Sfânta Sărbătoare de Crăciun întâmpinată cu sute de vinuri, spumante, frizante, distilate, la Km Zero al Bucureștiului

•  Business OTS
574 afişări

'IUBESC VINUL ROMÂNESC' - Dacă iubiți cu adevărat vinul românesc, vă așteptăm cu drag la cea de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST - 'VIN DE CRĂCIUN - Vinul - Arta și design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei'.

65c440d2-1630-42a8-b85f-92333ef5b29c

Sute de sortimente deosebite de vin, de spumante și frizante, de distilate în sticle mai mult sau mai puțin clasice, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacrați vor fi expuse, bineînțeles degustate la emblematica Sală Expozițională a Universității de Arhitectura și Urbanism 'Ion Mincu ' din București, strada Academiei nr. 18-20, sector 1, în perioada 15-17 decembrie 2017.

Pe parcursul celor trei zile, nouă producători de vin, spumante, frizante, distilate vor fi selecționați pentru a participa la concursuri sondaj cu publicul vizitator, conform tematicilor stabilite:

Impactul sticlei și al etichetei în achiziționarea vinului.

Rolul imaginilor fotografice cu arhitectura cramelor, restaurantelor, pensiunilor, în decizia de a accesa turismul viticol.

Răspunsul prompt al pubicului vizitator la relația Vechi vs Nou.

'În Campania IUBESC VINUL ROMÂNESC din acest an venim cu conceptul Vinul — Arta și Design-ul sticlei și etichetei, arhitectura cramei ce reunește producători importanți care vor prezenta peste 200 de sortimente de vin, de spumante sau frizante și distilate, acompaniate de sugestive imagini ale cramelor, restaurantelor, pensiunilor.

În urmă cu 27 de ani, multe din cramele și clădirile în care se producea vinul arătau extrem de simplu, chiar auster, unele, dar între timp a intervenit dorința de nou, de schimbare, realizându-se adevărate construcții avangardiste dar nu numai!—în care vinul de excepție și arhitectura ambientă oferă un spectacol sui generis pe măsură. Astăzi, producătorii sunt pregătiți nu numai pentru piața naționala, ci și pentru cea internațională, ceea ce, implicit va duce la dinamizarea turismului viticol și la educarea consumatorului, de care noi ne ocupam de mai bine de 14 ani, atât în edițiile de la Timișoara, cât și prin cele de la București.

Este bine să reamintim câteva crame de referința din diverse țări cu recunoscute tradiții vitivinicole, precum: în Franța, Château Cheval Blanc din Saint Emilion, Arhitectura Christian de Portzamparc; în Spania, Bodega Marques de Riscal din Elciego, Arhitectra Gehry Partners; în Italia, Cantina Rotari din Trento, Arhitectura Alberto Ceccheto; în Portugalia, Adega Maior, din Campo Maior, arhitectura Alvaro Siza; în SUA, California Napa Valley, Opus One, realizata prin colaborarea dintre Robert Mondavi și baronul Philippe de Rothschild. De reținut că a doua atracție turistică în SUA California, după Disneyland sunt Podgoriile din Napa Valley', precizează ing. Lucia Pîrvu, director VINVEST.

Cei dornici să deguste și să cumpere măcar o sticlă sau două, deosebită, pentru Sfânta Masă de Crăciun, sunt așteptați de vineri până duminică, între orele 10.00 — 18.00 la 'IUBESC VINUL ROMÂNESC — VIN DE CRĂCIUN'. Un bilet de intrare costă numai 20 lei, pentru care fiecare vizitator primește câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului.

IUBESC VINUL ROMÂNESC este un eveniment de vârf la care concura superlativ, ca de obicei, peste 100 de parteneri și colaboratori de elita.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau