Editura ACT și Politon a adus 'Revoluția Blockchain' în România

 •  Business OTS
399 afişări

2fe7426d-6482-4500-b55d-1e83c7ed5abf

Editura ACT și Politon anunță apariția în România a primei cărți despre tehnologia blockchain: 'Revoluția Blockchain. Despre felul în care tehnologia aflată la baza bitcoinului transformă banii, afacerile și lumea' în format carte tipărită, eBook, audiobook și eAudio.

Cartea scrisă de Don și Alex Tapscott a apărut în 2016 și este rezultatul a doi ani de cercetări, având la bază peste 100 de interviuri cu pionierii tehnologiei blockchain.

Dacă inovatorii din afaceri, din guvern și din societatea civilă acționează cum trebuie, vom trece de la un internet animat în principal de costurile în scădere ale căutării, coordonării, colectării de date și luării de decizii — în care obiectivul consta în monitorizarea, medierea și stabilirea unei valori monetare a informației și a tranzacțiilor de pe Web — la unul animat de costurile în scădere ale negocierii, reglementării și respectării acordurilor sociale și comerciale, în care obiectivul va fi reprezentat de integritate, securitate, colaborare, confidențialitatea tuturor tranzacțiilor și crearea și distribuirea valorii.

Este vorba de o reorientare la 180 de grade a strategiei. Rezultatul poate fi o economie a egalilor cu instituții care sunt cu adevărat distribuite, globale și aducătoare de putere — și, prin urmare, legitime. Schimbând fundamental ceea ce putem să facem online, felul în care o facem și cine poate participa, noua platformă ar putea chiar să creeze precondițiile tehnologice pentru aplanarea unora dintre cele mai exasperante probleme economice și sociale.

În loc să prezică un viitor al blockchainului, Don și Alex Tapscott pledează în favoarea sa. Susținem că ar trebui să reușească, deoarece ne-ar putea ajuta să intrăm într-o nouă eră a prosperității.

'Noi credem că economia funcționează cel mai bine atunci când funcționează pentru toți, iar această nouă platformă este un motor de incluziune. Diminuează drastic costul transmiterii unor fonduri precum transferurile de bani în străinătate. Reduce semnificativ bariera din calea deținerii unui cont bancar, obținerii unui credit și investirii. Și sprijină antreprenoriatul și participarea la comerțul global. Catalizează capitalismul distribuit, nu doar un capitalism redistribuit.

Hai să nu punem această forță la treabă în folosul imediat al celor puțini, ci în folosul durabil al celor mulți'.

'Revoluția blockchain' de Don și Alex Tapscott este o pledoarie pentru a vă stârni interesul, pentru a înțelege acest viitor val și pentru a vă lua măsuri de asigurare că promisiunea este respectată.

Volum de referință al acestei noi tehnologii, 'Revoluția Blockchain. Despre felul în care tehnologia aflată la baza bitcoinului transformă banii, afacerile și lumea' apărut la Editura ACT și Politon cuprinde o prefață elaborată de Eusebiu Burcaș, fondatorul primului program independent de educație financiară din România.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe