COMUNICAT DE PRESĂ - Asociația Orașelor din România

 •  Business OTS
665 afişări

Asociația Orașelor din România, în numele celor 217 unități administrav-teritoriale cu statut de oraș, își afirmă îngrijorarea față de noile măsuri impuse prin modificarea Codului Fiscal și indignarea față de lipsa de dialog real și față de consultarea selectivă doar a unora dintre structurile asociative din administrația publică locală.

fb7518b2-4fa7-4b0c-bcdb-f2cec37daf74

Reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10% va duce la diminuarea sumelor care reveneau bugetelor locale din impozitul pe venit cu aproape 40% .

Mesajul Guvernului privind creșterea alocării directe a cotei din impozitul pe venit, de la 41,75% la 43%, este unul ridicol și cinic. Spunem cinic, pentru că este ca și cum, după ce îi iei cuiva 40 lei, îl anunți că i-ai dat înapoi 1,25 lei și că trebuie să fie bucuros de această situație. Practic, Guvernul ia din fondurile care ajungeau direct în bugetele autorităților locale ca surse sigure (impozit pe venit și impozit pe venituri din pensii) și le transferă la bugetul de stat, pentru a le putea realoca în alte zone de interes.

Aprobarea ordonanței de urgență pentru modificarea codului fiscal este discutabilă și pentru că măsurile referitoare la bugetele locale nu au fost dezbatute in Comitetului pentru finante publice locale.

Primarii de orașe sunt îngrijorați și de alte măsuri prevăzute în Programul de guvernare, care, dacă vor fi aplicate, le vor face viața celor din administrația publică locală un calvar. Este vorba de scutirea de la plata a impozitului pe terenurile extravilane, scutirea de impozit a salariilor sub 2.000 lei, nerespectarea alocării integrale către bugetele locale a impozitului pe venit și alte măsuri prevăzute în programul de guvernare.
BIROUL DE PRESĂ AL AOR
Relații prin Ionel Chiriță — președinte executiv

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe