La începutul acţiunii, după instructajul primit, fiecare voluntar a primit mănuşi şi saci de gunoi.

Acţiunea a avut loc de dimineaţă şi până după amiază, când gunoiul strâns de voluntari a fost preluat de o maşină de gunoi.

Au fost strânşi 22 saci cu sticlă şi 256 saci de plastic plini de deşeuri. Printre cele colectate putem menţiona: o anvelopă de maşină, o chiuvetă, o bară de maşină faţă şi una de spate, jucării, ambalaje de băuturi fine, tacâmuri, veselă şi o bancnotă de 1 leu.

Constantin Ţăposu, preşedintele Asociaţiei Om pe Munte a declarat: 'Am fost surprinşi de câte lucruri abandonează oamenii. Am găsit jucării abandonate în pădure şi primul gând mi-a fugit la copiii care nu au cu ce să se joace. Multumesc voluntarilor pentru mobilizarea exemplară şi pentru faptul că până la prânz am reuşit să facem ceea ce ne-am propus în ciuda faptului că uneori mirosul deşeurilor era insuportabil. Din păcate deşeurile abandonate acaparează tot mai mult natura şi prin aceste acţiuni dorim să tragem un semnal de alarmă '

Iulian Dudiţă, preşedintele Asociaţiei Tot Mai Verde a declarat: ' Pentru noi a fost prima acţiune de mediu pe care am organizat-o. Mulţumim tuturor voluntarilor prezenţi pentru efortul depus. Pe viitor, dorim să organizăm pe lângă acţiunile de ecologizare şi acţiuni de educare şi informare a

populaţiei. '

Prin această acţiune de ecologizare, se doreşte ca populaţia să conştientizeze faptul că şi generaţiile urrmătoare au dreptul să beneficieze de ceea ce natura oferă, astfel că, fiecare acţiune pozitivă sau negativă, asupra mediului, care se face azi, va avea repercursiuni în viitor.

Partener media : AGERPRES

Locatie poze: https://www.dropbox.com/sh/bbxpinq3a5d3u8m/AAB-iu6BdMxSk3nFjyWcVREqa?dl=0