Ca pe vremuri!

 •  Business OTS
255 afişări

Pe 15 iunie 2017, la Arenele Romane, s-a desfășurat un eveniment cu adevărat memorabil pentru generațiile care au crescut cu caseta audio, vinilul, revistele importate și muzica rock adusă, pe sub mană, de la prietenii din străinătate.

0ad549b0-0933-409b-acfd-bd0b689055fe

Concertul 'Ca pe vremuri', organizat de Sublime România și promovat de HTag PR, a reunit, pe aceeași scenă, după mai bine de 20 de ani, cele 3 trupe legendare ale rockului românesc: Holograf, Compact și Iris cu Cristi Minculescu.

Cei peste 5000 de oameni, veniți din toată țara să retrăiască alături de trupele lor de suflet amintirile dragi ale tinereții, au umplut până la refuz frumoasa locație a Arenelor Romane.

Spectacolul, care a durat mai bine de 5 ore, a fost deschis de Wings of Hope, o trupă de adolescenți pe care Cristi Hrubaru, prezentatorul evenimentului, a introdus-o drept 'o promisiune în muzica de la noi, care va ajunge în curând în liga întâi a rock-ului romanesc'.

Compact și-a deschis recitalul cu 'Jocul ielelor', în aplauzele publicului. Timp de o oră și jumătate, Paul Ciuci și colegii de trupă au stârnit emoții și melancolie prin hituri precum 'Fata din vis', 'Ești totul pentru mine' sau 'Mi-e tare dor de tine'. 'Un alt început', piesa preferată a celor doi prieteni pierduți din trupa Compact, Emil Laghia și Teo Peter, a stârnit emoții intense în rândul fanilor.

Priviri galeșe și ochi înlăcrimați, explozii de entuziasm și refrene cântate la unison împreună cu trupa, au acompaniat concertul Compact, care ne-a purtat printr-un repertoriu generos, din 1982 și până astăzi.

Iris a urcat pe scenă alături de Cristi Minculescu, rândurile din față fiind luate cu asalt de rockeri în bocanci și tricouri negre. Fanii Iris de pe vremuri dar și din zilele noastre, și-au ovaționat cu convingere trupa favorită și au cântat alături de ea piese ca 'La popas', 'Strada ta', 'Cine mă strigă în noapte' sau 'Somn bizar'. La 'Baby' deja toată audiența era în delir. Ocheade complice și legănări nostalgice au cuprins întreaga suflare a Arenelor Romane. Îndelung aplaudat și foarte apreciat de public a fost și solo-ul de tobe interpretat de Nelu Dumitrescu și fiul său, Cristi.

Holograf și-a început prestația la ora 22, cu 'Mașina timpului'. După încă două piese, 'Singur pe drum' și ' Umbre pe cer', publicul era deja în delir. Fetele și doamnele au început să cânte vers cu vers, cu ochii ațintiți spre scenă și cu un zâmbet fericit pe buze. Poate cel mai emoționant moment al spectacolului de la Arene, care a provocat amintiri dureroase atât colegilor de breaslă, cât și publicului înlăcrimat, rămâne însă piesa 'Vine o zi', dedicată muzicienilor din cele trei trupe care nu mai sunt printre noi: Mihai Coman, Teo Peter, Emil Laghia, Marti Popescu și Cornel Stănescu.

Rămânând în același registru de nostalgie, Edi Petroșel și-a adus chiar și tobele din '92 la Arenele Romane, locul în care le-a folosit pentru prima dată, când Holograf a deschis concertul Uriah Heep.
Sentimente amestecate, de nostalgie și regret, dar și de bucurie și entuziasm, îmbrățișări și lacrimi, mâini ridicate și aplauze îndelungi au acompaniat timp de aproape două ore concertul Holograf.

Un moment unic și emoționant, care cu siguranță va rămâne multă vreme în amintirea fanilor, a fost acela din final, când toate cele trei trupe au interpretat împreună 3 dintre hiturile cele mai iubite de generații întregi: 'Cântec pentru prieteni' (Compact), 'Maxima' (Iris) și 'Cât de departe' (Holograf). Dan Bittman, Paul Ciuci și Cristi Minculescu și-au interpretat unul altuia refrenele și și-au dat mâinile ca într-un pact al solidarității și respectului reciproc.

Fără îndoială, acest jam session din cadrul concertului 'Ca pe vremuri' de la Arenele Romane va rămâne în istoria muzicii rock din România drept un moment demn de menționat generațiilor viitoare de fani și de muzicieni.

Evenimentul a fost organizat de Sublime România și promovat de HTag PR.

PR & Presă
HTAG PRoffice@htag.ro
Tel: +40 737 186 268

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Business OTS

Cele mai citite din Business OTS

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe