COD GALBEN: 15-12-2017 ora 11 COD GALBEN: 15-12-2017 ora 14 Intre 14:15 si 20:00 se va semnala În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, ce vor atinge și depăși la rafală 80...90 km/h și ninsoare viscolită, determinând scăderea vizibilității. in Județul Neamţ, Județul Suceava; COD GALBEN: 15-12-2017 ora 14 Intre 14:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge și depăși 55...65 km/h, iar în zona montană înaltă 80...90 km/h, spulberând temporar zăpada in Județul Timiş, Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 15-12-2017 ora 14 Intre 14:00 si 18:00 se va semnala La altitudini de peste 1700 m, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 80-90 km/h şi ninsoare, viscolită, determinând scăderea vizibilităţii in Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud, Județul Maramureş; COD GALBEN: 15-12-2017 ora 12 Intre 12:45 si 18:00 se va semnala Intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55-65 km/h, iar la munte la altitudini de peste 1700 m de peste 80-90 km/h, spulberând zăpada in Județul Sibiu;

CURS BNR

4.6346Up
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

RONOG (Romanian Network Operators Group) este un grup de lucru al operatorilor de reţele din România creat la iniţiativa Asociaţiei Interlan care anul acesta aniversează 12 ani de existenţă.

Evenimentul îşi propune să polarizeze o comunitate a celor mai importanţi reprezentanţi ai furnizorilor de internet, dar şi a celor mai buni specialişti din domeniul telecomunicaţiilor, care împărtăşesc aceleaşi viziuni. Participanţii sunt reprezentanţi din cadrul companiilor care oferă servicii de acces la internet, transmisiuni de date, servicii de voce, cablu TV, găzduire servere şi domenii de internet, dar şi din rândul autorităţilor de reglementare, al furnizorilor de echipamente şi soluţii de securitate etc.

Tematicile dezbătute în cadrul conferinţei RONOG 4 vor aborda perspective şi provocări cu care se confruntă operatorii de telecomunicaţii din România, probleme tehnice şi upgrade-uri ale sistemelor şi echipamentelor, securitatea informaţiilor, noi tehnologii din domeniul IT&C, beneficiile pe care le oferă conectarea operatorilor la platformele de schimb de trafic de internet, implementări IPv6 etc.

Conferinţa va fi urmată de trei zile de cursuri organizate de RIPE NCC pentru formarea de specialişti în administrarea de adrese IPv6, operaţiuni BGP şi securitatea reţelelor. Atât accesul la conferinţă cât şi la cursuri este gratuit pe baza listelor de înscriere.

RONOG 4 este un eveniment organizat cu susţinerea Asociaţiei Interlan şi a sponsorilor: Arista Networks, Internet Society (ISOC), IP Broker, RIPE NCC, 4PSA, Starnet Media, Tele-Grup şi RETN Poland. Susţinători şi parteneri media: ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), Euro-IX (European Internet Exchange Association), CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică), ECSM (European Cyber Security Month), Agerpres, Agora, Club IT&C, ITCmedia.ro şi Biz.

Asociaţia InterLAN, organizatoarea şi gazda evenimentului, este o organizaţie non-profit al cărei scop principal este reprezentarea intereselor furnizorilor de telecomunicaţii mici şi medii şi deţine cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de internet din România, InterLAN Internet Exchange. Din 2008, Asociaţia InterLAN este membru cu drept de vot în Euro-IX (Asociaţia Europeană a Internet Exchange-urilor), iar din 2015 este membru cu drept de vot a organizaţiei europene RIPE NCC.

Programul integral al conferinţei este disponibil pe http://www.ronog.ro

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie