COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

'Cu lansarea lentilelor Varilux X series, am făcut un nou pas pentru a veni în întâmpinarea nevoilor mereu în schimbare ale clienţilor noştri, pe care i-am considerat principala sursă de inspiraţie pentru inovaţie. Cercetătorii noştri au luat în considerare răspunsurile şi părerile a 3,000 de prezbiopi din întreaga lume, pentru a concepe această nouă gamă de lentile progresive care oferă o acuitate vizuală excelentă, indiferent de activitatea desfăşurată sau de distanţa la care se folosesc, dar mai ales la distanţa de o 'lungime de braţ'. Acest premiu recompensează nu doar lentilele, dar şi modul nostru de a inova, şi ne provoacă să facem progrese şi mai mari în această direcţie,' a declarat Alain Riveline, vice-preşedinte al departamentului Global Marketing al Essilor International.

Lansate în Aprilie 2017, lentilele progresive Varilux X series au fost concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor prezbiopilor, dar mai ales pentru cei născuţi între 1965 şi 1980 (Generaţia X), care au o viaţă personală şi profesională foarte activă şi care folosesc foarte mult aparatele digitale. Designul zonei pentru vederea de aproape în partea de jos a lentilei rezolvă o problemă des întâlnită la multe lentile progresive, şi anume faptul că purtătorul trebuie să îşi mişte capul pentru a găsi unghiul vizual potrivit. Datorită tehnologiei Xtend o inovaţie în design, cu lentilele Varilux X series purtătorii nu mai trebuie să îşi ajusteze postura şi se pot adapta cu uşurinţă. Combinarea acestei tehnologii cu un nou sistem de calcul permite companiei Essilor să conceapă lentile cu o precizie mai mare şi astfel să răspundă nevoii de a vedea clar la diferite distanţe pe aceeaşi axă vizuală, mai ales la o 'lungime de braţ', distanţa la care desfăşurăm cele mai multe activităţi zi de zi: verificarea smartphone-ului, răsfoirea revistelor, lucrul în faţa calculatorului, interacţiunea cu familia sau colegii, etc.

În prezent, 95% dintre cei care poartă lentile Varilux X series sunt mulţumiţi de acestea atunci când desfăşoară activităţi în zona de aproape şi intermediar, şi peste 90% dintre ei spun că nu mai este nevoie să îşi mişte capul pentru a vedea clar ('2016, studiu monocentric, Franţa'). Avantajele lentilelor Varilux X Series au fost recunoscute de altfel şi prin metodologia ce foloseşte un nou test în condiţii în viaţă reală.

Creată de Essilor în 1959, marca Varilux este lider mondial în lentile progresive. În ultimii 60 de ani, Essilor a obţinut peste 50 de patente pentru a proteja caracteristicile tehnice ale lentilelor Varilux.

Timp de aproape 170 de ani, inovaţia a constituit un pilon de bază în strategia Essilor de a-şi îndeplini misiunea: să dea oamenilor posibilitatea de a se bucura de o viaţă mai bună, având o vedere mai bună. Cu peste 200 milioane de euro investiţi anual în cercetare şi inovaţie, mai mult de 230 de produse lansate şi 109 aplicaţii de patente în 2016, inovaţia Grupului urmăreşte să răspundă nevoilor mereu în schimbare şi atât de variate ale consumatorilor. În 2017, Essilor s-a clasat pentru al 7-lea an la rând, în topul primelor 100 cele mai inovative companii din lume realizat de revista americană Forbes.

Despre Essilor

Compania Essilor, lider mondial în optică oftalmică, concepe, produce şi comercializează o gamă largă de lentile care să îmbunătăţească şi să protejeze vederea. Misiunea sa este aceea de a îmbunătăţi vieţile oamenilor oferind o vedere mai bună. Pentru a-şi îndeplini această misiune, Essilor alocă anual peste 200 milioane euro în cercetare şi inovaţie, angajându-se să aducă mereu pe piaţă produse noi şi din ce în ce mai eficiente. Mărcile sale cele mai importante sunt Varilux, Crizal, Transitions, EyezenTM, Xperio, Foster Grant, BolonTM şi Costa. De asemenea, compania dezvoltă şi comercializează echipamene, instrumente şi servicii pentru profesioniştii în îngrijirea vederii.

Departament Comunicare

Tel.:+40 21 4048 315