Essilor a câștigat premiul Silmo d'Or pentru Varilux X series lentilele progresive destinate Generației X

•  Business OTS
709 afişări

Essilor a câștigat premiul Silmo d'Or la Salonul Mondial de Optică 2017 (SILMO) care a avut loc între 6 și 9 octombrie, pentru Varilux X series lentilele progresive concepute pentru a răspunde nevoilor vizuale ale prezbiopilor din Generația X, care duc o viață activă - conectată.

7562d0be-b72c-4d8f-8085-ae5fca56260a

'Cu lansarea lentilelor Varilux X series, am făcut un nou pas pentru a veni în întâmpinarea nevoilor mereu în schimbare ale clienților noștri, pe care i-am considerat principala sursă de inspirație pentru inovație. Cercetătorii noștri au luat în considerare răspunsurile și părerile a 3,000 de prezbiopi din întreaga lume, pentru a concepe această nouă gamă de lentile progresive care oferă o acuitate vizuală excelentă, indiferent de activitatea desfășurată sau de distanța la care se folosesc, dar mai ales la distanța de o 'lungime de braț'. Acest premiu recompensează nu doar lentilele, dar și modul nostru de a inova, și ne provoacă să facem progrese și mai mari în această direcție,' a declarat Alain Riveline, vice-președinte al departamentului Global Marketing al Essilor International.

Lansate în Aprilie 2017, lentilele progresive Varilux X series au fost concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor prezbiopilor, dar mai ales pentru cei născuți între 1965 și 1980 (Generația X), care au o viață personală și profesională foarte activă și care folosesc foarte mult aparatele digitale. Designul zonei pentru vederea de aproape în partea de jos a lentilei rezolvă o problemă des întâlnită la multe lentile progresive, și anume faptul că purtătorul trebuie să își miște capul pentru a găsi unghiul vizual potrivit. Datorită tehnologiei Xtend o inovație în design, cu lentilele Varilux X series purtătorii nu mai trebuie să își ajusteze postura și se pot adapta cu ușurință. Combinarea acestei tehnologii cu un nou sistem de calcul permite companiei Essilor să conceapă lentile cu o precizie mai mare și astfel să răspundă nevoii de a vedea clar la diferite distanțe pe aceeași axă vizuală, mai ales la o 'lungime de braț', distanța la care desfășurăm cele mai multe activități zi de zi: verificarea smartphone-ului, răsfoirea revistelor, lucrul în fața calculatorului, interacțiunea cu familia sau colegii, etc.

În prezent, 95% dintre cei care poartă lentile Varilux X series sunt mulțumiți de acestea atunci când desfășoară activități în zona de aproape și intermediar, și peste 90% dintre ei spun că nu mai este nevoie să își miște capul pentru a vedea clar ('2016, studiu monocentric, Franța'). Avantajele lentilelor Varilux X Series au fost recunoscute de altfel și prin metodologia ce folosește un nou test în condiții în viață reală.

Creată de Essilor în 1959, marca Varilux este lider mondial în lentile progresive. În ultimii 60 de ani, Essilor a obținut peste 50 de patente pentru a proteja caracteristicile tehnice ale lentilelor Varilux.

Timp de aproape 170 de ani, inovația a constituit un pilon de bază în strategia Essilor de a-și îndeplini misiunea: să dea oamenilor posibilitatea de a se bucura de o viață mai bună, având o vedere mai bună. Cu peste 200 milioane de euro investiți anual în cercetare și inovație, mai mult de 230 de produse lansate și 109 aplicații de patente în 2016, inovația Grupului urmărește să răspundă nevoilor mereu în schimbare și atât de variate ale consumatorilor. În 2017, Essilor s-a clasat pentru al 7-lea an la rând, în topul primelor 100 cele mai inovative companii din lume realizat de revista americană Forbes.

Despre Essilor

Compania Essilor, lider mondial în optică oftalmică, concepe, produce și comercializează o gamă largă de lentile care să îmbunătățească și să protejeze vederea. Misiunea sa este aceea de a îmbunătăți viețile oamenilor oferind o vedere mai bună. Pentru a-și îndeplini această misiune, Essilor alocă anual peste 200 milioane euro în cercetare și inovație, angajându-se să aducă mereu pe piață produse noi și din ce în ce mai eficiente. Mărcile sale cele mai importante sunt Varilux, Crizal, Transitions, EyezenTM, Xperio, Foster Grant, BolonTM și Costa. De asemenea, compania dezvoltă și comercializează echipamene, instrumente și servicii pentru profesioniștii în îngrijirea vederii.

Departament Comunicare
Tel.:+40 21 4048 315