FinZoom.ro: 17 banci afectate de blocarea serverelor ANAF. Adeverinta de venit din nou solicitata

•  Business OTS
565 afişări

Activitatea bancara este ingreunata de doua zile de blocarea serverelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), fapt care a determinat anumite banci sa revina la vechea metoda de verificare a veniturilor, prin solicitarea adeverintei de venit sau a talonului de pensie.

43d7369c-7237-49ba-8afd-34acab925086

'Acest lucru inseamna pentru consumatori o intarziere de cateva zile in aprobarea creditului. Cei care vor sa se imprumute, sunt nevoiti sa aduca de la angajator adeverinta de venit, eventual extras de cont, contract de munca, raport Revisal, iar bancile sunt nevoite sa aloce resurse suplimentare — personal bancar care sa verifice aceste date direct cu angajatorii' spune Irina Chitu, director FinZoom.ro.

De aproape doi ani, verificarea veniturilor se face de catre banci online, prin interogarea bazei ANAF, in baza acceptului prealabil al solicitantului de credit.
O prima banca care pana acum interoga veniturile clientilor sai in baza de date ANAF, a anuntat ca va inlocui temporar Formularul de venituri din surse ANAF cu adeverinta de la angajator si in plus extras de cont pentru cei ce nu incaseaza venitul prin banca, pana la remedierea problemei.
Sa ne asteptam la astfel de decizii si din partea altor banci?
Daca problemele persista, am putea sa ne asteptam ca unele banci sa revina la adeverinta de venit, avand in vedere ca majoritatea bancilor din piata utilizeaza baza de date ANAF pentru interogarea veniturilor.
Ce banci au semnat protocol de cloaborare cu ANAF?
Acum un an si jumatate, analistii FinZoom prezentau in articolul Top credite bancare fara adeverinta de venit, cele 8 banci care oferau credite in baza acordului cu ANAF pentru verificarea veniturilor.
In 2017 se poate contracta un credit de nevoi personale 'fara adeverinta de venit' de la 17 banci: Alpha Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, BCR, BRCI, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, Idea Bank, ING Bank, Libra Internet Bank, OTP Bank, Patria Bank, Piraeus Bank si Raiffeisen Bank.

Doar doua banci din piata nu au semnat acord de coloaboarare cu ANAF pentru creditele de nevoi personale: Credit Europe Bank si Veneto Banca.
Compara toate creditele de nevoi personale oferite de institutiile financiare pe FinZoom.ro la adresa: http://www.finzoom.ro/credite/nevoi-personale/

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau