Pe lângă cortul propriu-zis ai nevoie de drapaje, podea, mochetă, mese, scaune, huse pentru ele, candelabre şi poate chiar veselă. Firmele care se respectă şi care au experienţa în domeniul organizărilor de evenimente vor avea, cu siguranţă, toate aceste elemente sau chiar mai multe (pentru a desăvârşi aspectul cortului şi a nunţii în sine) - iluminat arhitectural, mese stand-up, elemente pentru intrarea oficială, etc.

Nu trebuie să îţi faci griji în privinţa locaţiei, corturile care se închiriază pot fi amplasate la ţară, în livada bunicilor, într-un parc ce permite organizarea unor astfel de evenimente, într-o poiana, la marginea unei păduri sau pe malul unui lac, oriunde ai visat să îţi faci nunta. De restul se ocupă firma care face inchirieri de corturi.

Cu toate acestea, să fii cu mare băgare de seamă când alegi furnizorul pentru cort şi restul de echipamente! Caută-l pe internet, analizează-i site-ul (dacă nu are site, poţi să îţi pui un semn de întrebare), în special 'Galeria de imagini' de la evenimentele pe care le-a organizat în trecut. Nu te lăsa păcălit/ă de imagini frumoase care nu aparţin furnizorului, pentru că acelea pot fi doar sugestive şi nu ai garanţia ca cei care se vor ocupa de nunta ta vor face ca lucrurile să arate întocmai. Cele mai relevante fotografii sunt cele făcute la evenimentele organizate chiar de firma respectivă. Chit că acestea nu sunt profesionale, ideea este să arate capacitatea de realizare a unor nunţi la cort (sigur că şi aspectul îngrijit al site-ului spune câte ceva despre furnizor).

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este gama de servicii. Firmele cu experienţă au aproape tot ce este nevoie pentru amenajarea unui cort pentru nunţi. Sunt, într-adevar, unele servicii pe care le pot oferi doar cei specializaţi în respectivul domeniu, cum ar fi muzica sau foto-video, dar furnizorul principal ar trebui să aibă capacitatea, în virturtea portofoliului de evenimente realizate, să recomande colaboratori sau parteneri de la alte evenimente comune. Şi de aici se pot vedea relaţiile, reputaţia şi chiar vechimea pe care furnizorul le are în piaţa de organizări de evenimente.

Poate că la început ideea organizării unei nunţi la cort poate părea una complicată, însă nu este deloc aşa. Dacă vei lucra cu o companie profesionistă în organizare de evenimente şi închirieri de corturi, tot ceea ce va trebui să faci este să le povesteşti cum îţi doreşti să arate nunta ta de vis, iar ei se vor ocupa de restul. Întreabă, fără reţineri, şi de un organizator de evenimente sau aşa numitul 'wedding planner' care să ţină permanent legătura cu tine şi să te sfătuiască în adoptarea celor mai bune decizii. De fapt, el va veni cu propuneri, simulări şi variante din care tu va trebui să alegi, ţinând cont însă şi de argumentarile lui. Dacă este un organizator cu experienţă, cu siguranţă, va ştii să te sfătuiască pentru a face cele mai bune alegeri.

De preferat este să stabileşti de la început un plan de nuntă cu detalii despre locul de amplasare al cortului, despre tema şi felul în care doreşti să arate cortul, despre meniul de mâncare şi băuturi. Pe marginea lui se va desfăşura prima discuţie cu furnizorul de corturi pentru a putea identifica absolut toate detaliile necesare organizării evenimentului, de la alimentarea cu energie electrică a locului până la poziţionarea cortului şi apoi a meselor şi a celorlalte elemente din cort. Doar aşa se va putea stabili ferm că nunta este realizabilă în locul propus de tine şi că totul se poate monta şi amenaja în condiţii optime. Abia apoi vor avea loc discuţii despre cromatica, desfaşurătorul momentelor nunţii, număr de locuri, etc.

Există rezolvare pentru orice provocare apărută, iar datoria unui organizator profesionist este să găsească soluţii pentru ca evenimentul să se desfăşoare aşa cum ai visat.

Aşadar, dacă ţi-ai dorit din totdeauna să îţi faci nunta la mare pe plaja sau pe o pajişte în mijlocul naturii nimic nu poate sta în calea visului tău! Tot ceea ce trebuie să faci este să apelezi la o companie profesionistă de închirieri de corturi şi vei avea parte de o nunta exact aşa cum ai visat!