Festivalul Internațional Propatria - tinere talente românești, a VII-a ediție, Roma, 1 - 21 octombrie 2017

 •  Business OTS
1372 afişări

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL PROPATRIA - Tinere Talente Românești isi redeschide porțile pentru a șaptea oară, în perioada 12-21 octombrie cu un program bogat de evenimente cu intrare gratuită care se vor desfășura la Roma în locații de prestigiu.

02b32c0d-0df2-4816-b9a0-7a9fc80f410d


Evenimentul, organizat și promovat de către Asociația culturală româno-italiană Propatria cu susținerea Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ambasada României în Italia și 'Accademia di Romania' la Roma, are un rol recunoscut în promovarea culturii românești în Italia devenind de-a lungul anilor, un important instrument de comunicare și de integrare interculturală. Inițiativa a fost patrocinată și anul acesta, de către Ambasada României în Italia, Camera Deputaților și Senatul Republicii Italiane, Consiliul Regional Lazio și Conservatorul de Muzică Santa Cecilia.

Și această a șaptea ediție, își dorește să urmeze aceeași direcție de promovare a imaginii României peste hotare și de evidențiere a tinerelor talente din cultura română. Alături de parteneri prestigioși care ne-au fost alături la fiecare ediție, dorim să aducem în atenția publicului larg, excelența pe care o fac tinerii români. Scopul nostru principal este de a consolida sentimentul identității culturale naționale a tuturor românilor, indiferent de locul în care se află, îmbunătățind și sporind prestigiul României prin cultură.

După concertul aniversar LIPATTI 100 — În căutarea luminii ... susținut de celebra pianistă de origine română MARA DOBRESCU ( Franța), eveniment inaugural realizat în colaborare cu Accademia di Romania din Roma pe data de 1 octombrie, desfășurat în prestigioasa Sală Academică a Conservatorului de Muzică "Santa Cecilia", vor urma între 12 și 21 octombrie, trei zile de evenimente care vor anima festivalul.

Joi 12 octombrie, de la ora 17.00 în splendida locație a 'Accademia di Romania in Roma', va avea loc prezentarea documentarului realizat de către AGERPRES, Tărâmul dintre ape (în limba română cu subtitrări în italiană). Delta Dunării, declarată patrimoniu mondial al UNESCO din 1991 și zonă protejată de Wwf, habitat-ul a peste 700 de specii de plante și animale, va fi prezentată publicului român și italian prin poveștile de viată ale locuitorilor săi.
De la ora 19.00, o altă întâlnire cu muzica, visand la... Dinu Lipatti, care va reaminti marele pianist român disparut mult prea timpuriu dintre noi. Vom avea plăcerea să ascultăm un tânăr pianist român BENJAMIN DIOSZEGI și o soprană armeană GOAR FARADZHIAN. Muzică de: Puccini, Mozart, Glinka, Pergolesi, Schubert, Bellini.

Pe data de 20 octombrie ne vom bucura să o ascultăm, într-un concert recital, pe tânăra pianistă VALERIA CRISTEA NECHITA, absolventă deja la doar 17 ani, cu nota maximă, la Conservatorul de Muzică Cimarossa din Avellino și câștigătoare a Premiului de Excelență Propatria din 2012. Va interpreta pentru această seară magică de octombrie, muzica de L. v. Beethoven, F. Chopin.

Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu Gala Tinerelor Talente Românești și Premiile de Excelență Propatria. Evenimentul va avea loc la Teatrul Golden (sâmbătă, 21 octombrie, ora 15 — Via Taranto, 36 — Roma) și va întâmpina oaspeți internaționali și tineri competitori provenind din mai multe țări: România, Italia, Moldova, Franța, Austria, Belgia, Germania, Spania, Olanda. Tinerii talentați, vor fi premiați pentru realizările lor în domeniul artelor, științei și sportului. Alături de tinerele talente, publicul va avea plăcerea să întâlnească personalități de vârf din lumea culturală romanească. Spectacolul de gală va fi un triumf de momente artistice de excelență susținute de către tinerii participanți. Un moment de mare așteptare este rezerervat 'Trupei AS', ansamblu coregrafic coordonat de Aura GHICA și Mona TEODORESCU (Palatul Național al Copiilor — București), care va dărui publicului momente autentice de muzică și dans tradițional românesc interpretate într—o nouă cheie de lectură, unind în mod surprinzător modernul cu vechea tradiție românească. Seara de Gală va fi prezentată de Emanuela IONICĂ, actriță și vocea oficială a "Violetei" din Italia și Alessandro PISTECCHIA.

Festivalul va avea si in acest an o puternica componentă socială prin interacțiunea cu proiectul 'Tineri pe picioare", coordonat de dr. Massimo Liberatori, medic la Spitalul Gemelli din Roma, datorită căruia a fost posibilă donarea a 120 de proteze, tinerilor români care și-au pierdut membrele inferioare. Din anul 2015, Asociația Propatria este partenerul acestui proiect, desfășurat în colaborare cu AUCI (Asociația Internațională de Cooperare Internațională) Universitatea Catolică "Sacro Cuore" din Roma și Episcopia Ortodoxă Română din Italia. Festivalul Tinerelor Talente va susține prin intermediul acestei a șaptea ediții, proiectul 'Tineri pe picioare", printr-o campanie de informare și sensibilizare în Italia și România, care va avea loc pe parcursul întregului eveniment, în colaborare cu grupul de voluntari al proiectului.


Joi, 12 octombrie — Ore 17,00
Accademia di Romania in Roma, piazza Jose di San Martin 1, Roma
'Tărâmul dintre ape', Prezentarea filmului documentar (57', producție AGERPRES 2016)

Joi, 12 octombrie — Ore 19,00
Visând la... Dinu Lipatti, concert sustinut de BENJAMIN DIOSZEGI, pian și de soprana GOAR FARADZHIAN (musica de: Puccini, Mozart, Glinka, Pergolesi, Schubert, Bellini).Vineri 20 ottobre 2017, ore 19,00
Accademia di Romania in Roma, piazza Jose di San Martin 1, Roma
OCTOMBRIE MAGIC — Concert recital de pian VALERIA CRISTEA NECHITA

Sâmbătă 21 octombrie 2017, ore 15,00
Teatrul Golden, via Taranto 36 Roma
GALA PREMIILOR DE EXCELENȚĂ PROPATRIA — TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI


INFO www.propatriavox.it #FestivalPropatria2017https://www.facebook.com/propatriafestival/

tel. 0039-3289599204 — info@propatrivox.it
#MpRPRomania www.facebook.com/dprrpromania

Ufficio Stampa:
Diana Elena Oprea ufficiostampa@propatriavox.it
Carla Romana Antolini crantolini@gmail.com 393 9929813

PARTENERI MEDIA: TVRInternational, AGERPRES, Radio Romania, ASKANEWS (Italia).

PATRONAJE: Ambasada României în Italia, Senatul Republicii Italiane, Camera Deputaților din Republica Italiană, Regione Lazio, Conservatorul de muzica Santa Cecilia.

PROJECT PARTNER: Accademia di Romania in Roma.

COLABORATORI: Ass. Culturală Roma-Romania, Liga Studentilor Români din Strainatate-LSRS, Ass. Officina delle culture (Italia), Comitato per un Centro Interculturale a Roma, Grupul de voluntari ' Tineri pe Picioare', As. Socio-culturală Dacia, Institutul Limbii Române.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe