Sute de sortimente deosebite de vin, de spumante şi frizante, de distilate în sticle mai mult sau mai puţin clasice, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacraţi vor fi expuse, bineînţeles degustate la emblematica Sală Expoziţională a Universităţii de Arhitectura şi Urbanism 'Ion Mincu ' din Bucureşti, strada Academiei nr. 18-20, sector 1, în perioada 15-17 decembrie 2017.

Pe parcursul celor trei zile, nouă producători de vin, spumante, frizante, distilate vor fi selecţionaţi pentru a participa la concursuri sondaj cu publicul vizitator, conform tematicilor stabilite:

Impactul sticlei şi al etichetei în achiziţionarea vinului.

Rolul imaginilor fotografice cu arhitectura cramelor, restaurantelor, pensiunilor, în decizia de a accesa turismul viticol.

Răspunsul prompt al pubicului vizitator la relaţia Vechi vs Nou.

'În Campania IUBESC VINUL ROMÂNESC din acest an venim cu conceptul Vinul - Arta şi Design-ul sticlei şi etichetei, arhitectura cramei ce reuneşte producători importanţi care vor prezenta peste 200 de sortimente de vin, de spumante sau frizante şi distilate, acompaniate de sugestive imagini ale cramelor, restaurantelor, pensiunilor.

În urmă cu 27 de ani, multe din cramele şi clădirile în care se producea vinul arătau extrem de simplu, chiar auster, unele, dar între timp a intervenit dorinţa de nou, de schimbare, realizându-se adevărate construcţii avangardiste dar nu numai!- în care vinul de excepţie şi arhitectura ambientă oferă un spectacol sui generis pe măsură. Astăzi, producătorii sunt pregătiţi nu numai pentru piaţa naţionala, ci şi pentru cea internaţională, ceea ce, implicit va duce la dinamizarea turismului viticol şi la educarea consumatorului, de care noi ne ocupam de mai bine de 14 ani, atât în ediţiile de la Timişoara, cât şi prin cele de la Bucureşti.

Este bine să reamintim câteva crame de referinţa din diverse ţări cu recunoscute tradiţii vitivinicole, precum: în Franţa, Château Cheval Blanc din Saint Emilion, Arhitectura Christian de Portzamparc; în Spania, Bodega Marques de Riscal din Elciego, Arhitectra Gehry Partners; în Italia, Cantina Rotari din Trento, Arhitectura Alberto Ceccheto; în Portugalia, Adega Maior, din Campo Maior, arhitectura Alvaro Siza; în SUA, California Napa Valley, Opus One, realizata prin colaborarea dintre Robert Mondavi şi baronul Philippe de Rothschild. De reţinut că a doua atracţie turistică în SUA California, după Disneyland sunt Podgoriile din Napa Valley', precizează ing. Lucia Pîrvu, director VINVEST.

Cei dornici să deguste şi să cumpere măcar o sticlă sau două, deosebită, pentru Sfânta Masă de Crăciun, sunt aşteptaţi de vineri până duminică, între orele 10.00 - 18.00 la 'IUBESC VINUL ROMÂNESC - VIN DE CRĂCIUN'. Un bilet de intrare costă numai 20 lei, pentru care fiecare vizitator primeşte câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului.

IUBESC VINUL ROMÂNESC este un eveniment de vârf la care concura superlativ, ca de obicei, peste 100 de parteneri şi colaboratori de elita.