LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL: "Acces Național Electronic la Literatura Științifică pentru Susținerea Sistemului de Cercetare și Educație din România - ANELIS PLUS 2020"

 •  Business OTS
459 afişări

98bea474-d939-4077-bdbf-d213b18ac7b3

Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România — ANELIS PLUS, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Ministerul Cercetării și Inovării, în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC), contractul de finanțare pentru proiectul cu codul SMIS 102839.

Obiectivul proiectului este creșterea capacității de CDI a României prin asigurarea accesului cercetătorilor la publicații științifice și baze de date internaționale. Aceasta va duce la creșterea gradului de implicare a mediului de cercetare românesc în rețele de cercetare internaționale specializate, demers major pentru dezvoltarea viitoare a științei și tehnologiei.

Principale rezultate ale proiectului vor fi:
—Dezvoltarea unui depozit național de documente științifice, prin achiziția de arhive de reviste și cărți electronice științifice în format electronic, pentru a crea cadrul unei documentări exhaustive;
—Asigurarea accesului comunității științifice din România la resurse electronice științifice (baze de date/platforme de reviste științifice în text integral și baze de date bibliografice și bibliometrice), în scopul susținerii cercetării, inovării și stimulării producției științifice la nivel național.

Grupul țintă este format din: cadrele didactice, cercetătorii și studenții din cele 3 cicluri de studii care își desfășoară activitatea în universitățile participante; cercetătorii din institutele de cercetare-dezvoltare; personalul de specialitate din cele 4 Biblioteci Centrale Universitare din București, Cluj Napoca, Iași și Timișoara și de la Biblioteca Academiei Române.

Valoarea totală a proiectului este de 248.988.000 lei, din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă este de 186.741.000 lei, iar cofinanțarea din partea instituțiilor membre ale Asociației ANELIS PLUS, participante în proiect, este de 62.247.000 lei.
Perioada de implementare este de 60 de luni (18.07.2017 — 17.07.2022).

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Program Operațional Competitivitate 2014-2020.

Persoană contact:
Prof. Dr. Silaghi-Dumitrescu Luminița — Manager de proiect
Telefon: 0746198445, e-mail: luminita.silaghi@gmail.com
Adresă poștală: Iași, Str. Bd. Carol I nr. 11

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe