COD PORTOCALIU: 24-02-2018 ora 13 Intre 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10 se va semnala temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua

Daca ai listat vreodata un document, cu siguranta stii ca o imprimanta functioneaza pe baza unui toner sau a unor cartuse imprimanta.

Cartusul de cerneala, numit ink sau inkjet cartridge in limba engleza, e o piesa care contine o cantitate de cerneala care e utilizata atunci cand aparatul imprima un text sau o imagine pe o coala de hartie.

Daca ai ales sa investesti intr-o imprimanta care functioneaza cu cartuse imprimanta cu cerneala - probabil datorita costurilor de achizitie mai mici - trebuie totusi sa stii ce alegeri sa faci atunci cand vine momentul sa iti cumperi noi cartuse.

Chiar daca acestea se schimba mai des decat un toner, ai avantajul ca imprimanta nu necesita timp de incalzire inainte de functionare, iar cartusele clasice sunt mai ieftine.

La ce sa fii atent cand iti cumperi consumabile?

Cel mai probabil ai vazut deja de-a lungul timpului reclame la magazine care ofera reincarcari de cartuse folosite la preturi mult mai mici decat achizitionarea lor, insa acest lucru nu e deloc benefic pentru imprimanta ta.

Poate ai tendinta sa spui ca daca reincarci un cartus folosit inseamna ca il reciclezi, deci ai grija de mediul inconjurator. Insa tine cont de faptul ca acest lucru poate duce la proasta functionare a imprimantei apoi la stricarea ei, deci la cumpararea uneia noi. Bani pierduti si reciclare zero.

Multe companii cu reputatie au inceput sa condamne public aceasta practica, deoarece oamenii investesc in imprimante de calitate, dar le compromit prin utilizarea necorespunzatoare a acestora.

Daca alegi un cartus reincarcat, in primul rand calitatea printarii va fi afectata. Documentele nu vor arata deloc ca cele listate prin folosirea cartusului original. Exista intr-adevar unele cartuse reincarcabile de inalta calitate, insa majoritatea producatorilor de top nu le fabrica pentru ca nu au gasit o varianta de care sa fie siguri ca nu afecteaza in timp imprimantele.

Cum te afecteaza daca alegi sa utilizezi necorespunzator cartusele?

Cartusele de proasta calitate au tendinta sa lase cerneala sa se prelinga si sa murdareasca hartia atunci cand printeaza. Daca acestea sunt folosite repetat, cerneala ajunge sa infunde si sa deterioreze anumite parti componente ale imprimantei.

In cel mai rau caz, cerneala ajunge la partile electronice si imprimanta se defecteaza, iar reparatiile componentelor pot fi destul de scumpe.

Cand cumperi un cartus, vei lua in considerare si capacitatea de printare a acestuia, adica numarul de pagini pe care le poti lista utilizandu-l.

Daca achizitionezi cartuse imprimanta originale, numarul acesta e mai mare, iar facand calculelele costuri-eficienta, chiar daca pretul initial e mai ridicat, poti printa documente mult mai multe, iar calitatea ramane aceeasi si imprimanta e in siguranta.

In cazul in care ai ales un cartus de proasta calitate sau pe care l-ai reincarcat, numarul de pagini pe care acesta le poate imprima scade si fluctueaza de la o utilizare la alta.

Uneori computerul poate identifica gresit o imprimanta sau chiar se poate intampla ca aceasta sa se opreasca in mijlocul printarii, lucru pe care cu siguranta nu il doresti cand listezi documente importante.

In final, asigura-te ca alegi o companie serioasa de la care sa achizitionezi tonere sau cartuse imprimanta.

Alege calitatea TonerPRO.ro – Cu siguranta te vei reintoarce cu drag cand, dupa sutele de pagini printate, imprimanta iti va semnala schimbarea cartusului.

Telefon comenzi: 021 348 15 19