COD GALBEN: 23-01-2018 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita, Județul Sibiu, Județul Mureș;

'Staţia de Reciclare' este o campanie de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), lansată de Organizaţia ECOTIC în iunie 2016 şi dedicată în special mediului rural, dar şi celui urban din România. După ce a străbătut judeţele Iaşi, Braşov, Argeş şi Sibiu, Staţia de Reciclare se află acum în Ploieşti, în perioada 10-14 noiembrie 2017, cu sprijinul Primăriei Ploieşti, Rosal Prahova, ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ Prahova şi APM Prahova.

În anul 2017, România are o ţintă naţională obligatorie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizaţia ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naţionale - una dedicată mediului urban (Oraşe Curate) şi una dedicată în mod preponderent mediului rural (Staţia de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul şi să transmită mesajul necesităţii colectării şi reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localităţi din judeţele Iaşi, Braşov, Argeş şi Sibiu, precum şi prin Câmpia Turzii şi Sectorul 1 al Capitalei, Staţia de Reciclare va staţiona şi în Ploieşti. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor şi electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare din faţa Esplanadei Centrului Civic din apropierea Parcului Mihai Eminescu minim 5 kg cumulate de astfel de deşeuri, va primi un premiu instant şi va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive.

Programul de funcţionare al punctului de colectare este zilnic, între orele 9:00 - 18:00, în perioada campaniei - 10-14 noiembrie 2017.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiţi pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizaţiei ECOTIC, precum şi pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.