COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 01:00 si 05:00 se va semnala Intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 75-85 km/h. in Județul Alba, Județul Sibiu, Județul Sibiu; COD PORTOCALIU: 20-02-2018 ora 23 Intre 23:20 si 02:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși izolat 100 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 20-02-2018 ora 22 Intre 22:00 si 04:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 80-90 km/h in Județul Caraş-Severin;

În anul 2017, România are o ţintă naţională obligatorie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizaţia ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naţionale - una dedicată mediului urban (Oraşe Curate) şi una dedicată în mod preponderent mediului rural (Staţia de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul şi să transmită mesajul necesităţii colectării şi reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localităţi din judeţele Iaşi, Braşov şi Argeş, Staţia de Reciclare a ajuns, începând din 18 iulie 2017, şi în judeţul Sibiu. Primele localităţi vizitate au fost Dumbrăveni, Moşna, Copşa Mică, Avrig şi Cristian, în prima etapă, precum şi Ocna Sibiului, Şura Mică, Şelimbăr, Roşia şi Nocrich, în cea de-a doua etapă, iar începând cu 14 septembrie 2017, Caravana ECOTIC va vizita încă cinci localităţi, în cadrul celei de-a treia şi ultime etape a campaniei sibiene. Localităţile vizitate vor fi:

-Şeica Mare (14 - 16 septembrie)

-Sadu (17 - 19 septembrie)

-Tălmaciu (20 - 22 septembrie)

-Racoviţa (23 - 25 septembrie)

-Boita (26 - 28 septembrie)

Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va fi vizitat 15 localităţi sibiene.

Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, maşini de spălat), locuitorii localităţilor vizitate sunt invitaţi să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 - 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, iar preluarea se va face în cursul zilei următoare.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanţa promptă şi specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii şi acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizaţiei ECOTIC, precum şi pe pagina LinkedIn a Organizaţiei ECOTIC.