Filmul "Octav" aduce în prim plan tinerele talente

•  Business OTS
1891 afişări

Lung-metrajul 'Octav' aduce în prim plan tinerii talentați ai României, prin includerea în distribuție a Alessiei Tofan și a lui Eric Aradits. În vârstă de doar 10 ani, cei doi copii au manifestat un interes major pentru meseria de actor, încă de la o vârstă fragedă.

88caa844-63d3-42c4-a752-e44994562604

'Mie îmi place foarte mult să joc în filme pentru că acesta este visul meu, de când eram mică. Mi-a plăcut foarte mult rolul pe care l-am avut, emoțiile trăite odată cu Ana, personajul meu. Când ea simțea tristețe, eu pur și simplu intram în povestea vieții ei și replicile veneau automat, ca și cum nu le învățasem și erau doar cuvintele mele', povestește Alessia Tofan.

Aceasta descrie întâlnirea cu Marcel Iureș ca 'o aventură', care mereu îi aducea un zâmbet pe față când era supărată, adăugând că s-a înțeles bine și cu toți actorii de pe platoul de filmare.

În timp ce pentru Alessia filmul 'Octav' reprezintă debutul în cinematografie, pentru Eric Aradits este al treilea proiect de acest gen. În 'Octav', Eric interpretează ipostaza de copil a personajului principal masculin (jucat de Marcel Iureș la maturitate).

' Lui Octav casa părintească îi trezește amintiri plăcute, dar și mai puțin plăcute. Însă în ansamblu, cred că Octav a fost un copil fericit. Mi-a plăcut mult să-l interpretez. Mai ales că adultul Octav e Marcel Iureș!', subliniază Eric.

'Am mai jucat în filme înainte de Octav, dar în scurt-metraje. Filmul artistic mi-a plăcut și mai mult pentru că zilele de filmare au fost mai lungi, repetițiile mai multe și totul a fost făcut cu cea mai mare grijă. Vreau să fiu actor în viitor', completează Eric.

Tatăl lui, Andrei Aradits, nu a vrut să-l expună vieții din spatele scenei de teatru și film, conștient fiind, din proprie experiență, de magia inefabilă și ireversibilă pe care o poate exercita asupra unui copil. A sperat că va alege alt drum în viață. Însă, la primul casting la care au fost convinși să meargă împreună, actorul a fost frapat de firescul comportamentului lui Eric, ușurința și plăcerea deosebită cu care răspundea cerințelor, în totală opoziție cu orice alt domeniu în care i se solicita atenția și implicarea.

Eric a filmat primul lui scurt metraj, în regia lui Adrian Sitaru ('Excursie"), alături de actorul Adrian Titieni. După care a urmat un scurt metraj al studentei UNATC (pe atunci) Ștefania Maftei, fiica regizorului Alexandru Maftei și a actriței Dana Voicu.

Filmul 'Octav' va avea Premiera de Gală pe 4 octombrie 2017, iar biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro: http://www.eventim.ro/ro/bilete/premiera-de-gala-a-filmului-octav-bucuresti-sala-palatului-470627/event.html

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Teaserul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici: https://youtu.be/33ERKW3Ot4Y

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav
Credit foto: Adi Marineci

Lung-metrajul 'Octav', în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție România ? Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrînceanu-Celebidachi.

Finanțatori: Cinema City, OMD Romania, Mediaedgecia, Mediacom, Mindshare, Nestle, Zambeste Romania — powered by GSK, Orange, Procter and Gamble International Operations SA, Catena, eMAG, Timisoreana, Hochland, Boiron, Mars Romania, Terapia, Chio, NutLine, Carrefour Romania, Persil, La Strada, Philadelphia, Edenia, Corso, Media Trade Services, Provident Financial, Silva, Tymbark Maspex, Hornbach, Caroli, Noriel, Brico Dépôt, Pepsi, Toortitzi, Hervis Sport&Fashion, Engie, Metro Cash&Carry, BRD—Groupe Société Générale, Scandia Sibiu, Borsec, Praktiker, Ferratum, MediaVoice MT, Univer, Spoon Media, Raiffeisen Bank, Sendo, Frosta, Croco, Media Tour MV, Coseli, Sanador.

Partener media principal: Pro Cinema

Parteneri: Humanitas, Regiotrans, Carturesti, Muzeul Bucuresti, Diverta

Parteneri media: Europa FM, Evenimentul Zilei, AGERPRES, Burda Romania, Revista Cariere, Romania Libera, Revista Tango, Revista Forbes, Blue Air Magazine, Revista Sinteza, Dilema Veche, Observator Cultural, Cotidianul, Suplimentul de Cultura, Historia, Q magazine, Bucurestii Vechi si Noi, hotnews.ro, larevista.ro, cinema.ro, eva.ro, life.ro, blogatu.ro, ralucauluiteanu.eu, liternet.ro, romaniapozitiva.ro, sfatulparintilor.ro, roportal.ro, garbo.ro, catchy.ro, manager.ro, B-critic.ro, cinemarx.ro, movienews.ro, aarc.ro, cinefiluldeserviciu.ro, cinemator.ro, cinefan.ro, filme-carti.ro, a7arta.ro, pedagoteca.ro, lapunkt.ro, artout.ro, literaturadeazi.ro, nighton.ro, raftulcuidei.ro, europunkt.ro, iqool.ro, playu.ro, autentici.ro, calendareevenimente.ro, idealmariaj.ro

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau