Apa Nova București are situația sub control

 •  Business OTS
369 afişări

Un canal colector vechi de 90 de ani a cedat și trebuie înlocuit Trafic restricționat pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

cd7681e3-4013-404c-aef9-8b86cc9473fc

O intervenție majoră a Apa Nova datorată unui canal colector vechi de 90 de ani care a a cedat și trebuie schimbat, a restricționat astăzi circulația pe șoseaua Mihai Bravu. Apa Nova cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat și s-a angajat să repare în timp record avaria. În cazul de față, pentru finalizarea lucrărilor de foraj prin metoda de pipe jacking (săpături și introducerea unor tubulaturi) pentru înlocuirea colectorului existent pe Șoseaua Mihai Bravu (între pasajul Muncii și str. Dristorului), colector aflat într-o stare avansată de degradare (anul 1927), s-a impus luarea tuturor măsurilor de punere în siguranță a lucrărilor și a suprafețelor de sistem rutier. Tot pentru siguranța oamenilor, în eventualitatea unor posibile surpări și evitarea unor posibile tragedii a fost închisă și banda 1 de circulație. În acest sens, s-au luat măsuri suplimentare de consolidare și stabilizare a terasamentului și s-a luat măsura restricționării circulației rutiere pe toate cele trei benzi de pe șos. Mihai Bravu pe cca 200 m, între str. Gheorghe Petrașcu (dupa stația de tramvai) sens str. Dristorului (față spital Victor Babeș), circulația auto fiind deviată pe linia de tramvai. Lucrările vor fi finalizate până vineri 20.10.2014.
Sistemul de apă și canalizare din București are o vechime considerabilă, existând zone în care acesta a fost construit acum peste 100 de ani.

Compania se confruntă zilnic cu cedări ale rețelei vechi de aproximativ 100 de ani dar continuă procesul de modernizare al rețelei de canalizare.
Apa Nova București, parte a grupului francez Veolia, operează 2.507 km de conducte de apă, 2.355 km de canal și trei stații de producție a apei potabile — Roșu, Crivina, Arcuda. Pe lângă vechimea țevilor, Apa Nova a preluat și o rețea care a fost minim întreținută o lungă perioadă, în timpul anilor 1970 — 1990, când statul comunist dorea economii cu orice preț. Atunci multe lucrări au fost realizate cu tehnologie și materiale improprii sau deloc. Un exemplu elocvent îl reprezintă caseta de sub Dâmbovița unde nu se mai intervenise din anii 1980 astfel încât, până la curățarea finalizată de Apa Nova în 2015, capacitatea de funcționare fusese redusă la 47%.
Reparații în maxim 24 de ore
Contractul de concesiune încheiat de Apa Nova și Primăria Generală a Municipiului București este unul orientat spre rezultate. Cum avariile sunt inevitabile într-o rețea de asemenea amploare și vechime au fost stipulate termene clare, maxime, în care Apa Nova este obligată să rezolve problemele care apar. De exemplu, echipele trebuie să intervină în două ore în cazul lipsei de apă și în 24 de ore în cazul unei avarii cu pierdere de apă. Și în situația în care o gură de scurgere sau de canal se înfundă sau se prăbușește termenul maxim pentru remedierea deficienței este tot de 24 de ore. De altfel, acest contract a fost dat de Banca Mondială drept un exemplu de succes firmelor din întreaga lume. Totodată, Compania Apa Nova are un program de prevenție care-i permite să mențină funcțională rețeaua și totodată să poată interveni în timp util acolo unde apar probleme.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe