COD GALBEN: 16-05-2025 ora 10 Intre 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate se va semnala 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:




Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău a fost refăcută în cadrul unui parteneriat dintre Ambasada Japoniei, Primăria Municipiului Bucureşti, prin ALPAB, Universitatea de Arhitectură 'Ion Mincu', şi JTI. Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul lunii noiembrie, iar inaugurarea oficială va avea loc la primăvară, când bucureştenii vor putea admira grădina în riguroasa ei splendoare.

 

Grădina a fost creată în urmă cu 20 de ani, la iniţiativa şi cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei. În decursul anilor, nu au mai fost alocate resurse suficiente, iar singurul specialist instruit în îngrijirea Grădinii a ieşit la pensie, astfel încât peisajul iniţial s-a degradat treptat.



Excelenţa Sa dl. Kisaburo Ishii, actualul Ambasador al Japoniei la Bucureşti, a depus eforturi susţinute pentru ca Grădina să fie revitalizată şi redată publicului din România, cu sprijinul direct al Ministerului Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor şi Turismului din Japonia.



Maestrul Takuhiro Yamada, expert al Asociaţiei de Peisagistică din Kyoto, care conduce o companie cu o experienţă de peste 150 de ani în crearea şi întreţinerea grădinilor japoneze, a coordonat întregul proiect. El a venit în Parcul Herăstrău alături de o echipă de grădinari japonezi, pentru a  instrui persoanele interesate să contribuie la acest proiect şi la întreţinerea Grădinii în anii ce vor urma. Angajaţi ai JTI au participat la sesiunile organizate de dl. Yamada şi au lucrat alături de voluntari şi cursanţi ai Şcolii de Ceremonia ceaiului Urasenke România.





Potrivit specificului grădinilor japoneze, peisajul trebuie întreţinut aproape zilnic. Lucrările de întreţinere vor fi realizate pe viitor de o echipă formată din specialişti ai ALPAB, ai Universităţii de Arhitectură Ion Mincu, precum şi voluntari ai JTI şi Urasenke.



JTI este cel mai important investitor japonez în România, fiind un promotor activ al culturii nipone pe plan local. În 2017, cea de-a XVIII-a ediţie a 'Întâlnirilor JTI', organizate în parteneriat cu Japan Foundation, a avut ca invitată cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, 'Noism'. Din 2005, împreună cu Ambasada Japoniei, JTI susţine Centrul de Studii Româno-Japoneze, care funcţionează în cadrul Universităţii Româno-Americane.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.