Cum intretii o usa metalica si cum eviti probleme precum blocarea ei?

•  Business OTS
691 afişări

Usile metalice sunt din ce in ce mai prezente la intrarile in locuinte, motivele fiind foarte evidente:

076e1fed-bb41-41d8-9ad1-2b7966d0dda3

— Sunt foarte rezistente, putand face fata provocarilor pe perioade lungi de timp;

—Arata foarte bine. Estetica acestor usi poate sa fie controlata foarte bine si poate sa fie personalizata in functie de dorintele utilizatorilor.

—Ofera o izolatie fonica si termica foarte buna. Daca sunt bine montate, usile metalice pot sa izoleze extrem de bine, atat fonic, cat si termic, ceea ce creste in mod direct confortul.
Evident, achizitia unei astfel de usi nu inseamna doar lucruri roz. Dat fiind faptul ca elementele de siguranta sunt extrem de complexe, exista si riscul ca usa sa se blocheze, la un moment dat sau altul, fie din neatentie, fie din cauza unei exploatari gresite. Din nefericire, o usa metalica este destul de greu sa fie deblocata fara interventia unei firme de deblocari usi, sau, daca se reuseste deblocarea printr-o abordare fizica, cel mai probabil va necesita servicii de reparatii usi.

Din fericire, exista o multime de firme precum www.robadel-servicii.ro, care asigura reparatii si deblocari rapide, fara costuri mari.

Totusi, pentru a nu ajunge la neplaceri, este bine sa urmezi o serie de reguli de intretinere si de ingrijire a usilor.

Reguli esentiale pe care trebuie sa le respecte orice proprietar de usa metalica

O prima regula se refera la curatarea usii. Aceasta trebuie sa se faca cu o carpa moale si umeda, pe toata suprafata usii. Este bine sa nu se foloseasca substante abrazive, solventi organici sau alte produse de curatat cum ar fi cele petrolifere. Singurii detergenti care pot fi folositi sunt cei neutri, insa si acestia trebuie sa fie supusi unor reguli, cum ar fi folosirea fara abundenta de apa.

O usa metalica dispune de mai multe accesorii metalice care au nevoie de gresare. Balamalele sunt cele mai sensibile astfel de accesorii si trebuie sa fie gresate o data la 3 luni, cu ajutorul unor uleiuri speciale sau cu ajutorul unor silicoane ce sunt gasite in comert.

Neglijenta, principalul element care duce la blocarea usilor

De cele mai multe ori, usile se blocheaza prin neglijenta. Exista o multime de usi care se blocheaza automat in momentul in care se paraseste locuinta, iar majoritatea celor care solicita deblocarea usii sunt proprietarii care au uitat cheile in interiorul casei.

Alte cauze pentru blocare mai pot fi generate de incercarile de intrare prin efractie sau de diverse accidente. Nerespectarea regulilor de ingrijire poate duce si ea la uzura accentuata a balamalelor si la blocaje.

In cazul in care se blocheaza usa, nu trebuie sa privesti acest lucru ca pe o tragedie. Firma SC Robadel Servicii SRL poate sa repare cu rapiditate urgentele si ajung cu usurinta oriunde in Bucuresti, sediul sau fiind pe Strada Cetatea nr. 2 Bucuresti. In cazul in care ai nevoie de serviciile lor, poti sa ii contactezi fie pe website, fie pe pagina de facebook https://www.facebook.com/robadelservicii.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau