Campania ECOTIC "Stația de Reciclare" ia startul și în Ploiești

•  Business OTS
211 afişări

c25f30f9-e9a9-46c0-a79b-4ed5b535deab

'Stația de Reciclare' este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare se află acum în Ploiești, în perioada 10-14 noiembrie 2017, cu sprijinul Primăriei Ploiești, Rosal Prahova, ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ Prahova și APM Prahova.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale — una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, precum și prin Câmpia Turzii și Sectorul 1 al Capitalei, Stația de Reciclare va staționa și în Ploiești. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare din fața Esplanadei Centrului Civic din apropierea Parcului Mihai Eminescu minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri, va primi un premiu instant și va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive.

Programul de funcționare al punctului de colectare este zilnic, între orele 9:00 — 18:00, în perioada campaniei — 10-14 noiembrie 2017.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau