COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Concertul 'Ca pe vremuri', organizat de Sublime România şi promovat de HTag PR, a reunit, pe aceeaşi scenă, după mai bine de 20 de ani, cele 3 trupe legendare ale rockului românesc: Holograf, Compact şi Iris cu Cristi Minculescu.

Cei peste 5000 de oameni, veniţi din toată ţara să retrăiască alături de trupele lor de suflet amintirile dragi ale tinereţii, au umplut până la refuz frumoasa locaţie a Arenelor Romane.

Spectacolul, care a durat mai bine de 5 ore, a fost deschis de Wings of Hope, o trupă de adolescenţi pe care Cristi Hrubaru, prezentatorul evenimentului, a introdus-o drept 'o promisiune în muzica de la noi, care va ajunge în curând în liga întâi a rock-ului romanesc'.

Compact şi-a deschis recitalul cu 'Jocul ielelor', în aplauzele publicului. Timp de o oră şi jumătate, Paul Ciuci şi colegii de trupă au stârnit emoţii şi melancolie prin hituri precum 'Fata din vis', 'Eşti totul pentru mine' sau 'Mi-e tare dor de tine'. 'Un alt început', piesa preferată a celor doi prieteni pierduţi din trupa Compact, Emil Laghia şi Teo Peter, a stârnit emoţii intense în rândul fanilor.

Priviri galeşe şi ochi înlăcrimaţi, explozii de entuziasm şi refrene cântate la unison împreună cu trupa, au acompaniat concertul Compact, care ne-a purtat printr-un repertoriu generos, din 1982 şi până astăzi.

Iris a urcat pe scenă alături de Cristi Minculescu, rândurile din faţă fiind luate cu asalt de rockeri în bocanci şi tricouri negre. Fanii Iris de pe vremuri dar şi din zilele noastre, şi-au ovaţionat cu convingere trupa favorită şi au cântat alături de ea piese ca 'La popas', 'Strada ta', 'Cine mă strigă în noapte' sau 'Somn bizar'. La 'Baby' deja toată audienţa era în delir. Ocheade complice şi legănări nostalgice au cuprins întreaga suflare a Arenelor Romane. Îndelung aplaudat şi foarte apreciat de public a fost şi solo-ul de tobe interpretat de Nelu Dumitrescu şi fiul său, Cristi.

Holograf şi-a început prestaţia la ora 22, cu 'Maşina timpului'. După încă două piese, 'Singur pe drum' şi ' Umbre pe cer', publicul era deja în delir. Fetele şi doamnele au început să cânte vers cu vers, cu ochii aţintiţi spre scenă şi cu un zâmbet fericit pe buze. Poate cel mai emoţionant moment al spectacolului de la Arene, care a provocat amintiri dureroase atât colegilor de breaslă, cât şi publicului înlăcrimat, rămâne însă piesa 'Vine o zi', dedicată muzicienilor din cele trei trupe care nu mai sunt printre noi: Mihai Coman, Teo Peter, Emil Laghia, Marti Popescu şi Cornel Stănescu.

Rămânând în acelaşi registru de nostalgie, Edi Petroşel şi-a adus chiar şi tobele din '92 la Arenele Romane, locul în care le-a folosit pentru prima dată, când Holograf a deschis concertul Uriah Heep.

Sentimente amestecate, de nostalgie şi regret, dar şi de bucurie şi entuziasm, îmbrăţişări şi lacrimi, mâini ridicate şi aplauze îndelungi au acompaniat timp de aproape două ore concertul Holograf.

Un moment unic şi emoţionant, care cu siguranţă va rămâne multă vreme în amintirea fanilor, a fost acela din final, când toate cele trei trupe au interpretat împreună 3 dintre hiturile cele mai iubite de generaţii întregi: 'Cântec pentru prieteni' (Compact), 'Maxima' (Iris) şi 'Cât de departe' (Holograf). Dan Bittman, Paul Ciuci şi Cristi Minculescu şi-au interpretat unul altuia refrenele şi şi-au dat mâinile ca într-un pact al solidarităţii şi respectului reciproc.

Fără îndoială, acest jam session din cadrul concertului 'Ca pe vremuri' de la Arenele Romane va rămâne în istoria muzicii rock din România drept un moment demn de menţionat generaţiilor viitoare de fani şi de muzicieni.

Evenimentul a fost organizat de Sublime România şi promovat de HTag PR.

PR & Presă

HTAG PRoffice@htag.ro