

COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 06:20 si 09:00 se va semnala local, ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Vaslui; COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 05:50 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Alba, Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților;
Conferinţa a fost deschisă de Andrei Botiş (MRICS, NAI România), cu o alocuţiune despre perspectiva de ansamblu asupra industriei construcţiilor 'verzi' din România. Daniel Popa (Reynaers Aluminium), a vorbit despre soluţiile tehnologice de înaltă performanţă marca Reynaers, care reduc costurile, conferind confort sporit atât în cadrul proiectelor comerciale şi rezidenţiale, dar şi industriale. În discuţie a fost adusă şi inovaţia AVALON, o cameră de simulare virtuală din interiorul Campusului Reynaers din Belgia, care oferă o experienţă virtuală unică de vizualizare şi evaluare a unei clădiri, încă din faza de proiectare. Oana Stamatin (Colliers International) a analizat modul în care certificările verzi au influenţat clădirile de birouri din Bucureşti, insistând asupra beneficiilor unui spaţiu construit verde. Cristian Vasiliu (ROFMA) a adus în discuţie tendinţe, rolul şi preocupările specialiştilor din facility management pentru un mediu construit sustenabil, precum şi reglementările noilor Standarde ISO pentru Facility Management. Primul panel s-a încheiat cu intervenţia lui Mihai Păduroiu (MRICS, CBRE România), al cărui discurs s-a focusat pe conceptele health, wellness şi wellbeing. El a analizat principalele trenduri în domeniu în ceea ce priveşte spaţiile de birouri verzi, făcând referire şi la noul proiect Skanska, clădirea Campus 6, ce urmează a fi prima clădire acreditată WELL din România şi a cărei construcţie a început deja. Proiectul a fost dezvoltat pornind de la lucrurile esenţiale - aer, lumină, spaţiu şi comunitate, şi aduce pe piaţa clădirilor de birouri din România o serie de inovaţii, cum ar fi sistemul HVAC avansat, sistemele de monitorizare şi control a calităţii apei şi prezenţa unui spaţiu verde generos şi deschis, menit să încurajeze interacţiunea pentru ocupanţi şi pentru comunitate. În premieră pentru România, Campus 6 va avea şi propria pistă de alergare, de aproximativ 400 m, amenajată pe acoperiş, oferind spaţiu pentru exerciţiu fizic. Răspunzând întrebărilor adresate din audienţă, Mihai Păduroiu a explicat în ce constă noutatea şi diferenţa dintre standardul WELL şi celelalte standarde de acreditare green.
Cel de-al doilea panel al conferinţei a fost dedicat acreditărilor green, cu focus pe standardul WELL Building. Monica Ardeleanu (Romania Green Building Council) a discutat despre programul Ipoteca verde şi despre proiectele acreditate green RoGBC, subliniind beneficiile conferite de traiul în clădiri verzi, atât din punct de vedere financiar, cât şi al sănătăţii ocupantului. Arh. Bogdan Brandiburg (Brandiburg Studio) a vorbit despre proiectele realizate de studioul său de arhitectura, şi a prezentat proiectul rezidenţial Satul Scandinav, compus în totalitate din case active, caracterizate de un consum redus de energie. Discuţiile în panel au continuat cu o prezentare extinsă a standardului WELL Building, realizată de Tamara Dogariu (Well Acredited Professional). Aceasta a inclus o analiză a fiecăruia dintre cele 7 criterii esenţiale de evaluare -Aer, Apă, Hrană sănătoasă, Lumină, Sport, Confort, Minte.
Invitatul special al acestei ediţii, Arh. Ben Allen (Ben Allen Studio London), fondator al biroului de arhitectură care a dezvoltat primul proiect european ce a obţinut acreditarea WELL Building, a completat discuţia cu un punct de vedere valoros şi aplicat referitor la experienţa şi provocările întâmpinate în finalizarea acestui proiect.
Ultimul panel al conferinţei i-a reunit pe unii dintre cei mai importanţi dezvoltatori din industria real estate, dar şi specialişti din domeniul legislativ. Dimitris Pergamalis (Globalworth) a deschis cel de-al treilea panel cu o prezentare a primei clădiri Platinum din România şi Europa de Sud Est, marca Globalworth. Prezentarea a urmărit atât etapa de concept şi design, dar şi pe cea de execuţie şi post-execuţie, din punct de vedere al măsurilor luate pentru a asigura o eficienţă energetică maximă. Dimitris Pergamalis a punctat şi lecţiile învăţate în urma acestui proces, insistând totodată şi pe importanţa sprijinului venit din partea chiriaşilor. Alex Skouras (Alesonor) a continuat discuţia cu o prezentare a ansamblului rezidenţial Amber Gardens, ce are la bază principiile designului bioclimatic şi foloseşte cele mai avansate soluţii arhitecturale şi tehnologice în scopul obţinerii unui consum extrem de redus de energie. Ramona Grozăvescu (Immochan România) a prezentat proiectul Coresi Shopping Resort, un exemplu de regenerare urbană, arhitectură inovatoare şi proiectare în conformitate cu standarde prietenoase cu mediul înconjurător. Ingo Nissen (Sonae Sierra) a completat discuţia cu o analiză a proiectului Park Lake, dezvăluind totodată şi cum va continua să se dezvolte acesta, în acord cu trendurile viitorului în materie de centre comerciale. Conferinţa s-a încheiat cu alocuţiunea lui Vlad Tanase (NNDKP), care a facut referire la aspecte privind legislaţia actuală şi reglementările în domeniu, dar şi la provocările şi modalităţile de a le depăşi.
Concluziile conferinţei, pe scurt: Viitorul în industria real estate înseamnă: tehnologii , materiale şi caracteristici integrate într-un spaţiu primitor, care să stimuleze angajatul şi să crească retenţia acestuia; integrarea conceptului birou = acasă, prin crearea condiţiilor de lucru şi programelor care să crească productivitatea angajaţilor, să îi mentină sănătoşi la trup şi minte; facilităţi la locul de muncă care să încurajeze mişcarea şi transportul alternativ - biciclete şi maşini electrice; implicarea dezvoltatorului/chiriaşului/angajatului în acest demers; respectarea mediului; reducerea amprentei de carbon; folosirea materialelor de construcţie naturale, ecologice; folosirea tehnologiilor de ultimă oră; reducerea consumurilor şi costurilor.
Mulţumim partenerilor noştri, care prin contribuţia lor au făcut posibila desfăşurarea evenimentului:
Partener GOLD: Genesis Property
Parteneri SILVER: CBRE România, Private Luxury Group, Private Jets Europe
Parteneri media: Wall Street, Agerpres, Igloo, Arena Construcţiilor, Ştirile Imobiliare, Rezidenţial.net, Ecoprofit
Traducerea oferită de Casa de Traduceri.
Despre organizator şi co-organizator:
Idea Events este divizia de evenimente a Private Luxury Group. Cu experienţă în organizarea de evenimente private, pentru clienţii săi exclusivişti, în 2016, Idea Events a început organizarea unor serii de evenimente publice generate de cele mai de actualitate subiecte internaţionale şi naţionale în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi dezvoltarea durabilă.
Cu fiecare eveniment organizat, Idea Events promovează bunele practici, încurajează creativitatea şi facilitează schimbul de experienţă. Toate materialele folosite în cadrul evenimentelor sunt confecţionate din materiale reciclate, iar prin fiecare acţiune este promovată o abordare cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
Asociaţia Together for a Better Tomorrow are ca scop organizarea de acţiuni şi proiecte menite să sprijine dezvoltarea durabilă şi să încurajeze un stil de viaţă sustenabil.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.