COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

'Ne bucurăm să lansăm noul album şi la ARTmania! Pe aceeasi scenă cu trupe mari, Devin Townsend sau Lacuna Coil! O să fie o nebunie! Ne vedem la Sibiu!', spun membrii trupei. Orizont, unul dintre cele mai aclamate dintre albumele rock ale anului, reuneşte piese cunoscute, de la "Cel mai frumos loc de pe pamânt", până la "Document" sau "Un semn", alături de excelente compoziţii noi, cu mesaje puternice şi un mix de stiluri variind de la metalcore la alternative. Tobe asincronice, un dans înnebunitor de chitară sau inserţii electro - noul album este o revelaţie şi a fost aplaudat de fanii din întreaga ţară într-o serie de concerte memorabile. Proaspăt lansatele "La hotar" şi "Orizont" sunt o împletire între sensibilitate şi putere, o alternanţă între poetic şi masculin. De altfel, contrastele fac parte din ADN-ul trupei COMA şi tocmai de aceea aceşti poli sunt prezenţi şi în logo-ul trupei, în mod simbolic, printr-o pană şi o bâtă care se întretaie.

Fanii care vor veni în Piaţa Mare din Sibiu vor avea prilejul să îşi amintească de zile răcoroase cu 'Un Semn', o baladă deja cunoascută, în timp ce 'Dor' continuă povestea cu un respiro de chitară rece, evoluând treptat spre o zonă de visare creată prin inserţiile electronice. COMA promite un 'Montagne russe' de emoţii în Piaţa Mare din Sibiu, gânduri prinse 'între nimic şi absolut', de la marile 'Delicii' ale atipicului - o piesă care propune o simetrie între agresivitate şi emoţie, până la 'Vezi', poate un nou 'Apus' pentru fanii trupei, o piesă care te va face să reciţi şi să simţi în tandem cu membrii trupei.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project şi Walkways sunt trupele confirmate pe afişul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului ARTmania din Sibiu.

Biletele au fost puse în vânzare în reţelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro şi pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, preţul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locaţie preţul sa fie de 250 lei.

Pentru această ediţie, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la preţul de 140 lei.

PARTENERI COMERCIALI: BANCA TRANSILVANIA, BECK'S

PARTENERI: AROC, TAKE A STAND, YOUROPE

PARTENERI MEDIA:Rock FM, Zile şi Nopţi, Adevărul, Forbes, HotNews, Men's Health, Catavencii, National Geographics, Cosmopolitan, Beau Monde, AGERPRES, Radio România Cultural, IQ Magazine, Times New Roman, Sunete, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Ştiri de Sibiu, Metropolis, ClujLife, Deezer, Feeder.ro, IConcert, InfoMusic, Traieste Muzica, urban.ro, E-zine, Let's Rock, Informaţia Harghitei, Vinsieu.ro, roevents.ro, anyplace.ro, maximumrock.ro.