Cum poti cumpara masini mai ieftin din afara

•  Business OTS
414 afişări

Dacia a inceput sa acapareze o pozitie din ce in ce mai favorabila pe piata auto europeana in ultimii ani. Dupa ce in 2016 - 2017 vanzarile companiei au crescut la nivel mondial cu aproximativ 7%, Dacia s-a impus pe plan european, vanzand peste 400.000 de vehicule.

908e29ee-4682-4bc9-91fb-92a0f3facc5d

In aceasta perioada de glorie a companiei, echipa de productie a scos pe piata mai multe modele, printre care si noul Logan TCe 90 LPG si Duster SCe 115 LPG. Aceste modele se anuntau a fi disponibile inca din 4 iulie in Franta, urmand ca mai apoi sa acapareze si piata romaneasca.

Cresteri fulminante si la nivel national pe piata din Romania

Pentru Romania, Loganul si Dacia Duster au fost masini consacrate ale ultimilor ani, uzina Dacia avand o productie de peste 100.000 de unitati doar in primele 5 luni ale anului 2017, pe piata din Romania. Aceasta crestere de productie de 1% s-a reflectat foarte bine in profitul firmei, iar DACIA Duster a reprezentat nici mai mult nici mai putin de 62.1% din totalul cresterii.

Asadar, SUV-ul este pe val in Romania. Acest lucru se intampla in primul rand datorita preturilor convenabile, dar si din prisma calitatii. Dacia Duster este perceputa ca fiind o masina de calitate cu piese si accesorii auto ieftine de intretinut si schimbat si cu o performanta multumitoare.

Totusi, pretul ramane in continuare factorul principal de decizie in acest caz. Romanii ajung sa plateasca, spre exemplu, aproximativ 14.500 de euro pentru un Dacia Duster Explorer sau 18.000 de euro pentru acelasi model, full option.

Un Logan Prestige ar putea costa in Romania aproximativ 9500 euro, iar un model Logan Acces poate costa pana la maxim 7000 de euro.

Cat platesc francezii pe aceleasi masini Duster si Logan, dar cu o motorizare mult mai performanta si cu finisaje de ultima generatie?

Desi preturile par extreme de accesibile, ar fi interesant sa aruncam un ochi, din pura curiozitate, la piata franceza a brandului Renault. Dupa cum bine stim, Renault este o companie franceza, iar brandul are cu siguranta surprize pentru clientii autohtoni.

Aceste surprize se reflect si in dotarile masinilor, insa cu siguranta si in preturi. Cat platesc asadar francezii pentru un Duster si pentru un Logan?

Un Duster Silverline (mult mai avansat decat ultimul model disponibil in Romania) ii costa pe francezi numai 12.000 de euro, cu o varianta de motorizare LPG — consacrata ca fiind forma originala de echipare Dacia in Franta.

Iar pentru un Logan Ambiance, spre exemplu, cu aceeasi varianta de motorizare, un francez va scoate din buzunare 10.900 de euro. Asadar, francezii platesc mult mai putin pentru masini mult mai avansate si mai profesionist dotate decat modelele disponibile in Romania.

Astfel, in momentul in care va hotarati asupra unui model Dacia pe care doriti sa-l achizitionati, ar fi bine sa va ganditi sa aruncati un ochi si asupra pietei din vest. S-ar putea sa va surprinda in mod placut ceea ce veti vedea.

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau