O tipografie din Cluj și-a optimizat producția cu ajutorul soluției de supraveghere video de la Axis

•  Business OTS
516 afişări

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță realizarea unui proiect de succes la Sunimprof Rottaprint în Cluj-Napoca, implementarea fiind realizată de către Starnet Consulting din Cluj-Napoca.

bafd507f-22ff-4956-9a9c-ab910a87ca5e

Pentru eficientizarea liniei de producție și securizarea celor două hale din Cluj, Sunimprof Rottaprint a ales să implementeze o soluție de supraveghere Axis formată din 40 de camere video IP și platforma de video management Milestone XProtect. Arhitectura a fost realizată de Starnet, o companie fondată în anul 1998 cu experiență în proiectarea, instalarea, mentenanța și integrarea de sisteme de securitate, siguranța vieții și IT networking.

'Soluția propusă de Starnet, ce folosește produse Axis Communications, se potrivește perfect cu nevoile noastre, atât cele actuale cât și cele viitoare. Faptul că tehnologiile și produsele Axis permit o abordare scalabilă ne oferă o flexibilitate mare în ceea ce privește o eventuală extindere sau optimizare a sistemului de Securitate IP', a declarat Ciprian Popovici, inginer de sistem la Sunimprof Rottaprint.

Implementarea are rolul de a acoperi cele două hale de producție, atât la exterior cât și la interior, suprafața fiind de circa 5.700mp. Soluția potrivită pentru acest proiect a constat în instalarea a 40 de camere de rețea Axis, ca bază pentru sistemul de supraveghere a producției și a spațiului. Implementarea a însemnat atât instalarea de camere dedicate supravegherii fiecărui echipament aflat în cele două hale de producție, cât și instalarea unei rețele perimetrale de exterior pentru supravegherea clădirii, a porții de acces și a parcării.
Tipografia Sunimprof Rottaprint avea nevoie de o soluție la cheie, ușor de folosit, ușor de întreținut și, nu în ultimul rând, scalabilă, cu ajutorul căreia să poată eficientiza procesul de producție, prin identificarea eventualelor probleme umane sau tehnologice. Complementar acestui scop, s-a dorit și instalarea unui sistem de securitate performant, capabil să ofere o monitorizare eficientă a spațiului exterior și interior. Nivelul mare de scalabilitate al proiectului este datorat și sistemului de video management (VMS) de la Milestone Systems, optândându-se pentru platforma Milestone XProtect.

Datorită superiorității tehnice a produselor Axis, Sunimprof Rottaprint a obținut instrumentul perfect pentru optimizarea fluxului de producție și securizarea clădirilor. Astfel, prin intermediul sistemului de supraveghere au fost eliminați timpii morți sau exploatarea greșită a echipamentelor. De asemenea, s-a implementat atât un sistem perimetral ce ajută la monitorizarea traficului în exteriorul halelor, ajutând la securizarea accesului pietonal și auto, precum și un sistem de supraveghere intern format din camere de supraveghere Axis de tip dome. Întreaga soluție este una scalabilă, cu posibilități multiple de dezvoltare ulterioară, acesta fiind și unul dintre aspectele ce au înclinat balanța în favoarea Axis.
Pentru exterior, pentru securizarea perimetrală a accesului auto, parcării și zonei pietonale, au fost instalate camere de rețea AXIS P1425-LE. Având un senzor FullHD și lentile varifocale, modelele au fost alese pentru performanța lor de a oferi imagini de calitate în orice condiții de iluminare, dar și datorită integrării tehnologiilor Corridor Format și Zipstream. Mai mult, camerele AXIS P1425-LE pot funcționa la temperaturi variate, cuprinse între—30c și 50c.

La interior s-a optat pentru o soluție combinată ce acoperă zonele de depozit și culoarele, zona de producție și recepție clienți. Astfel, pentru a observa și elimina greșelile umane sau tehnologice din zona de producție s-a ales modelul AXIS M1145-L, camerele fiind instalate pentru a supraveghea liniile de producție. Principala problemă ce poate să apară atunci când se lucrează cu echipamente de printing de mari dimensiuni este folosirea improprie a rolelor de hârtie. Capul de printare poate deveni nealiniat în cazul când rezervoarele de cerneală nu sunt corect instalate sau dacă avem blocări de coli în mod curent. Astfel de cazuri pot fi detectate rapid, camera AXIS M1145-L deține lentile varifocale, iar utilizatorii pot realiza rapid și ușor zoom, precum și o focalizare precisă.
Pentru zona de depozit și culoare au fost folosite mai multe camere AXIS M3105-L. Acest model discret și flexibil este dotat cu tehnologie Zipstream și PoE și dispune de un unghi de vizualizare de 115 grade. Modelul integrează și tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) — Forensic Capture, oferind detalii excelente indiferent de condițiile de iluminare.

Mulțumit de performanțele sistemului de supraveghere, Rottaprint ia în considerare ca pe viitor să implementeze soluții de supraveghere similare și în celelalte locații din țară, iar întregul sistem să fie interconectabil. De la instalarea sistemului de supraveghere IP și până în prezent echipamentele de printing au funcționat la capacitate maximă, fără timpi morți cauzați de nealinieri sau de operări greșite. Mai multe detalii despre implementare puteți găsi la: https://www.axis.com/ro/en/customer-story/4778

Despre Sunimprof Rottaprint

Cu o vechime de peste optsprezece ani pe piața de printing, Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România. Datorită tehnicii flexografice utilizate, precum și a experienței în domeniu, tipografia oferă o gamă variată de etichete autoadezive, imprimate sau neimprimate. Compania deține în Cluj două hale de producție în care lucrează peste 150 de angajați. Mai multe detalii la: www.rottaprint.ro

Despre Starnet Consulting

STARNET este interconectorul de soluții optime de securitate, siguranță și IT networking, bazat pe o echipă performantă, care generează încredere și parteneriate de durată. STARNET este unul din pionierii domeniului, începându-și activitatea în 1998. De atunci, a acumulat o experiență considerabilă în proiectarea, instalarea, mentenanța și integrarea sistemelor inteligente de securitate, siguranța vieții, IT networking și audio-video. Mai multe detalii la: www.starnet-consulting.ro

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.700 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau