Astăzi, pe Piciorul Floreiului se mai găseşte doar o urmă de fundaţie şi un căprior putrezit. La 38 de ani de la construcţia adăpostului, ne-am propus să reconstruim acest adăpost şi acolo să funcţioneze prima şcoală pe munte din România. Vrem să ducem mai departe şi să perfecţionăm moştenirea lăsată de către părinţi. Vrem să aducem un plus de valoare zonei Posada-Comarnic prin reconstruirea refugiului şcoală.

Aici vrem să aducem un plus de valoare conceptului de educaţie montană şi nu numai. Ne dorim să dezvoltăm programe de educaţie non-formală care să vină în sprijinul celor care ne vor trece pragul. Aici vrem ca 'Şcoala altfel' să fie altfel în adevăratul sens al cuvântului. Participarea la aceste activităţi va fi gratuită, instruirea se va realiza de către voluntari cu competenţe, iar la finalul unei sesiuni fiecare participant va pleca în următoarea lui aventură cu un set nou de cunoştinţe teoretice şi practice.

Spre exemplu: ecologie şi protecţia mediului înconjurător, echipamente montane - rol şi utilizare, hidratarea şi alimentaţia pe munte, rucsacul, prim-ajutor, supravieţuire, orientare, sunt doar câteva dintre activităţile pe care le vom întreprinde. Vrem să preluăm activităţile de vară şi de iarnă pe care le desfăşurau membrii Cercului de turism Floreiul Comarnic, să organizăm concursuri şi competiţii care să aibă în prim-plan Comarnic-Posada şi Refugiul Scoală pe muntele Florei.

Pentru ca acest proiect să se materializeze, am început o campanie de strângere de materiale şi fonduri, am apelat la sprijinul persoanelor fizice şi la mai multe companii din România, companii de la care aşteptăm un răspuns cu privire la un posibil parteneriat. Suntem optimişti şi vedem acest proiect un succes, deoarece împreună construim primul refugiu şcoală pe munte din România.

Pentru persoanele care doresc sa sprijine acest proiect, punem la dispoziţie datele de contact ale asociaţiei şi datele bancare:

Contact şi relaţii suplimentare:

Asociaţia OM pe MUNTE - Telefon: +40 729 170 973

E-mail: ompemunte@gmail.com

Date bancare:

Contul Asociaţiei OM pe MUNTE deschis la Banca Transilvania cu numărul:

Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301

Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301

SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Mai multe detalii şi lista completă de materiale se pot gasi pe site-ul www.ompemunte.ro.

Un proiect iniţiat de către Asociaţia OM pe MUNTE cu sprijinul Primăriei Comarnic.

Partener: RUUKKI România -Producător si importator de sisteme metalice (din otel) pentru construcţii civile şi industriale: profile trapezoidale, panouri sandwich, faţade arhitecturale, hale industriale la cheie, ţigle metalice pentru acoperişuri, jgheaburi şi burlane, structuri metalice, profile galvanizate cu pereţi subţiri. Asistenta tehnică, design, proiectare, panotaj.

Primul refugiu şcoală pe munte din România va beneficia de un sistem complet de acoperiş din gama RUUKKI.

Partener media: AGERPRES - prima agenţie de presă din România.