Comunicat de presă post eveniment ' În prag de toamnă curățăm urmele T(u)RIȘTILOR!'

•  Business OTS
1066 afişări

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, Asociația Om pe Munte și Asociația Tot Mai Verde, au organizat o acțiune de curățare în zona Predeal (Șipote) - Cabana Forban (Steaua), zonă plină de deșeuri abandonate. La acestă acțiune a fost binevenită orice persoană dornică să participe ca voluntar. Alături de organizatori, au participat, în calitate de parteneri: Decathlon România și Orașul Predealreprezentat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (Visit Predeal). Ca voluntari au participat 23 persoane și un copil.

43f85602-a9e4-446e-896f-b818698b5e96

La începutul acțiunii, după instructajul primit, fiecare voluntar a primit mănuși și saci de gunoi.
Acțiunea a avut loc de dimineață și până după amiază, când gunoiul strâns de voluntari a fost preluat de o mașină de gunoi.

Au fost strânși 22 saci cu sticlă și 256 saci de plastic plini de deșeuri. Printre cele colectate putem menționa: o anvelopă de mașină, o chiuvetă, o bară de mașină față și una de spate, jucării, ambalaje de băuturi fine, tacâmuri, veselă și o bancnotă de 1 leu.

Constantin Țăposu, președintele Asociației Om pe Munte a declarat: 'Am fost surprinși de câte lucruri abandonează oamenii. Am găsit jucării abandonate în pădure și primul gând mi-a fugit la copiii care nu au cu ce să se joace. Multumesc voluntarilor pentru mobilizarea exemplară și pentru faptul că până la prânz am reușit să facem ceea ce ne-am propus în ciuda faptului că uneori mirosul deșeurilor era insuportabil. Din păcate deșeurile abandonate acaparează tot mai mult natura și prin aceste acțiuni dorim să tragem un semnal de alarmă '

Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot Mai Verde a declarat: ' Pentru noi a fost prima acțiune de mediu pe care am organizat-o. Mulțumim tuturor voluntarilor prezenți pentru efortul depus. Pe viitor, dorim să organizăm pe lângă acțiunile de ecologizare și acțiuni de educare și informare a
populației. '

Prin această acțiune de ecologizare, se dorește ca populația să conștientizeze faptul că și generațiile urrmătoare au dreptul să beneficieze de ceea ce natura oferă, astfel că, fiecare acțiune pozitivă sau negativă, asupra mediului, care se face azi, va avea repercursiuni în viitor.

Partener media : AGERPRES
Locatie poze: https://www.dropbox.com/sh/bbxpinq3a5d3u8m/AAB-iu6BdMxSk3nFjyWcVREqa?dl=0

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau