COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Reuniunile regionale RIPE SEE se desfăşoară în fiecare an în Europa de sud-est, oferind participanţilor oportunităţi de a împărtăşi cunoştinţe şi experienţe şi de a identifica domenii de cooperare regională. Anul acesta, evenimentul a avut loc la Budva, Muntenegru, la acesta participând reprezentanţi ai operatorilor şi autorităţilor de profil din ţările din regiune. Întâlnirile sunt deschise oricăror persoane interesate şi se desfăşoară pe durata a două zile de prezentări şi dezbateri, precum şi evenimente de socializare.

În cadrul reuniunii de la Budva, reprezentanţii InterLAN Internet Exchange au avut întâlniri bilaterale cu ceilalţi participanţi şi au demarat proiecte de cooperare regională. În panelul dedicat Internet Exchange-urilor, cei prezenţi au discutat despre provocările cu care se confruntă şi modalităţile de creştere a traficului tranzitat şi a numărului de operatori conectaţi. Întâlnirea s-a încheiat cu o scurtă prezentare a oraşului Timişoara, InterLAN fiind gazda ediţiei de anul viitor.

RIPE NCC este organizaţia care administrează resursele de numerotaţie internet pentru zona Europei, Orientului Mijlociu şi Asiei Centrale.

InterLAN Internet Exchange este cel mai mare nod neutru de schimb de trafic de date şi internet din România deţinut de Asociaţia Interlan, o organizaţie a furnizorilor de servicii de acces la internet şi cablu TV. Printre cele mai cunoscute nume prezente în platformă se numără Telekom Romania, Orange, Microsoft, Facebook, Google, Akamai, Hurricane Electric, Moldtelecom, Nextgen.