Număr record de elevi în anul școlar 2017-2018, la Școala Americană Internațională din București

 •  Business OTS
703 afişări

Școala Americană Internațională din București anunță deschiderea anului școlar 2017-2018 pe 22 august, având înscriși un număr record de 950 elevi, mai mult cu o sută față de anul școlar precedent, dintre care 215 pentru gimnaziu și 290 pentru liceu. Elevii provin din 60 de țări, iar un top 5 este reprezentat de România (30%), Statele Unite (13% ), Turcia (6%), Israel (5%) și Marea Britanie (4%).

74690cef-c88e-4865-a8b7-0e497beaa8f4

Misiunea AISB este aceea de a servi comunitatea internațională din București cu un program de studii care le permite elevilor să se înscrie la universități de prestigiu din întreaga lume, în special la cele din Europa, America de Nord sau Australia. Rata de admitere la universitățile din srăinătate se menține la peste 90%, în fiecare an.

Programul de studiu se bazează pe prestigiosul Program de Bacalaureat International, iar activitatea AISB este acreditată de instituții precum New England Association of Schools and Colleges, Council of International Schools și International Baccalaureate Organization.

'Cel de-al 55-lea an de existență a Școlii Americane Internaționale din București ne găsește pregătiți să oferim elevilor noștri cel mai înalt nivel de educație. Corpul profesoral în care sunt reprezentate peste 19 naționalități, elevi și părinți din 60 de țări, precum și programa recunoscută la nivel international reprezintă punctele forte ale instituției noastre de învățământ. Toate acestea reprezintă și atuu-urile pentru care părinții detașați în interes de serviciu la București aleg ca AISB să se ocupe de educația copiilor lor, fie ei preșcolari sau liceeni', spune Dr. Robert Brindley, directorul Școlii Americane Internaționale din Bucurtești.

AISB propune programe de studii pentru copii de vârstă foarte mică, de la doi ani, în centrul de educație timpurie destinat preșcolarilor, până la elevi de liceu. Fiecare clasă de studiu are maximum 20 de elevi, iar taxele pentru un an școlar pornesc de la 6.940 euro (învățământ preșcolar) și ajung la 20.250 euro (ultimii doi ani de liceu). Anual, Școala Americană Internațională din București oferă 2-3 burse școlare pentru copiii români care intră în clasele a 8-a și a 9-a. În anul școlar 2017-2018, trei eleve de la trei școli din București sunt beneficiarele a două burse de studiu pentru clasa a 9-a, respectiv una pentru clasa a 8-a, burse care acoperă toate cheltuielile de studii.

'Cererea pentru înscrierile în acest an școlar, cel cu numarul 55 pentru AISB, a fost cu 20% mai mare ca în anul precedent. Am acceptat foarte mult elevi din Turcia, China și Marea Britanie, elevi cu rezultate foarte bune la școlile la care au învățat înainte de a veni în România. A fost mare și cererea din partea românilor, însă regulile școlii nu ne permit acceptarea a mai mult de 30% de elevi dintr-o singură naționalitate', spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al AISB.

AISB oferă un mediu sigur de învățare care dezvoltă gândirea critică și responsabilitatea în luarea deciziilor, în care se pune accentul pe cercetare, muncă în echipă, respect reciproc și colaborare în funcție de nevoile elevilor și stilurile lor de învățare diferite.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe