COD GALBEN: 16-12-2017 ora 17 Intre 17:00 si 23:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h, izolat 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. in Județul Vrancea, Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

În data de 9 octombrie 2017 Asociaţia Interlan a solicitat oficial Preşedintelui ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) emiterea Deciziei prevăzută la art. 47 din legea 159/2016 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, prin care să se stabilească persoanele responsabile cu implementarea Avizului emis de ANCOM în data de 30 mai 2013, termenul până la care acest aviz trebuie implementat, obligarea persoanelor responsabile de implementarea Avizului la modificarea contractelor încheiate între Netcity Telecom şi furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, precum şi sancţiunile care vor fi aplicate în cazul refuzului implementării Avizului.

Avizul emis de ANCOM la data de 30 mai 2013 privind condiţiile tehnice şi economice prin care se realizează accesul furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice nu este pus în aplicare nici până în prezent deşi anterior emiterea acestuia a fost solicitată în mod expres de către autorităţile locale ale Municipiului Bucureşti în anul 2012 în conformitate cu prevederile legale, atât reprezentanţii autorităţilor locale cât şi concesionarul Netcity Telecom refuzând ulterior implementarea acestuia.

Prin Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice a fost stabilită în sarcina ANCOM atât obligaţia cât şi prerogativa de a stabili prin decizie a Preşedintelui ANCOM persoanele responsabile cu implementarea precum şi sancţiunile aplicabile în cazul neimplementării voluntare în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi a Avizelor emise de ANCOM în baza Legii nr. 154/2012.

Asociaţia Interlan este o organizaţie profesională, non-guvernamentală şi non-profit constituită în anul 2005 la iniţiativa unor furnizori de servicii de acces la internet. În prezent, Asociaţia numără 30 de membri, având scopul de a sprijini şi de a promova interesele furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice din România.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie