COD GALBEN: 16-12-2017 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, izolat 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. in Județul Vrancea, Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Evenimentul a fost structurat în patru secţiuni ce au abordat diferite teme de prezentări şi discuţii pe marginea acestora.

În secţiunea Policy & Governance, Florin Dragomir de la autoritatea de reglementare ANCOM a prezentat evoluţia serviciilor de acces fix la internet în bandă largă din România, Ionuţ Andrei de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a vorbit despre securitatea împotriva atacurilor cibernetice iar Varujan Pambuccian, membru Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din cadrul Camerei Deputaţilor, a vorbit despre rolul pe care l-au avut micii operatori locali în dezvoltarea serviciilor în bandă largă dar şi despre importanţa conţinutului pe internet: 'În următorii cinci - şase ani, o să vedem din ce în ce mai mult o intervenţie serioasă în zona medicinii biologiei sintetice şi anul viitor în aprilie o să avem primele date ale testelor făcute pe cancer incluzând chirurgia ADN... şi aici iarăşi vorbim de content - alt tip de content, content medical personalizat' făcând referire la importanţa conţinutului.

Secţiunea Infrastructure / Network Operators a debutat cu o prezentare făcută de Arkadiusz Giedrojc şi Jaroslaw Grabowski a unor soluţii de echipamente dedicate reţelelor de la Arista Networks, Ben Hasselblatt de la Ekahau a prezentat un kit de verificare a reţelelor wireless, Miriam Kuehne de la RIPE NCC a vorbit despre serviciile pe care le furnizează organizaţia operatorilor din regiunea Europei, Asiei de Sud-Est şi Orientului Mijlociu iar Dana Chibac şi Valentin Novac de la TP-Link Romania au prezentat o soluţie de reţea wireless gestionată în cloud.

În secţiunea Security, Mihnea Grigore de la Akamai Technologies a prezentat raportul pe primul semestru din 2017 privind starea securităţi internetului, Bogdan Cârstoiu de la 4PSA&Hubgets a vorbit despre rolul fiecărui actor de la client la furnizor în rezolvarea provocărilor IoT iar Ramil Khantimirov a prezentat o soluţie de protecţie a site-urilor web împotriva atacurilor DDoS.

Ultima secţiune a evenimentului a fost IoT / IPv6, în care Matei Psatta, Digital Marketing Stategist, a arătat cum tehnologiile nu schimbă comportamentul oamenilor, aceştia fiind cei care schimbă şi aleg tehnologia. Jan Zorz de la Internet Society a prezentat un utilitar gratuit destinat verificării afişării corecte a site-urilor web pentru utilizatorii care se conectează de pe o adresă IPv6 iar Mihai Apostolescu de la Ericsson Romania a prezentat o platformă destinată managementului dispozitivelor IoT.

La final, în secţiunea dedicată prezentărilor scurte, Rebecca Class-Peter a prezentat activitatea organizaţiei Euro-IX şi o bază de date cu informaţii utile destinate Internet Exchange-urilor iar Svetoslav Naydenov de la BIX.BG a prezentat o soluţie de gestiune a fluxurilor de date multicast într-un Internet Exchange.

Evenimentul RONOG 4 a fost găzduit de Asociaţia Interlan, o organizaţie a furnizorilor de servicii de telecomunicaţii din România cu susţinerea organizaţiilor partenere RIPE NCC, Internet Society şi Euro-IX, a Autorităţii Naţionale pentru Reglementare şi Administrare în Comunicaţii ANCOM şi a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO, precum şi a sponsorilor Arista Networks, IP Broker, NL-ix, Infinity Telecom, Globema, Ingram Micro, Starnet Media, 4PSA, NXDATA, Tele Grup, Viva Telecom, MITnet, RETN.net. Sistemul de traducere simultană în limbile engleză, franceză şi rusă a fost asigurat de Headvox. Partenerii media ai evenimentului au fost Agora, Revista Biz, Agerpres, ECSM, Club IT&C şi ITC Media.

Asociatia Interlan

www.interlan.ro