Campania ECOTIC 'Stația de Reciclare' ia startul în a treia etapă din județul Sibiu

 •  Business OTS
136 afişări

Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut primele două etape din județul Sibiu, Stația de Reciclare ia startul în cea de-a treia etapă sibiană, începând din 14 septembrie 2017, cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și RECHORALEX.

7aff81a1-6fb5-47df-af67-660cf290ef79

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale — una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.
După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov și Argeș, Stația de Reciclare a ajuns, începând din 18 iulie 2017, și în județul Sibiu. Primele localități vizitate au fost Dumbrăveni, Moșna, Copșa Mică, Avrig și Cristian, în prima etapă, precum și Ocna Sibiului, Șura Mică, Șelimbăr, Roșia și Nocrich, în cea de-a doua etapă, iar începând cu 14 septembrie 2017, Caravana ECOTIC va vizita încă cinci localități, în cadrul celei de-a treia și ultime etape a campaniei sibiene. Localitățile vizitate vor fi:
-Șeica Mare (14 — 16 septembrie)
-Sadu (17 — 19 septembrie)
-Tălmaciu (20 — 22 septembrie)
-Racovița (23 — 25 septembrie)
-Boita (26 — 28 septembrie)
Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va fi vizitat 15 localități sibiene.
Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat), locuitorii localităților vizitate sunt invitați să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 — 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, iar preluarea se va face în cursul zilei următoare.
Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe