COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 15-12-2017 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h in Județul Timiş, Județul Arad, Județul Caraş-Severin;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

La eveniment a participat întreaga echipă a filmului, alături de regizorul Serge Ioan Celebidachi, producătorul Adela Vrînceanu Celebidachi, producătorul executiv Cristina Dobriţoiu, co-scenaristul James Olivier şi actorii din film Marcel Iureş, Vlad Rădescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Ştefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu şi mulţi alţii.

Invitaţii au putut admira, încă de la intrare, o expoziţie inedită de fotografii, cu imagini din copilăria actorilor din distribuţie, dar şi din timpul filmărilor, pentru ca apoi să îşi ocupe locurile rezervate în sală.

OCTAV a impresionat publicul prin subiectul sensibil al preţuirii amintirilor şi prin jocul impecabil al actorilor, cărora li s-a adăugat imaginea extraordinară semnată de celebrul Blasco Giurato şi prin coloana sonoră excepţională, semnată de inegalabilul Vladimir Cosma.

Timp de 100 de minute, publicul a trăit emoţia transmisă de jocul impecabil al actorilor şi de povestea sensibilă a retrăirii amintirilor copilăriei, a preţuirii lor ca parte din noi, a regăsirii de sine şi a ceea ce suntem cu adevărat, reîntoarcerea la rădăcini pentru a înţelege ce este cu adevărat fericirea. Octav este o poveste în care ne putem regăsi fiecare din noi.

La finalul proiecţiei, echipa filmului a urcat pe scenă în aplauzele furtunoase a celor peste 4.000 de spectatori, iar Marcel Iureş şi-a arătat recunoştinţa pentru publicul numeros prezent în sală:

'Oameni buni, vă mulţumesc din toată inima că sunteţi aici, în număr atât de mare! Este formidabil şi vă mulţumesc tare mult! Am făcut totul împreună. Tot ce aţi văzut cu copii, cu animăluţe, cu actori mari de tot, mai mari decât mine, mai mari decât mulţi alţii. Am avut de învăţat de la toţi, de la Blasco Giurato la Camelia Zorlescu şi mai cu seamă de la copii. Copiii sunt cinstiţi, adevăraţi şi ei dau practic savoare acestui film. Le mulţumesc lor şi tuturor din toată inima. Echipa a fost excepţională!', a declarat cel care a dat viaţă personajului Octav.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a povestit cum s-a înfiripat acest proiect superb numit Octav. 'Vreau să vă spun câteva cuvinte. Suntem toţi aici şi filmul s-a făcut datorită unei singure persoane care a citit un scenariu, într-o seară, şi mi-a spus că putem face acest film în România. Aceasta este Adela, producătorul filmului. Fără ea nu se făcea nimic aici!', a amintit regizorul filmului Octav.

Filmul 'Octav' va rula în cinematografele din ţară începând cu vineri, 6 octombrie 2017, şi este clasificat cu AG (Audienţă Generală).

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc şi pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

Premiera de Gală a fost un eveniment produs de Oblique Media şi Alexandra Tînjală/Sister şi sponsorizat de UPC România, Carrefour, Univer, Domeniile Sâmbureşti, MSC Cruises, Movie Production, Look Media Profile, PR Vibe.

Maşina oficială a evenimentului a fost Black Cab.

Credit foto: Andrei Preda, Ionuţ Dobre, Adi Bulboacă, Cătălin Tomoioagă

Finanţatori: Cinema City, OMD Romania, Mediaedgecia, Mediacom, Mindshare, Nestle, Zambeste Romania - powered by GSK, Orange, Procter and Gamble International Operations SA, Catena, eMAG, Timisoreana, Hochland, Boiron, Mars Romania, Terapia, Chio, NutLine, Carrefour Romania, Persil, La Strada, Philadelphia, Edenia, Corso, Media Trade Services, Provident Financial, Silva, Tymbark Maspex, Hornbach, Caroli, Noriel, Brico Dépôt, Pepsi, Toortitzi, Hervis Sport&Fashion, Engie, Metro Cash&Carry, BRD- Groupe Société Générale, Scandia Sibiu, Borsec, Praktiker, Ferratum, MediaVoice MT, Univer, Spoon Media, Raiffeisen Bank, Sendo, Frosta, Croco, Media Tour MV, Coseli, Sanador.

Partener media principal: Pro Cinema

Parteneri: Humanitas, Regiotrans, Cărtureşti, Muzeul Bucureşti, Diverta

Parteneri media: Europa FM, Evenimentul Zilei, AGERPRES, Burda Romania, Revista Cariere, Romania Liberă, Revista Tango, Revista Forbes, Blue Air Magazine, Revista Sinteza, Dilema Veche, Observator Cultural, Cotidianul, Suplimentul de Cultură, Historia, Q Magazine, Bucureştii Vechi şi Noi, Literatura de azi, hotnews.ro, larevista.ro, cinema.ro, eva.ro, life.ro, blogatu.ro, ralucauluiteanu.eu, liternet.ro, romaniapozitiva.ro, sfatulparintilor.ro, roportal.ro, garbo.ro, catchy.ro, manager.ro, B-critic.ro, cinemarx.ro, movienews.ro, aarc.ro, cinefiluldeserviciu.ro, cinemator.ro, cinefan.ro, filme-carti.ro, a7arta.ro, pedagoteca.ro, lapunkt.ro, artout.ro, nighton.ro, raftulcuidei.ro, europunkt.ro, iqool.ro, playu.ro, autentici.ro, stirifeldefel.ro, calendareevenimente.ro, idealmariaj.ro

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie