COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 05:45 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:




Componenta principală care lucrează la acest aspect este alternatorul, o maşină e curent alternativ, trifazat, care este antrenată de motorul termic.



Alternatorul are o mulţime de cerinţe pe care trebuie să le îndeplinească, chiar dacă este o componentă de dimensiuni destul de mici: produce energie electrică pentru consumatorii electrici, produce energie pentru baterie şi generează tensiune electrică, indiferent de regimul în care funcţionează motorul.





În mod normal, un alternator nu ar trebui să aibă nevoie de întreţinere şi ar trebui să funcţioneze fără zgomot, însă de multe ori, acesta ajunge să se uzeze, ceea ce îţi oferă doua opţiuni: fie apelezi la o firma care oferă reparaţii alternatoare, fie îţi cumperi un alternator nou.



Care sunt principalele defecţiuni ale alternatorului?




Există o serie de defecţiuni care apar frecvent la aceste piese auto:



- Patinarea curelei alternatorului;

- Scurtcircuitul, care apare la una sau mai multe diode redresoare;

- Blocarea periilor în portperii sau uzura acestora într-un mod avansat;

- Dereglarea regulatorului de tensiune;

- Oxidarea principalelor contacte ale regulatorului de tensiune.



Cel mai probabil, toate aceste defecţiuni nu îţi spun mare lucru, motiv pentru care, soluţia este să apelezi la o firmă de reparaţii electromotoare (Alternatorul se mai numeşte şi electromotor).



Pentru a face asta însă, este bine să ştii când este timpul să repari alternatorul. În principiu, ştii că ai nevoie de o astfel de intervenţie când pornirea autoturismului se face dificil. De asemenea, un semnal de alarmă este momentul în care această componentă devine foarte gălăgioasă. Simptomele pot să fie mult mai numeroase, însă multe nu sunt doar în responsabilitatea alternatorului:



- Farurile luminează mai slab;

- Lumina de avertizare din bor se aprinde;

- Apare miros de încins;

- Elementele electrice ale automobilului nu mai funcţionează aşa cum trebuie.



De ce să îţi repari alternatorul în loc de a-l schimba?




În mod normal, cea mai bună soluţie pe care o ai la îndemână este înlocuirea acestei piese. Totuşi, preţul poate să fie unul destul de piperat, mai ales dacă optezi pentru un alternator original.



Reparându-l, poţi economisi câteva sute de lei bune, varianta mult mai atractivă pentru majoritatea şoferilor.



Din fericire, există o mulţime de furnizori de servicii care oferă reparaţii alternatoare Bucureşti şi provincie, ceea ce ridică altă problemă: Cum alegi cea mai bună soluţie pentru reparaţia alternatorului?



Alegerea nu ar trebui să fie una foarte dificilă. Criteriile pe care trebuie să te bazezi sunt experienţa, review-urile din partea altor proprietari de automobile şi în ultimă instanţă, preţul.



O soluţie excelentă poate fi SC Total Auto Electric SRL, companie pe care o gaseşti pe Bulevardul Electricienilor 86, Bucureşti şi care dispune de preţuri atractive şi de review-uri excelente, aşa cum se poate observa pe https: //www.facebook.com/reparatii.alternatoare. Este o soluţie pe care merită să o ai la îndemână în eventualitatea în care alternatorul nu mai functionează aşa cum ar trebui să o facă.







AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.