ne creăm obiceiuri sănătoase de viaţă, iar mâncarea pregătită în casă, cu dragoste şi atenţie, joacă un rol esenţial într-o dietă echilibrată. Comunitatea ei a îmbrăţişat această gândire, respectiv Jamila foloseşte produse şi ingrediente naturale, fără coloranţi artificiali şi alte chimicale.
Jamila Cuisine are deja două cărţi publicate, Cele mai iubite reţete, volumele I şi II, publicate de editura Curtea Veche Publishing, venite firesc din dorinţa de a putea oferi o variantă tipărită a celor mai iubite reţete JamilaCuisine.
Cele două volume semnate JamilaCuisine conţin o colecţie surprinzătoare şi interesantă de reţete consacrate sau mai noi. Sunt reţete dintr-o arie vastă de categorii, de la aperitive, la feluri principale şi deserturi. Fiecare dintre aceste reţete este testată cu drag de către Jamila şi explicată pas cu pas, completate de fotografii de calitate şi de toate informaţiile necesare pentru ca fiecare cititor să pună în practică cu succes aceste preparate.
Sutele şi sutele de mesaje pe care le primeşte zilnic, de felicitare sau cu poze de la fani care i-au încercat reţetele, reprezintă una din cele mai mari bucurii ale Jamilei. Îi confirmă faptul că atunci când pui în fiecare reţetă creativitate, atenţie şi puţin din sufletul tău, mâncarea devine acel lucru care ne apropie şi îi strânge pe cei dragi în jurul mesei, pentru a crea cele mai magice amintiri!
Ce ne doreşte Jamila Cuisine de Sărbători?
“Sărbători fericite şi încercaţi reţetele mele de cozonac”, ne urează Jamila, pregătindu-se pentru o nouă zi, seară sau noapte de muncă. Îi mulţumim frumos pentru interviu şi ne retragem, cu gândul că noi ne dorim poate, pe lângă sănătate că e mai bună decât toate, o vacanţă, un inel, o maşină nouă, o casă nouă, o viaţă nouă. Jamila Cuisine, de Sărbători, îşi doreşte un milion de abonaţi. Succes, Geanina Staicu Avram!
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.