COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Doingbusiness.ro a organizat în data de 14 iunie 2017, la Arad, cea de-a 4 conferinţă regională a proiectului naţional Business (r)Evolution, proiect care a inclus anterior mediul de afaceri local din Braşov, Bucureşti şi Iaşi. La cele 4 conferinţe din acest an au participat peste 500 de antreprenori care cumulează o cifră de afaceri de peste un miliard de Euro.

,,Evenimentul naţional de afaceri pe care îl organizăm pentru al şaptelea an consecutiv prin conferinţe regionale a dovedit şi în 2017 că reprezintă proiectul de suflet al mediului de afaceri din România. Anul acesta am lansat o provocare: care sunt soluţiile pe care mediul de afaceri local trebuie să la cunoască şi să le accepte, soluţii digitale şi de consultanţă de afaceri, cu alte cuvinte, (r)evoluţia modului de a face afaceri, în contextul internaţional în care ,,foarte improbabilul'' devine realitate. aşa cum vedem de la începutul anului şi până la evenimentele din aceste zile'', a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

,,Aproape 100 de oameni de afaceri şi antreprenori locali au reprezentat audienţa noastră extrem de deschisă şi interesată, care a răspuns prin interactivitate cum nu am mai văzut la Arad şi printr-un interes excepţional soluţiilor prezentate în conferinţă. Oamenii ştiu că informaţia este materia primă pentru afaceri şi şi-o doresc repede, individualizată şi completă. Iar Business (r)Evolution exact asta face'' spune jurnalistul Radu Soviani, moderatorul conferinţei.

Evenimentul a fost deschis de reprezentantul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad - Cimi Enache şi a continuat cu prezentarea modificărilor fiscale din 2017, în materie de TVA, susţinută de Adriana Costea - Tax Senior Manager - PwC România.

Cel mai ridicat interes manifestat prin interactivitate a fost atunci când Laura Sachelarie, reprezentantul Telekom România a dezvăluit audienţei soluţiile adaptate pentru afaceri, oferind imediat celor care au adresat întrebări, soluţii Telekom pentru dezvoltarea propriilor afaceri, în contextul revoluţiei digitale.

Dumitru Ion, CEO Kompass Romania, a prezentat în premieră pentru Business (r)Evolution, la Arad, modalităţi inovatoare de generare de vânzări cu aplicaţii BIG Data. Altfel spus, ce trebuie să folosească anterprenorii şi mai ales cum să folosească ,,oceanul informaţional'' nelimitat astfel încât, separând informaţia nenecesară şi folosind doar pe cea esenţială, să îşi dezvolte afacerile, în mod inteligent şi eficient.

Întrucât criza de forţă de muncă a fost identificată acum de participanţii de la Arad drept principala problemă a mediului de afaceri, soluţiile prezentate de Mihaela Breaz - CNIPMMR Arad -, Elena Badea şi Alexandra Cernian - Valoria, au fost foarte apreciate de audienţă. Soluţiile s-au referit la responsabilizarea angajaţilor din companii, cum să atragi şi să motivezi angajaţii şi cum pot folosi companiile strategiile de conţinut în social media.

,,Eu sunt Auto Schunn'' a răspuns Jurgen Schunn, Preşedintele Auto Schunn România, la întrebarea moderatorului dacă, după 30 de ani de la fondarea companiei, consideră că lucrează de 30 de ani pentru firmă sau de 30 ani deţine compania, prezentând evoluţia afacerii sale de la idee până la o cifră de afaceri anuală de 60 de milioane de Euro.

Business (r)Evolution Arad a fost organizat de Doingbusiness.ro cu sprijinul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad si CNIPMMR- Arad, in parteneriat cu Telekom Romania, si sustinut de Alpha Bank, PwC şi Valoria. Partenerii media ai evenimentului de la Arad sunt: Agerpres, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, ManagerExpress, calendarevenimente.ro, spatiulconstruit.ro, RBE Connect, Prbox.ro, arad24.net, MANPRES, aradeni.ro, timisoreni.ro. După conferinţa de la Arad, Business (r)Evolution va continua în toamnă cu noi ediţii la Târgu Mureş, Craiova, Piatra Neamţ şi Oradea.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care oferă utilizatorilor informaţii depre oportunităţile din economia naţională precum şi prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicaţiile Romanian Business Digest şi Major Companies in Romania în variante print şi online.

Serviciile noastre includ: servicii de agenţie de evenimente, servicii de comunicare şi direct marketing - call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piaţă. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit şi Emerging Europe Investment Summit.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2016 de către doingbusiness.ro sunt disponibile aici.