COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 16-12-2017 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h izolat 70 km/h in Județul Timiş, Județul Caraş-Severin;

CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:
Evenimentul, organizat şi promovat de către Asociaţia culturală româno-italiană Propatria cu susţinerea Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ambasada României în Italia şi 'Accademia di Romania' la Roma, are un rol recunoscut în promovarea culturii româneşti în Italia devenind de-a lungul anilor, un important instrument de comunicare şi de integrare interculturală. Iniţiativa a fost patrocinată şi anul acesta, de către Ambasada României în Italia, Camera Deputaţilor şi Senatul Republicii Italiane, Consiliul Regional Lazio şi Conservatorul de Muzică Santa Cecilia.Şi această a şaptea ediţie, îşi doreşte să urmeze aceeaşi direcţie de promovare a imaginii României peste hotare şi de evidenţiere a tinerelor talente din cultura română. Alături de parteneri prestigioşi care ne-au fost alături la fiecare ediţie, dorim să aducem în atenţia publicului larg, excelenţa pe care o fac tinerii români. Scopul nostru principal este de a consolida sentimentul identităţii culturale naţionale a tuturor românilor, indiferent de locul în care se află, îmbunătăţind şi sporind prestigiul României prin cultură.După concertul aniversar LIPATTI 100 - În căutarea luminii ... susţinut de celebra pianistă de origine română MARA DOBRESCU ( Franţa), eveniment inaugural realizat în colaborare cu Accademia di Romania din Roma pe data de 1 octombrie, desfăşurat în prestigioasa Sală Academică a Conservatorului de Muzică "Santa Cecilia", vor urma între 12 şi 21 octombrie, trei zile de evenimente care vor anima festivalul.Joi 12 octombrie, de la ora 17.00 în splendida locaţie a 'Accademia di Romania in Roma', va avea loc prezentarea documentarului realizat de către AGERPRES, Tărâmul dintre ape (în limba română cu subtitrări în italiană). Delta Dunării, declarată patrimoniu mondial al UNESCO din 1991 şi zonă protejată de Wwf, habitat-ul a peste 700 de specii de plante şi animale, va fi prezentată publicului român şi italian prin poveştile de viată ale locuitorilor săi.

De la ora 19.00, o altă întâlnire cu muzica, visand la... Dinu Lipatti, care va reaminti marele pianist român disparut mult prea timpuriu dintre noi. Vom avea plăcerea să ascultăm un tânăr pianist român BENJAMIN DIOSZEGI şi o soprană armeană GOAR FARADZHIAN. Muzică de: Puccini, Mozart, Glinka, Pergolesi, Schubert, Bellini.Pe data de 20 octombrie ne vom bucura să o ascultăm, într-un concert recital, pe tânăra pianistă VALERIA CRISTEA NECHITA, absolventă deja la doar 17 ani, cu nota maximă, la Conservatorul de Muzică Cimarossa din Avellino şi câştigătoare a Premiului de Excelenţă Propatria din 2012. Va interpreta pentru această seară magică de octombrie, muzica de L. v. Beethoven, F. Chopin.Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu Gala Tinerelor Talente Româneşti şi Premiile de Excelenţă Propatria. Evenimentul va avea loc la Teatrul Golden (sâmbătă, 21 octombrie, ora 15 - Via Taranto, 36 - Roma) şi va întâmpina oaspeţi internaţionali şi tineri competitori provenind din mai multe ţări: România, Italia, Moldova, Franţa, Austria, Belgia, Germania, Spania, Olanda. Tinerii talentaţi, vor fi premiaţi pentru realizările lor în domeniul artelor, ştiinţei şi sportului. Alături de tinerele talente, publicul va avea plăcerea să întâlnească personalităţi de vârf din lumea culturală romanească. Spectacolul de gală va fi un triumf de momente artistice de excelenţă susţinute de către tinerii participanţi. Un moment de mare aşteptare este rezerervat 'Trupei AS', ansamblu coregrafic coordonat de Aura GHICA şi Mona TEODORESCU (Palatul Naţional al Copiilor - Bucureşti), care va dărui publicului momente autentice de muzică şi dans tradiţional românesc interpretate într- o nouă cheie de lectură, unind în mod surprinzător modernul cu vechea tradiţie românească. Seara de Gală va fi prezentată de Emanuela IONICĂ, actriţă şi vocea oficială a "Violetei" din Italia şi Alessandro PISTECCHIA.Festivalul va avea si in acest an o puternica componentă socială prin interacţiunea cu proiectul 'Tineri pe picioare", coordonat de dr. Massimo Liberatori, medic la Spitalul Gemelli din Roma, datorită căruia a fost posibilă donarea a 120 de proteze, tinerilor români care şi-au pierdut membrele inferioare. Din anul 2015, Asociaţia Propatria este partenerul acestui proiect, desfăşurat în colaborare cu AUCI (Asociaţia Internaţională de Cooperare Internaţională) Universitatea Catolică "Sacro Cuore" din Roma şi Episcopia Ortodoxă Română din Italia. Festivalul Tinerelor Talente va susţine prin intermediul acestei a şaptea ediţii, proiectul 'Tineri pe picioare", printr-o campanie de informare şi sensibilizare în Italia şi România, care va avea loc pe parcursul întregului eveniment, în colaborare cu grupul de voluntari al proiectului.
Joi, 12 octombrie - Ore 17,00

Accademia di Romania in Roma, piazza Jose di San Martin 1, Roma

'Tărâmul dintre ape', Prezentarea filmului documentar (57', producţie AGERPRES 2016)Joi, 12 octombrie - Ore 19,00

Visând la... Dinu Lipatti, concert sustinut de BENJAMIN DIOSZEGI, pian şi de soprana GOAR FARADZHIAN (musica de: Puccini, Mozart, Glinka, Pergolesi, Schubert, Bellini).


Vineri 20 ottobre 2017, ore 19,00

Accademia di Romania in Roma, piazza Jose di San Martin 1, Roma

OCTOMBRIE MAGIC - Concert recital de pian VALERIA CRISTEA NECHITASâmbătă 21 octombrie 2017, ore 15,00

Teatrul Golden, via Taranto 36 Roma

GALA PREMIILOR DE EXCELENŢĂ PROPATRIA - TINERE TALENTE ROMÂNEŞTI
INFO www.propatriavox.it #FestivalPropatria2017https://www.facebook.com/propatriafestival/tel. 0039-3289599204 - info@propatrivox.it

#MpRPRomania www.facebook.com/dprrpromaniaUfficio Stampa:

Diana Elena Oprea ufficiostampa@propatriavox.it

Carla Romana Antolini crantolini@gmail.com 393 9929813

PARTENERI MEDIA: TVRInternational, AGERPRES, Radio Romania, ASKANEWS (Italia).PATRONAJE: Ambasada României în Italia, Senatul Republicii Italiane, Camera Deputaţilor din Republica Italiană, Regione Lazio, Conservatorul de muzica Santa Cecilia.PROJECT PARTNER: Accademia di Romania in Roma.COLABORATORI: Ass. Culturală Roma-Romania, Liga Studentilor Români din Strainatate-LSRS, Ass. Officina delle culture (Italia), Comitato per un Centro Interculturale a Roma, Grupul de voluntari ' Tineri pe Picioare', As. Socio-culturală Dacia, Institutul Limbii Române.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.