COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC) şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti au organizat evenimentul cu tema "Origini" la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pe culoarul de trecere dintre terminalul Sosiri şi Plecări, azi, 13 septembrie 2017, ora 11.00.

Expoziţia şi-a propus să aducă în atenţia pasagerilor valori ale istoriei antice româneşti, prin prezentarea unor episoade reprezentative pentru relaţiile dintre daci şi romani. Evenimentul a fost încununat de momentul dezvelirii statuii 'Bust de nobil dac', opera sculptorului Ioan Bolocan, urmat de o tombolă tematică.

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (www.aiccromania.org) este o organizaţie non-guvernamentală care dezvoltă proiecte menite să contribuie la promovarea culturii române şi la propagarea de informaţii obiective despre România.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale AICC este muzeul virtual Statui de daci (http://statuidedaci.ro), care aduce în atenţia societăţii o serie de monumente realizate de sculptori antici în timpul domniei lui Traian (98-117). Proiectul se bazează pe cercetările realizate de preşedintele de onoare al asociaţiei, Leonard Velcescu, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Sorbona). Academia Română i-a acordat în 2012 lui Leonard Velcescu premiul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru lucrarea 'Dacii în sculptura romană. Studiu de iconografie antică', care stă la baza muzeului virtual.

În 2016, AICC a lansat proiectul de realizare şi amplasare în Bucureşti a unei replici după o statuie antică de nobil dac din Florenţa. Proiectul, fundamentat pe studiile ştiinţifice ale istoricului Leonard Velcescu, se află în faza finală de execuţie la atelierul de sculptură, Galleria Bazzanti. Mai multe informaţii despre proiect :