COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

Delegaţia ce va susţine obiectivele membrilor Asociaţiei este compusă din următorii primari : dna Maria Cojocariu (Dolhasca), dl Adrian Popoiu (Siret) şi Laurenţiu Viorel Gîdei (Târgu Bujor).

Un punct important ce va fii susţinut de reprezentanţii Asociaţiei este legat de sprijinirea bugetelor locale prin promovarea unui Program Naţional de Infrastructură Locală pentru Oraşe, cu sume aprobate prin legea anuală a bugetului de stat, care să asigure alocarea fondurilor pentru realizarea unor obiective de infrastructură locală. Încă din 2006, Asociaţia Oraşelor prin conducerea sa susţine implementarea conceptului Oraşul centru de dezvoltare zonală prin realiuzarea unui Program Naţional pentru realizarea unor Centre de Dezvoltare Zonală. Rolul acestora este de a asigura resurse suficiente (financiare, material, umane, legislative şi instituţionale) pentru exercitarea atribuţiilor autorităţilor administraţiei publice locale în corespondenţă cu competenţele prevăzute prin Constituţie şi de legile în vigoare.

Printre revendicările primarilor de oraşe se numără şi modificarea şi completarea Legii finanţelor publice locale 273/2006 în sensul revenirii la cotele de impozitul pe venit ce revine bugetelor locale la 82%, respectiv o cotă de 47% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozite, o cotă de 13% la bugetul local al judeţului şi o cotă de 22% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţului.

Asociaţia Oraşelor a solicitat în mod repetat modificarea şi corectarea URGENTĂ a Codului fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală pentru care AOR a dat un aviz NEGATIV înainte de aprobarea lui în 2015.

O listă completă a problemelor cu care se confruntă administraţia publică locală din oraşe este ataşată acestui comunicat de presă precum şi pe site-ul www.aor.ro .

BIROUL DE PRESĂ A.O.R.