Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:
O intervenţie majoră a Apa Nova datorată unui canal colector vechi de 90 de ani care a a cedat şi trebuie schimbat, a restricţionat astăzi circulaţia pe şoseaua Mihai Bravu. Apa Nova cere scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat şi s-a angajat să repare în timp record avaria. În cazul de faţă, pentru finalizarea lucrărilor de foraj prin metoda de pipe jacking (săpături şi introducerea unor tubulaturi) pentru înlocuirea colectorului existent pe Şoseaua Mihai Bravu (între pasajul Muncii şi str. Dristorului), colector aflat într-o stare avansată de degradare (anul 1927), s-a impus luarea tuturor măsurilor de punere în siguranţă a lucrărilor şi a suprafeţelor de sistem rutier. Tot pentru siguranţa oamenilor, în eventualitatea unor posibile surpări şi evitarea unor posibile tragedii a fost închisă şi banda 1 de circulaţie. În acest sens, s-au luat măsuri suplimentare de consolidare şi stabilizare a terasamentului şi s-a luat măsura restricţionării circulaţiei rutiere pe toate cele trei benzi de pe şos. Mihai Bravu pe cca 200 m, între str. Gheorghe Petraşcu (dupa staţia de tramvai) sens str. Dristorului (faţă spital Victor Babeş), circulaţia auto fiind deviată pe linia de tramvai. Lucrările vor fi finalizate până vineri 20.10.2014.

Sistemul de apă şi canalizare din Bucureşti are o vechime considerabilă, existând zone în care acesta a fost construit acum peste 100 de ani.Compania se confruntă zilnic cu cedări ale reţelei vechi de aproximativ 100 de ani dar continuă procesul de modernizare al reţelei de canalizare.

Apa Nova Bucureşti, parte a grupului francez Veolia, operează 2.507 km de conducte de apă, 2.355 km de canal şi trei staţii de producţie a apei potabile - Roşu, Crivina, Arcuda. Pe lângă vechimea ţevilor, Apa Nova a preluat şi o reţea care a fost minim întreţinută o lungă perioadă, în timpul anilor 1970 - 1990, când statul comunist dorea economii cu orice preţ. Atunci multe lucrări au fost realizate cu tehnologie şi materiale improprii sau deloc. Un exemplu elocvent îl reprezintă caseta de sub Dâmboviţa unde nu se mai intervenise din anii 1980 astfel încât, până la curăţarea finalizată de Apa Nova în 2015, capacitatea de funcţionare fusese redusă la 47%.

Reparaţii în maxim 24 de ore

Contractul de concesiune încheiat de Apa Nova şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti este unul orientat spre rezultate. Cum avariile sunt inevitabile într-o reţea de asemenea amploare şi vechime au fost stipulate termene clare, maxime, în care Apa Nova este obligată să rezolve problemele care apar. De exemplu, echipele trebuie să intervină în două ore în cazul lipsei de apă şi în 24 de ore în cazul unei avarii cu pierdere de apă. Şi în situaţia în care o gură de scurgere sau de canal se înfundă sau se prăbuşeşte termenul maxim pentru remedierea deficienţei este tot de 24 de ore. De altfel, acest contract a fost dat de Banca Mondială drept un exemplu de succes firmelor din întreaga lume. Totodată, Compania Apa Nova are un program de prevenţie care-i permite să menţină funcţională reţeaua şi totodată să poată interveni în timp util acolo unde apar probleme.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.