SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ și sustenabil

în Sud Muntenia”

-Sesiuni de informare la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești-

Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu OTP Consulting Romania S.R.L. și Camera de Comerț și Industrie Prahova, implementează in Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia, proiectul POCU/82/3/7/105848 cu titlul „SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ și sustenabil în Sud Muntenia”, care se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni calendaristice, respectiv 15.01.2018 – 14.01.2021.

Miercuri, 28 martie a.c., la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiesti, în jur de 60 de studenți au fost informați despre beneficiile pe care le aduce antreprenoriatul, în cadrul unei Sesiuni de informare a proiectului mai susmenționat.

În cadrul informării, mai bine de 40 de studenți și-au manifestat interesul pentru participarea în cadrul proiectului, au adresat întrebări referitoare la modul de desfășurare a activităților proiectului și despre viabilitatea ideilor lor de afaceri.

Proiectul are o valoarea totală de 18.121.660,84 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în sumă maximă de 18.012.835,98 lei, echivalent a 99,40% din

valoarea totală eligibilă a proiectului.

Obiectivul general al proiectului presupune dezvoltarea spiritului antreprenorial și generarea unui număr crescut de locuri de muncă și de afaceri cu profil non-agricol în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, prin formare profesională, dezvoltarea de competențe antreprenoriale și manageriale, precum și sprijin acordat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care doresc să inițieze o activitate independentă în această regiune.

În cadrul acestui proiect, vor beneficia de formare profesională,dezvoltare de competențe antreprenoriale și manageriale un număr de 570 de persoane (din care: 285 de angajați inclusiv persoane care desfășoară o activitate și 285 de șomeri și inactivi), vor fi înființate și finanțate 72 de IMM-uri și vor fi create 144 de locuri de muncă.

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional

Capital Uman 2014 – 2020Comuniat de presă

Camera de Comerț și Industrie a României

Persoana de contact: Cristina Ionescu Tel/fax: 021.319.01.00 Email:

cristina.ionescu@ccir.ro

Camera de Comerț și Industrie Prahova

Persoana de contact: Manuela Diaconu Tel: 0753.311.955 Email:

manuela.diaconu@cciph.ro

Camera de Comerț și Industrie Ialomita

Persoana de contact: Dragos Mihut Tel: 0769.285.529 Email:

mihut.roman@gmail.com

Camera de Comerț și Industrie Arges