Firmele românești pot participa cu stand propriu la târgurile și expozițiile internaționale din Cehia, cu subvenție de la bugetul de stat de până la 50,000 lei

•  Business OTS
142 afişări

Guvernul României a adoptat normele metodologice ale Programului pentru Susținerea Internaționalizării IMM-urilor prin subvenționarea participării individuale ale firmelor românești la târguri și expoziții în străinătate.

46cdcccb-653f-4e83-a7d4-1d2252992df2

Programul de susținere a internaționalizării întreprinderilor mici și mijlocii din România, are un buget de 71 milioane lei disponibili pentru perioada 2017-20120, și a fost introdus de Guvernul Romaniei ca un instrument suplimentar de susținere a companiilor autohtone interesate de găsirea de noi piețe externe de desfacere, identificare de parteneri de afaceri și investitori.

Măsura este o premieră pentru mediul de afaceri românesc prin faptul că firmele românești vor avea astfel posibilitatea de a participa individual la târguri și expoziții în străinătate, beneficiind de o alocația financiară nerambursabilă în cuantum de max. 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând max. 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Comunicatul de presa al Guvernului precizează:
'Accesul pe piața externă a IMM-urilor va fi susținut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane lei, pentru perioada 2017-2020, potrivit unui act normativ aprobat de guvern în ședința de astăzi.
Executivul a adoptat normele metodologice de aplicare a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, prin care se reglementează modul de instituire a respectivei scheme de ajutor de minimis.
Potrivit actului normativ, alocația financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin program se finanțează:
—participări individuale la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu, altele decât cele organizate în baza OUG 56/2016 privind aprobarea Sistemului de susținere și promovare a exportului cu finanțare de la bugetul de stat și în baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a acțiunilor din Programul de promovare a  exportului;
—participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, altele decât cele organizate în baza OUG 120/2002 privind aprobarea Sistemului de susținere și promovare a exportului cu finanțare de la bugetul de stat și în  baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a acțiunilor  din Programul de promovare a exportului;
—crearea identității vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan);
—realizarea unui  site  pe  Internet/aplicație  pentru  mobil,  pentru  prezentarea  activității solicitantului și a produselor promovate, în limba română și limba engleză/altă limbă de circula'ie interna'ională;
—participări ale angajaților la cursuri de pregătire, în țară și/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe;
—analize și studii de piață;
—alte tipuri de activități de promovare și susținere a internaționalizării.

Completarea cererii tip pentru înscriere în program, în vederea obținerii finanțării, se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.
Data de la care este activă înscrierea on-line se comunică pe site-ul instituției cu cel puțin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.
Verificarea documentelor depuse și a cererii pentru înscrierea în Program on-line se face în maxim 15 zile lucrătoare, după încheierea sesiunii de înscriere.
Acordarea finanțării se realizează în baza criteriului 'primul venit — primul servit', în limita bugetului.
Beneficiarii alocațiilor financiare nerambursabile au obligația de a raporta efectele participării la Program către minister, pentru o perioadă de 2 ani, începând cu anul următor acordării alocației financiare nerambursabile.'
 Bursa Română de Afaceri, în calitate de reprezentant al organizatorului de târguri și expoziții din Republica Ceha — BVV Trade Fairs Brno, invită companiile românești să participe la târgurile internaționale din Brno — Republica Ceha. Complexul expozițional din Brno este unul dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est, anual fiind organizate aproximativ 50 de târguri și expoziții internaționale, vizitate de peste 1 milion de persoane interesate identificarea de parteneri de afaceri din toate colțurile lumii.
În cei peste 85 de ani de funcționare ai Complexului Expozițional BVV din Republica Ceha, activitatea s-a dezvoltat atât de mult încât Brno și-a câștigat renumele de oraș expozițional. Dispus pe o suprafață de 667,000 mp, complexul expozițional are o suprafață închiriabilă de 130.000 m, și se numără printre cele mai mari suprafețe expoziționale ale lumii reprezentând pentru mulți ani la rând punctul de întâlnire comercială între Est și Vest.

Firmele românești interesate de participare la târgurile și expozițiile din Republica Cehă, în vederea identificării de piețe externe de desfacere și parteneri de afaceri internaționali, sunt rugate să ne contacteze telefonic Bursa Română de Afaceri la numarul 021-266.56.77 sau prin email la office@rbe.ro . În funcție de specificul firmelor solicitante, experții Bursei Române de Afaceri pot recomanda târgul sau expoziția care se potrivește cel mai bine profilului de activitate, și pregăti oferte personalizate.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau