COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Programul de susţinere a internaţionalizării întreprinderilor mici şi mijlocii din România, are un buget de 71 milioane lei disponibili pentru perioada 2017-20120, şi a fost introdus de Guvernul Romaniei ca un instrument suplimentar de susţinere a companiilor autohtone interesate de găsirea de noi pieţe externe de desfacere, identificare de parteneri de afaceri şi investitori.

Măsura este o premieră pentru mediul de afaceri românesc prin faptul că firmele româneşti vor avea astfel posibilitatea de a participa individual la târguri şi expoziţii în străinătate, beneficiind de o alocaţia financiară nerambursabilă în cuantum de max. 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând max. 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Comunicatul de presa al Guvernului precizează:

'Accesul pe piaţa externă a IMM-urilor va fi susţinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane lei, pentru perioada 2017-2020, potrivit unui act normativ aprobat de guvern în şedinţa de astăzi.

Executivul a adoptat normele metodologice de aplicare a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, prin care se reglementează modul de instituire a respectivei scheme de ajutor de minimis.

Potrivit actului normativ, alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin program se finanţează:

- participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, altele decât cele organizate în baza OUG 56/2016 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat şi în baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a acţiunilor din Programul de promovare a  exportului;

- participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, altele decât cele organizate în baza OUG 120/2002 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat şi în  baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a acţiunilor  din Programul de promovare a exportului;

- crearea identităţii vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan);

- realizarea unui  site  pe  Internet/aplicaţie  pentru  mobil,  pentru  prezentarea  activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/altă limbă de circula'ie interna'ională;

- participări ale angajaţilor la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe;

- analize şi studii de piaţă;

- alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

Completarea cererii tip pentru înscriere în program, în vederea obţinerii finanţării, se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Data de la care este activă înscrierea on-line se comunică pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.

Verificarea documentelor depuse şi a cererii pentru înscrierea în Program on-line se face în maxim 15 zile lucrătoare, după încheierea sesiunii de înscriere.

Acordarea finanţării se realizează în baza criteriului 'primul venit - primul servit', în limita bugetului.

Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la Program către minister, pentru o perioadă de 2 ani, începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile.'

Bursa Română de Afaceri, în calitate de reprezentant al organizatorului de târguri şi expoziţii din Republica Ceha - BVV Trade Fairs Brno, invită companiile româneşti să participe la târgurile internaţionale din Brno - Republica Ceha. Complexul expoziţional din Brno este unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, anual fiind organizate aproximativ 50 de târguri şi expoziţii internaţionale, vizitate de peste 1 milion de persoane interesate identificarea de parteneri de afaceri din toate colţurile lumii.

În cei peste 85 de ani de funcţionare ai Complexului Expoziţional BVV din Republica Ceha, activitatea s-a dezvoltat atât de mult încât Brno şi-a câştigat renumele de oraş expoziţional. Dispus pe o suprafaţă de 667,000 mp, complexul expoziţional are o suprafaţă închiriabilă de 130.000 m, şi se numără printre cele mai mari suprafeţe expoziţionale ale lumii reprezentând pentru mulţi ani la rând punctul de întâlnire comercială între Est şi Vest.

Firmele româneşti interesate de participare la târgurile şi expoziţiile din Republica Cehă, în vederea identificării de pieţe externe de desfacere şi parteneri de afaceri internaţionali, sunt rugate să ne contacteze telefonic Bursa Română de Afaceri la numarul 021-266.56.77 sau prin email la office@rbe.ro . În funcţie de specificul firmelor solicitante, experţii Bursei Române de Afaceri pot recomanda târgul sau expoziţia care se potriveşte cel mai bine profilului de activitate, şi pregăti oferte personalizate.