Asociația Interlan solicită ANCOM emiterea deciziei referitoare la implementarea Avizului proiectului Netcity

•  Business OTS
1442 afişări

e758698a-7026-44a0-bd67-d40d6ddc3dc0

În data de 9 octombrie 2017 Asociația Interlan a solicitat oficial Președintelui ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) emiterea Deciziei prevăzută la art. 47 din legea 159/2016 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice, prin care să se stabilească persoanele responsabile cu implementarea Avizului emis de ANCOM în data de 30 mai 2013, termenul până la care acest aviz trebuie implementat, obligarea persoanelor responsabile de implementarea Avizului la modificarea contractelor încheiate între Netcity Telecom și furnizorii de rețele de comunicații electronice, precum și sancțiunile care vor fi aplicate în cazul refuzului implementării Avizului.

Avizul emis de ANCOM la data de 30 mai 2013 privind condițiile tehnice și economice prin care se realizează accesul furnizorilor de rețele de comunicații electronice nu este pus în aplicare nici până în prezent deși anterior emiterea acestuia a fost solicitată în mod expres de către autoritățile locale ale Municipiului București în anul 2012 în conformitate cu prevederile legale, atât reprezentanții autorităților locale cât și concesionarul Netcity Telecom refuzând ulterior implementarea acestuia.

Prin Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice a fost stabilită în sarcina ANCOM atât obligația cât și prerogativa de a stabili prin decizie a Președintelui ANCOM persoanele responsabile cu implementarea precum și sancțiunile aplicabile în cazul neimplementării voluntare în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi a Avizelor emise de ANCOM în baza Legii nr. 154/2012.

Asociația Interlan este o organizație profesională, non-guvernamentală și non-profit constituită în anul 2005 la inițiativa unor furnizori de servicii de acces la internet. În prezent, Asociația numără 30 de membri, având scopul de a sprijini și de a promova interesele furnizorilor de servicii de comunicații electronice din România.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau