COD GALBEN: 11-12-2019 ora 13 Intre 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Fenomene vizate COD GALBEN: 12-12-2019 ora 13 Intre 13:40 si 17:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h in Județul Caraş-Severin;

Încălţaţi în pantofi de dans, îmbrăcaţi în zâne sau reni şi cu scaunele cu rotile decorate cu fundiţe, copiii au uitat preţ de câteva ore de probleme. S-au răsfăţat cu dulciuri şi tot soiul de bunătăţi, au pregătit colinde şi poezii pentru invitaţi, s-au jucat cu bagheta şi jobenul magicianului care a venit la serbare şi au făcut multe, multe fotografii.

Ciprian, unul dintre copiii beneficiari ai HOSPICE, a pregătit şi o surpriză pentru prietenii lui, dar şi pentru personalul HOSPICE. În urmă cu doi ani, când a paticipat la maratonul Bucureşti alături de Doru Todoruţ, Ciprian - diagnosticat cu sindrom extrapiramidal şi tetrapareză spastică - s-a împrietenit cu solistul de la Deep Central. Aşa că acum au pus la cale împreună, până la cele mai mici detalii, un moment artistic.

Iar după ce au cântat şi au dansat alături de Doru Todoruţ, în centrul de zi de la HOSPICE a venit şi Moş Crăciun, încărcat cu daruri. Sănătoşi sau bolnavi, copiii îl aşteaptă la fel pe Moş: cu poezii şi colinde, cu nerăbdare şi multă, multă bucurie. Alex s-a ţinut de promisiune, i-a cântat "Moşule, ce bătrân eşti", iar Robert i-a şoptit Moşului că a fost atât de bun tot anul, încât s-a ales şi cu renumele de "Cuminţenia Pămânului". Au primit cu toţii cadouri, pentru că toţi au fost cuminţi şi au înfruntat cu mare curaj bolile incurabile sau limitatoare de viaţă cu care se confruntă. Iar la final, Maia, un alt copil beneficiar al centrului, le-a împărtăşit tuturor dorinţa ei de Crăciun: 'Să fim bine şi buni!'.

Pentru copiii de la HOSPICE Casa Speranţei, cel mai frumos cadou e timpul de calitate, în care pot să uite de boli şi tratamente şi pot să-şi trăiasca copilăria. Pentru unii dintre pacienţii HOSPICE, acestea ar putea fi ultimele Sărbători, pe care merită să le trăiască demn alături de cei dragi. Până la finalul lunii decembrie, companiile pot dona timp de calitate fără niciun cost din partea lor, direcţionând care HOSPICE 20% din impozitul pe profit al companiei (detalii pe www.20.hospice.ro).

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 22.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranţei dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel naţional şi internaţional prin informare, prin programe educaţionale dedicate profesioniştilor, pacienţilor şi comunităţii şi prin îmbunătăţirea legislaţiei în materie.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro.

Îi găsiţi pe Facebook https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei/ şi pe Instagram https://www.instagram.com/hospice_casa_sperantei/?hl=ro