

Artistul tatoo Sam Barber si-a propus obiectivul de a strange 10.000 de lire sterline (aproximativ 13.000 de dolari) pentru victimele atacului terorist din Manchester din 22 mai, iar ceea ce si-a propus el s-a transformat curand intr-un adevarat fenomen care a dus la strangerea a peste 400.000 de lire sterline, adica in jur de 509.000 de dolari.
Astfel, cei care vroiau sa ajute, nu aveau altceva de facut decat sa isi aleaga un tatuaj cu albine.
De ce albine? Apicultura a fost simbolul pentru Manchester din mai multe motive, unul din cele mai importante fiind un simbol al trecutului dur al orasului in timpul Revolutie Industriale.
Manchester Evening News scrie, de asemenea: 'In anii 1800 Manchester a fost umplut de fabricile de textile care erau in mod obisnuit descrise ca 'stupi de activitate' iar muncitorii din interiorul fabricilor erau comparati cu albinele.'
De aceea, daca veti vizita vreodata Manchester-ul, sa nu fiti surprinsi daca veti gasi multe referinte la adresa albinelor, acestea fiind asociate cu lucratorii industriali. Logo-ul oficial este lipit pe toate cutiile de gunoi din jurul orasului. Dar acum, dupa atentatul din mai, veti gasi, de asemenea si multi locuitori ai Manchester-ului tatuati cu albine, ei fiind cei care au raspuns miscarii numita Manchester Tattoo Apel.
Apelul catre adoptarea acestor tatuaje a reunit artisti tatoo din Manchester pentru a realiza tatuaje cu albine pentru 50 de lire straine, iar toate veniturile obtinute astfel au fost donate atat victimelor atacului, cat si familiilor acestora.
Ceea ce a inceput ca o tendinta izolata in Manchester a fost preluat incet in toata lumea, pe masura ce artisti de tatuaj de peste tot au inceput sa ofere acelasi tatuaj cu albine. De asemenea, ei au donat banii victimelor Manchster-ului.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.