

COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:15 si 21:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Mureş; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:10 si 21:10 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Tulcea;
Bucureşti, 16 Noiembrie 2017 - Are loc deschiderea oficială a celei de a VII-a ediţii a Festivalului Sărbătoarea Gustului, în incinta Centrului Expoziţional Romexpo, pavilionul G7, iar pe data de 20 Noiembrie, Prima Lecţie a Gustului la Şcoala Centrală.
Evenimentele sunt părţi integrante ale proiectului 'Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile', organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Cu această ocazie, Sărbătoarea Gustului lansează Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 câştigători ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D'Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).
În perioada 16 - 19 noiembrie, pasionaţii de artă culinară se pot bucura de o serie de acţiuni la standul Sărbătoarea Gustului, din cadrul RomHotel, Centrul Expoziţional Romexpo - pavilionul G7, după cum urmează:
- Joi, 16 noiembrie, inaugurarea CHEF VIP ZONE - 'Centrul de formare pentru Excelenţă în Gastronomie' unde se vor desfăşura mai multe activităţi de formare profesională şi o competiţie culinară susţinută de chefi recunoscuţi la nivel internaţional precum Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin si Chef de la Bocuse d'Or din Village VIP), Philippe Dupre şi Octavian Susala.
- Duminică, 19 noiembrie, elevii liceelor cu profil de alimentaţie - meseria BUCĂTAR vor avea oportunitatea de a concura în Cupa de Sandwich, fiind îndrumaţi şi jurizaţi de cei trei Chefi de talie mondială.
- În data de 20 Noiembrie, în cadrul Şcolii Centrale din Bucureşti, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educării culinare a copiilor, în scopul însuşirii unei alimentaţii sănătoase, a comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei împotriva risipei alimentare şi a protecţiei mediului.
Prima lecţie de gust are ca temă - Micul dejun pentru o alimentaţie sănătoasă şi se va desfăşura în prezenţa oficialităţilor partenere, precum Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primăria Capitalei prin Proedus şi a mai multor chefi prestigioşi din România, Franţa, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupré, Octavian Susala, Petrişor Tănase şi Costel Dumitru.
'Într-o societate dominată de junk food şi mese pe fugă, lipsa educaţiei alimentare reprezintă o adevărată problemă, iar aceasta duce implicit la risipa alimentară, considerată o problemă actuală, nu doar în România, ci şi în întreaga Europă. În anul 2016, ţara noastră era situată pe locul al 9-lea într-un top dat publicităţii de către Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). Cu toţii ştim cât este de importantă educaţia culinară încă de la vârste fragede, iar o alimentaţie corespunzătoare, mai ales când este vorba de prima masă a zilei, este cheia sănătăţii copiilor noştri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului.
Pe 20 noiembrie, în cadrul evenimentului desfăşurat în cadrul Şcolii Centrale se lansează broşura pedagogică, elementul cheie al festivalului Sărbătoarea Gustului.
Lecţiile Gustului - 201.671 de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi broşura pedagogică distribuită prin Ministerul Educaţiei Naţionale, un ghid cu exerciţii şi subiecte pentru o alimentaţie sănătoasă şi o atitudine Eco-responsabilă.
Broşura pedagogică conţine 7 teme ce presupun efectuarea lor împreună cu părinţii, acasă. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutriţionale şi de sănătate menţionate pe etichetele produselor alimentare, gesturile corecte, necesare şi responsabile în bucătărie care au impact real şi imediat asupra mediului înconjurător.
Despre Sărbătoarea Gustului
'Sărbătoarea Gustului' - Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor şi al părinţilor, liceenilor şi tinerelor generaţii de bucătari prin informarea şi transparenţa pedagogică asupra produselor, originilor lor şi modului de producţie şi trasabilitate, transmiterea cunoştinţelor şi încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneşte o serie de evenimente desfăşurate în Şcoli, universităţi, restaurante şi hoteluri, hypermarket-uri şi târguri de alimentaţie, HORECA şi turism.
Parteneri instituţionali: Reprezentanţa Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului
Slogan Festival: 'Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!'
Contact PR:
Ruxandra Vasile, Managing Partner // Pure Media
ruxandra.vasile@puremedia.ro
****
Contact Sărbătoarea Gustului:
Daniel Dobre// Project Manager
Tel. 0749.151. 846 daniel.dobre@sarbatoarea-gustului.ro
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |